صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۳۶۸۰
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۴
حجت‌الاسلام اکرمی تشریح کرد؛

گروه سیاسی: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با تفکیک سه وضعیت «موجود»، «مقبول» و «مطلوب» گفت: در پرونده هسته‌ای از وضعیت موجود که وضعیت فشار و تحریم‌های روزافزون بود به وضعیت مقبول رسیده‌ایم و ان‌شاءالله در آینده هم به وضعیت مطلوب خواهیم رسید.


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و مشاور عالی وزیر کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با 1+5 در ژنو گفت: به نظر من، روز سوم آذرماه در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، روز ویژه‌ایست.



وی افزود: در این روز، هیئت ایرانی مذاکره‌کننده، توانست در برابر شش قدرت امریکا، انگلیس، آلمان، روسیه، فرانسه و چین در مورد موضوعی مهم به جمع‌بندی برسد.



سوم آذرماه نقطه عطف است



حجت‌الاسلام اکرمی گفت: سوم آذرماه 1392 یک نقطه عطف است، زیرا کشوری به‌نام ایران و شش قدرت، موفق شدند در یک دوره، مذاکره طولانی و نفس‌گیر به نقطه توافقی برسند که تنش‌ها و تشنج‌ها کاهش یابد و آرام آرام بروند به سمت آن چه که موازین بین‌المللی آن را می‌خواهد و پی می‌گیرد.



وی با یادآوری اینکه از این دست، توافقات در تاریخ 23 ساله پیامبر اعظم(ص) و در جریان صلح حدیبیه داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: در جریان حدیبیه، پیامبر اسلام(ص) به‌همراه مسلمانان، می‌خواست عمره به‌جای آورد، اما مشرکان مکه، مانع آنان شدند.



رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در این باره اضافه کرد: در ادامه، پیامبر اکرم(ص) با مشرکان تفاهم کردند که امسال حج نگذارند و هنگامی که می‌خواستند توافقنامه را مکتوب کنند، در نتیجه مخالفت مشرکان با «بسم الله الرحمن الرحیم» پیامبر(ص) به امیر المؤمنین علی(ع) فرمودند عبارت «بسمک اللهم» را بنویسد، چرا که مشرکان گفتند: «اگر خدای رحمان و رحیم را قبول داشتیم با شما دعوایی نداشتیم».



آنچه در ژنو رخ داد، توافق حداقلی است



وی با تأکید بر اینکه هر دو طرف مذاکره باید از مسائلی کوتاه بیایند تا مذاکرات، ثمربخش باشد، گفت: بدین‌ترتیب، صلح حدیبیه، منشأ برکات بسیار بعدی شد.



حجت‌الاسلام اکرمی تصریح کرد: آنچه که در ژنو رخ داد، توافق حداقلی است تا در طول شش ماه به بار بنشیند و به مراحل بعدی برسد و دو طرف همدیگر را بیازمایند.



وی گفت: دوست و دشمن اعتراف کرده است که این توافق برای جمهوری اسلامی، روز پیروزی و موفقیت بود و خدا می‌داند، صبح یکشنبه که از کرج، عازم تهران بودم و خبر توافق را از صدای جمهوری اسلامی ایران شنیدم، به یاد آیات سوره مبارکه نصر ـ إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ کَانَ تَوَّابًا ـ افتادم و خدا را بر این نکته شکر کردم و اگر امکان داشتم در همان بزرگراه از خودرو پیاده شده و سجده شکر به‌جا می‌آوردم.



ضرورت شکرگذاری برای این موفقیت دیپلماتیک



رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در توضیح ضرورت این شکر‌گزاری اظهار کرد: بالأخره بخشی از این همه فشار، تحریم و اذیت‌ها و آزارهای ناشی از آن و حجم نگاه‌های منفی به فعالیت هسته‌ای ایران، از بین رفت و کشورمان توانست به همچنین موفقیتی برسد.



تا وضع «مطلوب»، فاصله داریم



وی گفت: امیدواریم روزهای خوبتری را در روند دیپلماسی هسته‌ای‌مان و گشایش در زندگی مردم شاهد باشیم.



حجت‌الاسلام اکرمی با تفکیک سه وضعیت «موجود»، «مقبول» و «مطلوب» بیان کرد: ما از وضعیت موجود که وضعیت فشار و تحریم‌های روزافزون بود به وضعیت مقبول رسیده‌ایم و ان‌شاءالله در آینده هم به وضعیت مطلوب که در آن اصلاً ظلم، فشار و ستم نیست، خواهیم رسید.