صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۹۶۳۶
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۲
رحیم قربانی بیان کرد:

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران در مراسم اختتامیه جشنواره «لحافظون» گفت: امروز خلأهای معنوی زیادی در سطح تهران احساس می‌شودو ورود بسیج به فعالیت‌های قرآنی این خلأها را پر می‌کند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه اولین جشنواره قرآنی «الحافظون» بعد از ظهر امروز دوشنبه، 11 آذرماه در حسینیه الزهرا(س) سپاه محمد رسول‌‌الله(ص) تهران بزرگ و با حضور سردار کاظمینی، فرمانده سپاه محمدرسول‌الله(ص) تهران بزرگ؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور؛ رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ و جمع دیگری از معاونان و فرماندهان سپاه استان تهران برگزار شد.



در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین پرسته، قاری ممتاز کشورمان به تلاوت آیاتی از کلا‌م‌الله وحی پرداخت و در ادامه آن نیز سرود ملی کشورمان در سالن محل برگزاری این مراسم طنین‌انداز شد و پس از آن نیز محمود نوروزی، نفر اول رشته حفظ کل جشنواره قرآنی «الحافظون» در بخش بزرگسالان، آیاتی از قرآن مجید را قرائت کرد.



ارائه گزارشی از روند برگزاری اولین جشنواره الحافظون توسط رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، بخش دیگری از این مراسم بود، وی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به اینکه فعالیت‌های سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در راستای منویات مقام معظم رهبری شکل گرفته است، گفت: در همین راستا راه‌اندازی مسابقاتی که مختص حفظ قرآن کریم باشد را در دستور کار قرار داده‌ایم.



وی افزود: برای ورود به این عرصه جلسات و برنامه‌های کارشناسی بسیار زیادی را با حضور کارشناسان برجسته قرآنی برگزار کرده‌ایم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که برای فضاسازی در عرصه حفظ قرآن کریم باید در تهران جشنواره ویژه حفظ قرآن کریم را راه‌اندازی کنیم تا علاوه بر شناسایی حافظان قرآنی شهر تهران، از تجارب آنها در جهت آموزش حفظ کلام وحی بهره بگیریم.



حضور 550 نفر در مرحله نهایی جشنواره «الحافظون»



قربانی تصریح کرد: بر همین اساس اولین دوره مسابقات قرآنی «الحافظون» با همکاری همکاران در نواحی مقاومت بسیج و پایگاه‌های سطح شهر تهران در 14 رشته اختصاصی حفظ قرآن، چهار مقطع سنی و دو بخش بانوان و آقایان در روزهای گذشته به مدت چهار روز برگزار شد. در مرحله اول این مسابقات بیش از پنج هزار نفر حضور داشتند و در ادامه نیز 550 نفر به مرحله نهایی راه یافتند.



پیگیری برنامه‌های با محوریت تدبر و سبک زندگی قرآنی



رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در پایان سخنان خود اظهار کرد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که ما در دستور کار قرار داده‌ایم، پیگیری برنامه‌هایی با محوریت تدبر در قرآن کریم، سبک زندگی قرآن و پرورش قهرمانان قرآنی است که در برخی از این حوزه‌ها ورود داشته‌ایم و در برخی دیگر از آنها نیز بزودی ورود خواهیم کرد؛ امروز خلأ معنوی در سطح شهر تهران به خوبی احساس می‌شود و تا بسیج به حوزه فعالیت‌های قرآنی ورود پیدا نکند، این خلأ برطرف نخواهد شد.



دور شدن از قرآن دلیل بروز آسیب‌های مربوط به سبک زندگی



سخنرانی سردار کاظمینی، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ بخش دیگری از مراسم اختتامیه جشنواره قرآنی «الحافظون» بود، وی در سخنانی به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در مورد سبک زندگی قرآنی و 29 آسیبی که سبک‌های زندگی را تهدید می‌کند، اشاره کرد و گفت: برجستگی همه این آسیب‌ها این است که ما را از سبک زندگی اسلام ناب محمدی(ص) دور و به سبک زندگی غربی نزدیک می‌کند و مهم‌ترین دلیلی که باعث به وجود آمدن این آسیب‌ها شده است، بدون شک دور شدن از قرآن کریم است. اگر قرآن کریم در متن زندگی ما حضور داشته باشد، همه این آسیب‌ها از بین خواهد رفت.



