حجتالاسلام عبدالرحیم نیساری، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: گریه یکی از رفتارهایی است که در مصیبتهایی که بر انسان حادث میشود، تسکیندهنده و آرام بخش دلها است.
وی افزود: گریه در فراغ مصیبتها در زمان پیامبر اسلام(ص) نیز وجود داشت و در این راستا وقتی یکی از فرزندان حضرت محمد(ص) به نام ابراهیم که از دنیا رفت، پیامبر(ص) اشکش جاری شد و در پاسخ به پرسش اطرافیان که علت گریهات چیست؟ فرمود این کودک گوشهای از قلب ما و پاره تن ما است.
وی ادامه داد: وقتی فرزند آدمی از دنیا میرود دل آدمی به رقت میآید و اشک بر چشمان جاری میشود پس گریه بر اموات و شهدا و بهویژه واقعه عاشورا در واقع یک نوع تسکین برای عزاداران حسینی است و از سوی دیگر شهید مرتضی مطهری فرمود گریه بر شهید، زنده نگه داشتن یاد و خاطره آن است.
حجتالاسلام نیساری افزود: هر سال وقتی مؤمنان و عاشقان حسینی دور هم جمع میشوند و به مجالس سینهزنی و عزاداری میپردازند و اشک چشم بر گونههایشان جاری میشود شاید برای برخیها سؤال باشد که برای چه گریه میکنید؟ پس پشت این سؤال بلافاصله واقعه کربلا ترسیم میشود و این که حضرت سیدالشهدا(ع) را دعوت کردند و همینها بر امام حسین(ع) شمشیر کشیده و ایشان را مظلومانه به شهادت رسانیدند.
وی ادامه داد: بنابراین زندهنگه داشتن خاطره کربلا به نوعی با گریه میتواند همراه باشد ضمن اینکه ثواب و اجر و اخروی هم برای گریه حسین(ع) از روایات اسلامی آمده است که نمونهاش رفتار امام صادق(ع) که وقتی ماه محرم فرا میرسید در طول ماه هیچ لبخندی بر لبانش نمینشست و گاهی که جلسات روضه برگزار میکرد آن اندازه گریه میکرد که اطراف چشمانش زخم میشود و در نهایت در رسای جد بزرگوارش حضرت ابا عبدالله حسین(ع) گریه میکرد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: البته این گریه کردنها اعلام حمایت از مسیر امام حسین(ع) است یعنی یا حسین(ع) ما نیز در مسیر شما هستیم و مسیر شما را بزرگ و عظیم میدانیم پس باید در این مسیر حرکت کنیم و ثواب و بهره بسیاری نیز برای گریه امام حسین(ع) است که امید میرود این قطرات اشک شوینده معاصی و گناهان ما باشد.