حجتالاسلام و المسلمین عبدالهادی اشرافی، جانشین رئیس مؤسسه بوستان کتاب قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به بررسی موضوع آموزش شیوه تفکر به کودکان پرداخت و اظهار کرد: با توجه به قدرت گیرایی بالایی که در کودکان امروز مشاهده میشود که قابل مقایسه با کودکان دهههای قبل نیست، آموزش فلسفه به کودکان، یکی از مهمترین راههایی است که آنها را در آینده از خطرات مصون میدارد و به آنها کمک میکند تا در فتنهها و شبهات و دوراهیها، مسیر صحیحی را انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه امروز کودکان سالهای اول ابتدایی را میتوان با کودکان سالهای آخر ابتدایی در دهههای قبل در حوزه تفکر مقایسه کرد، ادامه داد: آموزش فلسفه از این دوران به کودکان، کار ارزشمندی است که بار اصلی آن بر دوش وزارت آموزش و پرورش و فعالان قرآنی جامعه ما است.
جانشین رئیس مؤسسه بوستان کتاب قم در بخش دیگری از سخنان خود به شیوه آموزش فلسفه پرداخت و با بیان اینکه ترویج فلسفه میان کودکان با استفاده از جنبه آموزشی در مدارس میتواند تأثیر بیشتری داشته باشد، گفت: در قم یک مجتمع آموزشی غیرانتفاعی به این مهم و با همین روش پرداخته و به نظر میرسد، نتایج خوبی نیز کسب کرده باشد.
حجتالاسلام اشرافی با بیان اینکه مجتمع توحید در قم، برنامههای ویژهای برای کودکان در حوزه قرآن و آموزش شیوه تفکر دارد، افزود: البته ارائه درس فلسفه به کودکان به شکل روزانه میتواند نتایج منفی نیز داشته باشد. شاید تدریس آن به صورت هفتهای یک یا دو جلسه بتواند در ایجاد شاکله فکری برای کودکان، مفید باشد.
وی با بیان اینکه ضرورت تألیف کتاب فلسفه برای کودکان یک نیاز است، گفت: با تألیف یک کتاب کودکان نیز تمایل و گیرایی بیشتری برای توجه به آن دارند. وی در ادامه به تبیین ویژگیهای کودکانی پرداخت که شیوه تفکر را میدانند. در این حوزه، حداقل مشکل امروز جامعه که میان جوانان وجود دارد و آن تکراری دانستن مباحث دین و حتی اصل دین است را نخواهیم دید. همراهی شیوههای تفکر با مباحث دینی، باعث تعالی جامعه در این بخش میشود و جامعه را از خطرات و فتنهها در امان نگه میدارد.