صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۳۶۷۵
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
حجت‌الاسلام صادقی بیان کرد:

گروه اجتماعی: دبیر انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم با بیان اینکه تکلیف عالمان به گناه سنگین‌تر از غافلان است اظهار کرد: اگر همه مردم با منکرها برخورد کنند، قبح از بین رفته بازخواهد گشت و منکر، معروف جلوه نمی‌کند.


حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین صادقی، دبیر انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به عللی که باعث می‌شود فردی که به عبادت می‌پردازد از برخی گناهان مصون نماند اشاره و عنوان کرد: این ارتکاب گناه از دو منشأ جهل و آگاهی صورت می‌گیرد.



وی استغفار را راه حل مشکل افرادی که از روی غفلت، جهل و نادانی گناه می‌کنند در صورتی که حق‌الناس در میان نباشد، دانست و گفت: اگر گناه با توجه و آگاهی صورت گیرد اگرچه با استغفار قابل بخشش است ولی آثاری در انسان ایجاد می‌کند که وی را از حالات عبادی دور می‌کند.



وی به آیه 45 سوره مبارکه عنکبوت که می‌فرماید: «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهی‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ؛ قطعاً نماز (شخص نمازگذار را) از زشتی و گناه باز می‌دارد» اشاره و عنوان کرد: اگر کسی نماز خواند ولی از غیبت و دروغ  نیز به دور نبود، نشان از آن است که نماز وی وسیله‌ای برای قرب الی الله نبوده و تنها پوسته عبادت را در بر گرفته است.



دریافت نکردن روح عبادت، سبب انجام گناه



حجت‌الاسلام صادقی دریافت نکردن روح عبادت و کسب پوسته ظاهری را سبب انجام سایر گناهان دانست و گفت: روزه سپر آتش جهنم است ولی زمانی که فردی روزه‌دار است به گناهان دیگری نیز آلوده می‌شود؛ بدان معنا است که لذت امساک را درک نکرده و در کمترین رتبه فقط به نخوردن و نیاشامیدن پرداخته است، در صورتی که تمام اعضا و جوارح و خطوط فکری روزه‌دار باید روح الهی داشته باشد.



بخشش 70 گناه انسان جاهل، قبل از یک گناه انسان عالم



وی به عملکرد افرادی که عبادات خود را به طور کامل انجام می‌دهند و به جزئیات امور دینی آگاه هستند ولی در یک موقعیت، دچار گناه می‌شوند اشاره و عنوان کرد: در این راستا در روایات آمده است که در روز قیامت 70 گناه از یک انسان جاهل بخشیده می‌شود قبل از اینکه یک گناه از یک عالم بخشیده شود. بنابراین تکلیف عالمان به گناه سنگین‌تر است و باید بیشتر هوشیار باشند.



غفلت از امر به معروف



حجت‌الاسلام صادقی تکرار گناه را سبب از بین رفتن قبح گناه در جامعه دانست و گفت: وقتی امر به معروف و نهی از منکر از جامعه‌ای رخت بربندد گناه برای مردم عادی جلوه می کند و قبح گناه از بین می‌رود.



وی به طور مثال به گناه بی‌حجابی اشاره و عنوان کرد: افراد جامعه در مشاهده و مقابله با یک فرد بد حجاب هر یک زیر لب مطلبی را عنوان می‌کنند اما فرد بدحجاب را امر به معروف نمی‌کنند چرا که از ابرخورد وی وحشت دارند، ولی اگر این امر در بین مردم معمول شود و با زبان خوش و شیوا مردم را به معروف دعوت کنند و فرد بدحجاب برخوردهای متعدد افراد را دریافت کند نسبت به عملکرد خود دچار شک و تردید می‌شود.



حجت‌الاسلام صادقی مشکل امروز جامعه را ترس مردم از امر به معروف و نهی از منکر به واسطه نوع برخورد طرف مقابل ارزیابی و عنوان کرد: اگر همه با منکرها برخورد کنند، قبح از بین رفته باز خواهد گشت و منکر معروف جلوه نمی‌کند.