صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۳۶۷۲۳
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۸
با هدف احیای فرهنگ‌های آیینی؛

گروه اجتماعی: مسئول کتابخانه مجتمع فرهنگی مهاباد گفت: با هدف احیای فرهنگ‌های آیینی و بومی، عروسک‌های «تکم» و «چمچمه‌باران» به بخش کودک کتابخانه مجتمع مهاباد اهدا شد.


هیرو یاهو، مسئول کتابخانه مجتمع فرهنگی مهاباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‎غربی، گفت: در راستای حفظ و پاسداشت فرهنگ‌های آیینی و بومی در مراسم بازدید کودکان از کتابخانه، از سوی ارشد هناره، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد، عروسک‌های تکم، بوکه‌بارانه و بازی‌های فکری به بخش کودکان کتابخانه مجتمع فرهنگی مهاباد اهداء شد.



وی افزود: عادت به مطالعه از دوران کودکی صورت می‌گیرد و آشنا کردن کودکان با دنیای کتاب و کتابخوانی یکی از اصول آموزشی و تربیتی است که منجر به رشد فکری و روحی آنان می‌شود بنابراین ایجاد بخش کودکان در کتابخانه‌ها یکی از فعالیت‌های بسیار با ارزش نهاد کتابخانه‌های عمومی است.



وی خاطرنشان کرد: بوکه باران یا همان چمچمه باران، عروسک باران خواهی در کردستان است که در ایام خشکسالی یا سال‌هایی که میزان بارندگی کم است، برگزار می‌شود و کودکان با استفاده از چوب و پارچه‌های رنگی، عروسک را ساخته و با در دست گرفتن  عروسک و خواندن اشعار بومی در کوچه‌ها همراه با دعا از خداوند طلب باران می‌کنند و اهالی به آن عروسک ، به نیت اینکه گندم و باران در آن سال فراوان باشد، آب می‌پاشند.



یاهو افزود: بز در تاریخ خاورمیانه و ایران‌زمین، بر اساس قصه‌های عامیانه و تصاویر بدست آمده از دل غارها، از دوران پیش از شهرنشینی نقشی نمادین داشته و انسان عهد باستان برای رسیدن به آرزوها و غلبه بر ترس خود همیشه با خلق اسطوره‌ها، آیین‌هایی را برگزار می‌کرده که آیین تکم‌خوانی نیز یکی از اشکال نمایشی آن در ایران محسوب می شود.



رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد  در پایان اضافه کرد: در مراسم تکم‌خوانی معمولاً دسته‌هایی از کودکان در کنار تکم‌چی قرار می‌گرفته و او را خانه به خانه همراهی می‌کردند.