سهم شهر تهران در تربیت حفاظ قرآن یک میلیون و 400 هزار نفر است



فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ با اشاره به ورود سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه تهران بزرگ به حوزه حفظ قرآن کریم، تصریح کرد: علاوه بر حفظ قرآن کریم باید به بحث تدبر در قرآن و انس با قرآن کریم نیز توجه کافی داشته باشیم، یکی از مهم‌ترین منویات قرآنی مقام معظم رهبری تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم است و به عقیده من از این 10 میلیون حافظ قرآن، سهم شهر تهران نزدیک به یک میلیون و 400 هزار نفر است، ما بر این باور هستیم که همه حفاظ قرآن بسیجی هستند و اینجاست که وظیفه ما سنگین‌تر از گذشته می‌شود، زیرا این یک میلیون و 400 هزار نفر باید بسیجی باشند.



وی افزود: مطمئناً اگر این تعداد حافظ قرآن کریم در جامعه داشته باشیم آسیب‌های موجود از بین خواهد رفت، زیرا فضای جامعه یک فضای قرآنی خواهد شد و این حافظان به عنوان آمران به معروف و ناهیان از منکر در جامعه عمل خواهند کرد. انقلاب ما بر اساس اسلامی شدن و قرآنی شدن جامعه شکل گرفت و باید نگاه کنیم و ببینیم فاصله ما با قرآنی شدن جامعه به چه میزانی است تا در ادامه برای پر شدن این فاصله چاره‌اندیشی کنیم.



تلاش برای حضور 50 هزار نفر در جشنواره سال آینده



سردار کاظمینی با تأکید بر اینکه یک سال از افتتاح سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول‌الله(ص) گذشته است، اظهار کرد: در این زمان گزارش‌های مناسبی از فعالیت‌های قرآنی این سازمان ارائه شده است و اعلام شده، اما اینها کافی نیست؛ اگر امسال پنج هزار نفر در جشنواره حفظ قرآن کریم شرکت کرده‌اند، باید سال‌ بعد 50 هزار نفر شرکت کنند و این نمودار در سال‌های بعدتر سیر صعودی داشته باشد.



در ادامه این مراسم محمدحسین بهزادی‌فر، حافظ نوجوان کل قرآن و نفر اول رشته حفظ کل جشنواره قرآنی «الحافظون» به اجرای برنامه و قرائت آیاتی از قرآن کریم پرداخت، اجرای برنامه وی به حدی هیجان‌انگیز بود که سردار کاظمینی را مجبور کرد تا جایزه ویژه‌ای را برای او در نظر بگیرد.



سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین گواهی، نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ بخش دیگری از مراسم اختتامیه اولین جشنواره قرآنی الحافظون بود. وی در سخنان کوتاهی به 27 هزار شهید شهر تهران اشاره کرد و گفت: به طور یقین این شهدا در زمان اعزام از چنین مکانی اعزام شده و از زیر قرآن گذشته‌اند تا به درجه رفیع شهادت نائل آمده‌اند.



وی در ادامه به بحث در مورد حفظ قرآن کریم پرداخت و افزود: پدران و مادرانی که فرزندان خود را به امر حفظ قرآن کریم دعوت می‌کنند، در مسیر سعادت دنیوی و اخروی گام برداشته‌اند و ممکن است یک حافظ قرآن برای حفظ چند سال متحمل زحمت شود، اما مطمئناً در ادامه هم سعادت دنیا نصیب او خواهد شد و هم سعادت آخرت را برای خود و خانواده‌اش به ارمغان خواهد آورد.



نورانیت حفاظ قرآنی مصونیت جامعه را به دنبال دارد



مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ تصریح کرد: خانواده‌ای که در آن یک قاری و یا حافظ قرآن حضور داشته باشد تا نسل‌های بعد بیمه خواهد شد، شعاع انوار حاصل از حفظ قرآن به اندازه‌ای گسترده و وسیع است که نه تنها خود فرد و خانواده‌ او را بیمه می‌کند، بلکه برای جامعه نیز مصونیت به همراه خواهد داشت.



حجت‌الاسلام گواهی در پایان  به داستان بازدید ناپلئون، دیکتاتور فرانسوی از کتابخانه بزرگ مصر و تفأل وی به قرآن اشاره کرد و گفت: زمانی که ناپلئون به قرآن تفأل زد و آیه « إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ ...» آمد، گفت تا زمانی که قرآن با مسلمانان است، تیره بخت نخواهند شد و برای این که این چنین نشود؛ باید یا قرآن را از آنها دور کرد و یا قرآن را برای آنها بی‌محتوا کرد.



تجلیل از نفرات برتر



در ادامه این مراسم گروه هم‌خوانی و مدیحه‌سرایی «ولایت» به اجرای دو قطعه در وصف امام حسین(ع) و شهدای قرآنی پرداختند که مورد توجه حاضران در این مراسم قرار گرفتند و در پایان نیز از نفرات اول تا سوم رشته‌های مختلف با اهدای لوح یادبود و جوایز نقدی تجلیل به عمل آمد.