صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۹۸۸۷
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷

گروه ادب: کارشناس ایستگاه مطالعه مفید اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران از اجرای طرح ایستگاه مطالعه در فاز چهارم با راه‌اندازی 5 ایستگاه جدید خبر داد.

مهدی تاج‌الدینی، کارشناس ایستگاه مطالعه مفید اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تشریح فعالیت‌های این اداره پرداخت و اظهار کرد: در انتهای فاز سوم این طرح، چهار ایستگاه در تهران راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه یک پنجم آثار ارائه شده دینی و قرآنی بوده‌اند، ادامه داد: همچنین در آغاز فاز چهارم طرح ایستگاه مطالعه، دو ایستگاه در بیمارستان بعثت نهاجا، دو ایستگاه در بیمارستان امام حسین(ع) و یک ایستگاه نیز در کتابخانه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) راه‌اندازی شده است.

کارشناس ایستگاه مطالعه مفید اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این اداره پرداخت و با بیان اینکه تا پایان آبان‌ماه تنها در استان تهران یک میلیون و 327 هزار جلد کتاب توزیع شده است، گفت: از این میان، تعداد 780 هزار و 743 جلد کتاب استفاده شده که تعداد 233 هزار و 847 جلد به خود ایستگاه‌‌‌ها بازگشته است.

تاج‌الدینی با بیان اینکه آمار کتاب‌های بازگشتی، تنها شامل کتاب‌هایی می‌شود که به ایستگاه‌های مطالعه تهران عودت داده شده است، اظهار کرد: تعدا بسیار زیادی از این عناوین به استان‌های دیگر حمل شده یا به کتابخانه‌های عمومی کشور بازگشته که در این آمار لحاظ نشده است.

یک میلیون و 327 هزار جلد کتاب در تهران توزیع شده است

وی در ادامه با بیان اینکه در استان تهران تعداد 554 هزار و 947 کتاب به امانت رفته است، گفت: به طور میانگین در هر روز 162 کتاب میان مخاطبان این طرح که عموم مردم هستند، توزیع شده که از این لحاظ در کشور رتبه نخست را نصیب تهران کرده است.

کارشناس ایستگاه مطالعه مفید اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه برخی آمارهای کشوری از اجرای طرح ایستگاه مطالعه پرداخت و ادامه داد: این آمار تا تاریخ ششم آبان‌ماه که 255 روز از آغاز به کار این طرح گذشته است را شامل می‌شود.

تاج‌الدینی ادامه داد: تا این تاریخ سه میلیون و 950 هزار و 613 کتاب توزیع شده که از این میان، تعداد یک میلیون و 380 هزار و 640 جلد به ایستگاه‌های مطالعه برگشته و دو میلیون و 634 هزار و 526 جلد نیز امانت داده شده است.

تهران؛ رتبه نخست امانت دادن کتاب

وی با بیان اینکه طبق آمار، 33 درصد از آثار امانت داده شده به ایستگاه‌ها بازگشته است، افزود: در میان استان‌های کشور، خراسان‌ رضوی و خوزستان با امانت 123 جلد کتاب در روز، در رتبه اول و تهران با 117 جلد کتاب امانت داده شده در جایگاه بعدی قرار دارند.

کارشناس ایستگاه مطالعه مفید اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود به میانگین‌های کشوری در آثار بازگشتی پرداخت و اظهار کرد: در میان استان‌های کشور، کرمان با 101 جلد کتاب بازگشتی، اول و ایلام و تهران با 45 جلد کتاب بازگشتی به ایستگاه‌های مطالعه، در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. همچنین 310 هزار جلد کتاب در فاز سوم طرح ملی ایستگاه مطالعه ارسال شده است. با آغاز فاز سوم این طرح، کتاب‌های ایستگاه‌های مطالعه در فاز اول و دوم جا‌ به جا می‌شوند.

تاج‌الدینی درباره تعداد کتاب‌های ارجاعی از زمان آغاز طرح ملی ایستگاه مطالعه در کشور تا پایان مردادماه سال 1392 گفت: یک میلیون و 150 هزار و 620 جلد کتاب در مجموع از زمان آغاز طرح ملی ایستگاه مطالعه در کشور تاکنون توزیع شده که از این تعداد 189 هزار و 912 جلد کتاب برگشت داده شدند. تا پایان مرداد امسال، مردم 484 هزار و 857 جلد کتاب را از ایستگاه‌های مطالعه استان تهران به امانت بردند.

کارشناس ایستگاه مطالعه مفید اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران با اشاره به میانگین بازگشتی کتاب در این طرح اظهار کرد: میانگین کتاب‌های بازگشتی روز در استان تهران، 59 جلد است و استان تهران، رتبه دوم کشور را به صورت میانگین در برگشت آثار دارد. ایستگاه‌های مطالعه استان تهران با توجه به میانگین آثار امانت داده شده در روز با 151 جلد کتاب، رتبه سوم را در کل کشور کسب کرده است.

نزدیک به چهار میلیون کتاب در کشور توزیع شده است

وی با اشاره به میانگین کتاب‌های استفاده شده در ایستگاه‌های مطالعه عنوان کرد: تاکنون 211 کتاب در این ایستگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفتند و در بخش استفاده از کتاب، تهران رتبه نخست را در کل کشور دارد. از مجموع 950 ایستگاه مطالعه در کشور، 162 ایستگاه مطالعه تا پایان امسال در استان تهران مستقر خواهند شد.

تاج‌الدینی گفت: طرح ملی ایستگاه‌های مطالعه همزمان با فرا رسیدن دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی در تاریخ 17 بهمن‌ماه سال 1391 در آمفی‌تئاتر کتابخانه مرکزی پارک‌شهر تهران افتتاح شد. استان تهران در فاز اول طرح ایستگاه مطالعه، کار خود را با 16 ایستگاه در سطح شهر تهران آغاز کرد.

وی ادامه داد: این ایستگاه‌ها در مکان‌های پرتردد و با هدف افزایش سرانه مطالعه عمومی کشور مستقر شد که در تهران و در ایستگاه راه‌آهن تهران(سه ایستگاه)، فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، پنج ایستگاه و فرودگاه بین‌المللی مهرآباد، هشت ایستگاه انتخاب شدند. فاز اول این طرح در نیمه فروردین‌ماه سال 1392 به پایان رسید و با توجه به استقبال مردم فرهنگ‌دوست، این طرح وارد سایر فازهای عملیاتی خود شد.

کارشناس ایستگاه مطالعه مفید اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران تصریح کرد: در فاز دوم طرح ایستگاه مطالعه با همت کارشناس استان، تعداد این ایستگاه‌های از 16 به 39 ایستگاه رسید که رشد بیش از دو برابری داشته است. فاز سوم این ایستگاه‌ها در نیمه شهریورماه سال جاری آغاز شد و در این مرحله، ایستگاه‌های مطالعه وارد شهرستان‌های تهران نیز شد و مجموع  ایستگاه‌های استان تهران به 64 عدد رسید.