صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۴۱۶۸
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲
حجت‌الاسلام شریعتمدار تصریح کرد:

گروه اجتماعی: سیستم اداره زندگی مردم با عملکرد نادرست برخی از مسئولان سبب شده که مردم از قرآن دور بمانند و فرعیاتی چون مسائل اقتصادی برای آنها هدف و اصل شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا شریعتمدار، معاون آموزشی و فرهنگی مؤسسه آموزش عالی امام رضا(ع) قم، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) بحث آموزش و انتقال مفاهیم دینی را وظیفه همه مردم دانست که نمی‌توان آن را به نهادی خاص واگذار کرد و باید همه با هم در راستای ترویج و انتقال مفاهیم دینی تلاش کنند.



این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه قرآن‌پژوهشی و انتقال مفاهیم دینی باید به طور جدی مورد اهتمام قرآن پژوهان و جامعه‌شناسان قرار گیرد، تصریح کرد: شناخت و درس گرفتن از آموزه‌های قرآن علاوه بر نقد دوران‌های گذشته، درست‌ها و نادرست‌ها و نیک و بد را مشخص می‌کند و نکته جالب این است که داستان‌های قرآنی تماما به نقش انسان در جامعه اشاره می‌کند.



حجت‌الاسلام شریعتمدار خاطرنشان کرد: آیات قرآن تاکید بر اصلاح فرد و اصلاح جامعه دارد و مهم‌ترین مسئله این است که جامعیت قرآن سبب شده تا فردی‌ترین موضوعات نظیر عشق به نماز، روزه تا اجتماعی‌ترین مسائل بشر در آن بیان می‌شود و با توجه به این موارد لازم است که همه مردم برای انتقال این مفاهیم به یکدیگر تلاش کنند.



ضرورت تلاش دانشگاه‌ها دوشادوش حوزه‌های علمیه



وی گفت: دانشگاه‌ها باید دوشادوش حوزه علمیه در مسیر تفهیم، تفسیر و تبیین موضوعات قرآنی تلاش کنند، پژوهکشده‌های قرآنی دانشگاه‌ها نیز از این قانون مستثنی نبوده و در مسیر آشنایی کارکنان خود با مفاهیم و مضامین الهی قرآن تلاش کنند.



تاثیر رسانه در گسترش دین‌محوری و دین‌پژوهی



وی با تشریح ابعاد مختلف تاثیر رسانه در گسترش دین‌محوری و دین‌پژوهی در جامعه اسلامی اظهار کرد: نقش رسانه به‌ویژه رسانه ملی در همه مقوله‌های اجتماعی غیر قابل انکار است و باید از این پتانسیل در راه ساماندهی آموزش مفاهیم دینی به نحو احسن استفاده کرد.



معاون آموزشی و فرهنگی مؤسسه آموزش عالی امام رضا(ع) افزود: از آنجایی که رسانه نقش واسطه‌ای دارد و قطعا می‌تواند بازتاب‌دهنده پژوهش‌ها و دیدگاه‌های پژوهشگران و علمای دینی در جامعه باشد این رسانه باید نتایج تحقیقات دینی را به شکل روان و کاملا قابل درک برای همه اقشار به مردم انتقال دهد و سهم خود را در احیای آموزش مفاهیم دینی در اجتماع به‌جای آورد.



مردم اطلاع کافی از سبک زندگی دینی ندارند



وی با بیان این که مردم اطلاع کافی از سبک زندگی دینی ندارند گفت: باید سبک زندگی دینی برای مردم تبیین شود و مردم در راستای سبک زندگی اسلامی قدم بردارند، باید برای مردم تبیین شود که ما برای کار کردن زندگی نمی کنیم و کار نمی‌کنیم برای زنده ماندن، بلکه کار و تلاش را هدفی برای رسیدن به قرب الهی می دانیم.



حجت‌الاسلام شریعتمدار تاکید کرد: سیستم اداره زندگی مردم با عملکرد نادرست برخی از مسئولان سبب شده که مردم از قرآن دور بمانند و فرعیاتی چون مسائل اقتصادی برای آن ها هدف و اصل شود، همان چیزی که امروزه در سطح جامعه به وفور دیده می شود، رقابت اقتصادی و درگیر مد بودن که امروز اصل برخی از زندگی‌ها شده است.



وی با اشاره به قداست قرآن در نزد عموم جامعه تصریح کرد: ساماندهی آموزش مفاهیم قرآنی در بین تمام آحاد جامعه ضروری است و اما عدم آگاهی و اشراف به مفاهیم و اهمیت قرآن سبب شده که مردم نه تنها از این گنج عظیم بلکه از نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه نیز غافل بمانند.