صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۳۶۸۴۷
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶

شعب خارجی: نخستین دوره اسلام‌شناسی با حضور دانشجویان ارمنی رشته ایران‌شناسی در سرای ایران دانشگاه دولتی ایروان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آسیای مرکزی، این دوره آموزشی پیرو درخواست مسئول ایران‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان و با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قالب کلاس‌های آزاد و دروس اختیاری برپا شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین شجعان، مدرس این برنامه آموزشی در ابتدای کلاس، با تشکر از حضور دانشجویان و ابراز اشتیاقشان به آشنایی با مباحث اسلامی،  موضوع بحث را با توجه به نزدیکی سال نو مسیحی و ایام ولادت حضرت مسیح(ع) «سیمای حضرت مریم درقرآن » قرار داد.
وی با اشاره به برده شدن نام حضرت مریم در قرآن، گفت: نام هیچ زنی جز مریم در قرآن برده نشده، ولی نام مبارک حضرت مریم34 مرتبه در قرآن ذکر شده است علاوه برآن سوره‌ای مفصل در قرآن کریم به نام حضرت مریم وجود دارد که این نشان دهنده اهمیت و جایگاه ویژه آن حضرت در قرآن است.
شجعان با اشاره به ویژگی‌ها و خصوصیات حضرت مریم که در قرآن ذکر شده گفت: در قرآن از هشت ویژگی حضرت مریم(س) صحبت می‌شود که یکی از آن‌ها عفت و پاکدامنی است.
شجعان ضمن صحبت درباره اجباری بودن حجاب در کلیساها در قرون پیشین، گفت: حجاب زندان نیست بلکه قلعه عفت است، گرچه هم درب قلعه را می‌بندند و هم در زندان را ولی  تفاوت عمده در نوع قفل زدن است، اول آن که درب زندان را از برون می‌بندند ولی درب قلعه را از درون؛ دوم آن‌که درب زندان را می‌بندند تا متهمی خارج نشود ولی درب قلعه را می‌بندند تا متهمی داخل نشود.
وی در ادامه افزود: باید دل صاف باشد تا آیینه خدا شود دو راه برای رسیدن به خدا وجود دارد، راه تفکر و راه دل. راه اول  طریق اندیشیدن در خلقت، که دانستن  فلسفه مستلزم پیمودن این راه است. راه دیگر نیز صیقل دادن دل است که همان عرفان است و نزدیکترین راه برای رسیدن به خدا است.
 در پایان شجعان اظهار کرد: وجود شما که به زبانی غیر از زبان مادری خود سخن می‌گویید و تشنه یادگیری معارف اسلام و مباحث اسلامی هستید، مایه افتخار است و  سخنانش را با قرائت غزلی از حافظ به پایان برد.
یادآوری می‌شود، دوره اسلام شناسی سال آینده تحصیلی در برنامه درسی دانشجویان کارشناسی ارشد ایرانشناسی قرار می‌گیرد.