حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به عوامل استحکام درونی نظام اظهار کرد: بر اساس قاعدهای که وجود دارد، عوامل ایجاد یک پدیده، عوامل ابقای آن خواهد بود؛ به عبارت دیگر علت محدثهای که موجب ایجاد یک پدیده شده است، علت مبقیه و ماندگاری ساختار پدیده نیز میشود.
منتخب مردم محلات در مجلس در مورد علل محدثه نظام جمهوری اسلامی گفت: از جمله مهمترین عوامل ایچاد چنین نظام بکر و تأثیرگذاری، روحیه اصلاحخواهی مردم بود که توانست مردم را به میدان بیاورد؛ این در حالی بود که سایر ایدئولوژیها نتوانستند انسجام و وحدت ملی و شور و شعور را در ملت ایران ایجاد کنند.
وی رهبری دینی نظام توسط فردی فرهیخته، حکیم، آیندهنگر و دقیق را از دیگر عوامل ساخت درونی نظام عنوان کرد و افزود: رهبری انقلاب و نظام اسلامی توسط فردی صورت میگرفت که تحلیل درستی از قضایا و جریانات داشت.
سلیمی ادامه داد: مؤلفه دیگری که میتوانست در این زمینه مؤثر باشد، انسجام ملی بود که این عامل نقش بیبدیلی در به وجود آمدن این نظام داشت و همین انسجام میتواند در استحکام آن نیز تأثیرگذار باشد؛ حضور جدی و پررنگ نخبگان حوزوی و دانشگاهی در عرصههای تاثیرگذار از دیگر عوامل در این زمینه بود، به صورتی که نخبهها در تغییرات و تحولاتی که رخ میداد، تماشاگر نبودند و حضور جدی و مؤثر در همه صحنهها داشتند.
این نماینده مجلس نهم تأکید کرد: بنیادهای معرفتی ما بنیادهای روشنی است که لازم است بر روی آنها مانور داده شود؛ چرا که این بنیادها ریشههای ما هستند و اگر این ریشهها تقویت شود، درخت تنومند نظام اسلامی در مقابل هر تندبادی مقاوم خواهد بود؛ بر همین اساس نسل ما باید با بهرهبرداری از این بنیادها به رشد و بالندگی خود ادامه دهد.
سلیمی با بیان اینکه راهبردها، تاکتیکها، استراتژی و چشمانداز نظام مشخص و روشن بود، اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی از ابتدا میدانست چه هدفی دارد؛ امروز نیز لازم است بر شفافیت مسیر و هدف تأکید کنیم که در این زمینه نخبهها میتوانند وارد عرصه شوند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به نقش رسانهها در شفافسازی تداوم مسیر انقلاب گفت: در آغاز مسیر انقلاب اسلامی رسانهها یکدست و یکصدا در خدمت اسلام، قرآن و مبانی دین بودند و این نکته مهمی است که امروز باید بر آن تأکید شود.
وی ایجاد تحول مثبت و بینظیر در جوانان ایران را در دوران انقلاب اسلامی یکی از عوامل ایجاد ساختار نظام عنوان کرد و افزود: ایجاد و تداوم روحیه مقاومت نیز از دیگر مؤلفهها در این زمینه است؛ استقامت و پایداری ملی و مزبزب نبودن مردم و تکیه کردن بر این روحیه از جمله نکاتی است که برای استحکام ساخت درون نظام باید مورد توجه قرار گیرد.
سلیمی ادامه داد: داشتن روحیه بسیجی در این زمینه بسیار مؤثر است؛ چرا که روحیه بسیجی یعنی داشتن روحیه اقدام به موقع و صحیح، داشتن خلوص، اخلاص و ایثار، داشتن شجاعت در برابر انحراف و مقابله با هر کجی؛ داشتن روحیه بسیجی به معنای اصلاح امور و غرق نشدن در مادیات و مادیگرایی.
منتخب مردم محلات در مجلس با تأکید بر تمکین به رهبر معظم انقلاب در عرصههای مختلف گفت: داشتن چنین روحیهای میتواند برای کشور منافع فراوانی داشته باشد؛ همان طور که مردم با داشتن چنین روحیهای توفیقات فراوانی به دست آوردند.