صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۶۴۵۳
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۷
رئیس سازمان بورس در پاسخ به ایکنا:

گروه اقتصاد: به گفته صالح‌آبادی مهم‌ترین اقدامی که باید در رابطه با صکوک در بازار سرمایه باید صورت گیرد، اصلاح نرخ صکوک و روشن کردن قیمت آنها است و در این زمینه تعاملات با بانک مرکزی نیز صورت گرفته است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سی‌وپنجمین نشست خبری علی صالح‌آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز با حضور اصحاب رسانه در محل سازمان بورس و اوراق بهادار ایران برگزار شد.



سال 92، سال استثنائی بورس



بر اساس این گزارش، صالح‌آبادی، در این نشست به عملکرد بازار سرمایه از ابتدای سال تاکنون اشاره و با بیان این‌که سال 92 سال استثنایی در تاریخ بازار سرمایه بود، گفت: شاخص بورس تهران از ابتدای سال تاکنون 122 درصد بازدهی داشته و از 38 هزار و 41 واحد به 84 هزار و 385 واحد رسیده است.



وی افزود: ارزش بازار سرمایه نیز از ابتدای سال تاکنون با رشد 142 درصدی مواجه شده و از 170 هزار میلیارد تومان به 412 هزار میلیارد تومان رسیده است.همچنین دفعات معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3.5 برابر شده و از سه میلیون دفعه به 10 میلیون و 439 هزار دفعه رسیده است. ارزش معاملات نیز با رشد 5.5 برابری از 12 هزار میلیارد تومان در دوره مشابه سال گذشته به 67 هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده است.



دوبرابر شدن ارزش بازار سرمایه نسبت به سال گذشته



صالح‌آبادی به مجموع عملکرد بازار بورس و فرابورس اشاره کرد و افزود: مجموع ارزش بازار سرمایه از 220 میلیارد تومان در ابتدای سال به 507 میلیارد تومان رسیده و 2.5 برابر شده است. همچنین ارزش معاملات به 85 هزار میلیارد تومان رسیده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار برابر رشد یافته است.



رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که نقدشوندگی و حجم معاملات در بازار سرمایه افزایش پیدا کرده و این بازار بزرگتر شده است به معاملات بورس انرژی اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال در بازار فیزیکی بورس انرژی 90 هزار تن معادل 118 میلیارد تومان کالا عرضه شد و 161 هزار مگاوات برق معادل 57 میلیارد تومان عرضه شد.



عرضه نفت خام از هفته گذشته در بورس انرژی



صالح‌آبادی در ادامه این نشست به تفاهمات بازار سرمایه با سایر ارگان‌ها اشاره کرد و افزود: سازمان بورس اخیرا با مجموعه وزارت نفت تفاهماتی امضا کرده است تا میعانات گازی و نفت خام در بورس انرژی عرضه شود که در این راستا عرضه میعانات گازی از یکشنبه هفته گذشته آغاز شد و براساس اعلام شرکت نفت صرفا در بورس انرژی عرضه صورت می‌گیرد.



وی با تاکید بر این‌که در خصوص عرضه نفت تفاهم شده و به زودی عرضه نفت خام در بورس انرژی صورت می‌گیرد، گفت: در عرضه نفت خام عرضه‌کننده شرکت ملی نفت بوده و خریداران متعددی حضور دارند و نفت خام در رینگ داخلی معامله خواهد شد.



دبیر شورای عالی بورس در ادامه به راه‌اندازی صندوق‌های قابل معامله اشاره کرد و افزود: در حال حاضر صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه ایجاد شده و سومین صندوق از فردا پذیره نویسی می‌شود که این صندوق‌ها می توانند جای خود را در بازار سرمایه باز کرده و به عنوان ابزار جدید به جذب سرمایه در بازار کمک کند.



شفاف سازی قیمت صکوک پیش از عرضه



صالح‌آبادی، در پاسخ به خبرنگار ایکنا در رابطه با اقدامات سازمان بورس در زمینه رونق صکوک در بازار سرمایه و توجه به ابزارهای اسلامی در این بازار گفت: مهم`ترین اقدامی که در این زمینه باید صورت گیرد، اصلاح نرخ صکوک و روشن کردن قیمت آنها است. البته در این زمینه تعاملات با بانک مرکزی نیز صورت گرفته که آینده مطلوبی برای این اوراق و انتشار آنها در بازار سرمایه متصور است.



آینده سهام عدالت در گرو نظر مجلس



وی در پایان با اشاره به موضوع سهام عدالت و ورود آن به بازار سرمایه گفت: در رابطه با سهام عدالت ما قانون روشن و مشخصی را داریم و بر مبنای قانون باید در مورد سهام عدالت رفتار کنیم و زمینه ورود آن به بازار سرمایه را فراهم کنیم، اما در حال حاضر بین متخصصین و صاحب‌نظران در خصوص سهام عدالت دو رویکرد وجود دارد؛ یکی اینکه باید قانون قبلی منبع و ملاک عمل قرار گیرد و رویکرد دوم قائل بر تغییر قانون از طریق مصوبات مجلس است که در این خصوص نیز ما منتظر نظر قوه مقننه هستیم.