محمدحسین نیکونژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: شناخت ویژگیهای شخصیتی شهدای جهاد علمی و درک شاخصهای برتری آنان در میدان علم و تقوا، میتواند به پژوهشگران کمک نماید تا با بهرهگیری از این شناخت و قدم گذاشتن در جای پای آنان، جاده پیشرفت علم و تکنولوژی کشور را به درستی طی کنند. بزرگداشت این شهدا تجدید پیمانی است که حرکت دانشمندان کشور را در مسیر تعالی رتبه علمی ایران اسلامی شتاب بیشتری میبخشد.
مسئول حلقههای علمی بسیج اساتید کشور گفت: اگر چه نمایهسازی مقالات اساتید کشور در پایگاههای ISI بخشی از نظام رتبهبندی علمی کشور بر مبنای دستورالعملهای جهانی است، اما فروزندگی نتایج حاصل از تلاش شهدای جهاد علمی نشان میدهد که علمی ارزشمند است که آثار آن کشور را از وابستگی نجات دهد و نتایج آن استقلال علمی کشور را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: برگزاری کنگره شهدای جهاد علمی و گرامیداشت حرکت جهادی این فرزانگان میتواند در تعیین شاخصهای واقعی پیشرفت کشور و بومیسازی و کاربردی کردن علوم و تکنولوژی در راستای نیازهای کشور کمک کند.
نیکونژاد با بیان اینکه جوانان ما نیاز به شناخت الگوهای برتر دارند، گفت: متأسفانه نظام استکبار برای جلوگیری از پیشرفت علم و تکنولوژی در کشورها با مهارت خاصی برای جوانان ما در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی الگوسازی میکند.
مسئول حلقههای علمی بسیج اساتید کشور در ادامه خاطرنشان کرد: شناخت خلوص نیت و تلاش جهادگونه این شهدا میتواند نقشه راه جوانان در حرکت به سوی آینده درخشان را ترسیم کند. قدردانی از شهدای جهاد علمی فرصتی است که جامعه علمی به ویژه نسل جدید متخصصان کشور با شناخت عظمت روح جهادی این عزیزان بتوانند گامهای بزرگی را بردارند و با شتاب بیشتری در قطع وابستگیهای کشور تلاش کنند.
وی تصریح کرد: برگزاری این کنگره علاوه بر شناخت ابعاد مختلف شهدای جهاد علمی کشور میتواند ضرورت ساماندهی و شبکهسازی اساتید و دانشجویان کشور را جهت برداشتن گامهای اساسی در ارتقای جایگاه علمی کشور به مسئولان نشان دهد. ما نباید از تلاش استکبار جهانی در ساماندهی متخصصان و جوانان مستعدمان در شبکه جهانی و بهرهبرداری از تولیدات علمی آنان در مسیر نیازهای غرب غفلت کنیم.
نیکونژاد گفت: امروز حرکت جهادگونه مسئولان علم و تکنولوژی کشور به ویژه در وزارتخانههای آموزش و پرورش وعلوم، تحقیقات و فناوری جهت شبکهسازی موضوعی و ساماندهی متخصصان دانشگاهها در رفع نیازهای کشور ضرورتی انکارناپذیر است و این کنگره میتواند تأکید مجددی باشد بر ضرورت تشکیل حلقههای علمی در موضوعات کاربردی بین اساتید و دانشجویان در دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور که خوشبختانه بخشی از این اقدامات جهادی تاکنون در سازمان بسیج اساتید کشور انجام شده است و نیاز به حمایت بسیجیگونه وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش و همچنین شورای انقلاب فرهنگی و مسئولان مراکز صنعتی و تحقیقاتی کشور دارد.
شایان ذکر است، کنگره شهدای جهاد علمی با اهدافی چون پاسداشت مجاهدتهای شهدای شاخص جهاد علمی در راه پیشرفت و استقلال کشور، تبیین مقام علمی و معنوی شهدای جهاد علمی، گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری مرتبط با شهدای جهاد علمی و انسجامبخشی به آثار هنری و فرهنگی در راستای مقام و منزلت علم جهادی با محوریت شهدای دانش و به صورت ویژه، شهدای هستهای توسط سازمان بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پنجشنبه، 21 آذر در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد.