صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۳۷۰۶۶
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۵
خدادوست به ایکنا خبر داد:

گروه سلامت: معاون وزیر بهداشت با اشاره به تدوین افق 1404 طب سنتی ایرانی و اسلامی است، گفت: براساس برنامه استراتژیک معاونت و سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه‌های مجموعه برای 12 سال آینده حوزه طب سنتی در حال تدوین است.


محمود خدادوست، معاون سنتی طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به راهکارهای کاربردی کردن طب سنتی در بین جامعه پزشکی پرداخت و افزود: بهترین روش این است که در کوریکولوم آموزشی برای مقطع آموزش عمومی پزشکان واحدهایی اندیشیده شود که ما این پیشنهاد را به شورای عالی برنامه ریزی داده‌ایم تا نه فقط در پزشکی بلکه در سایر رشته‌های گروه پزشکی این ظرفیت به دانشجو شناسانده شود.



خدادوست ادامه داد: برای پزشکانی که در حال حاضر فعال هستند نیز برنامه‌های آموزشی و بازآموزی پیش‌بینی کرده‌ایم که افراد با گذراندن این دوره‌ها بتوانند ظرفیت یاد شده را بهتر بشناسند و در نظام بهداشت و درمان بتوانند استفاده کنند؛ به هر حل طب سنتی ظرفیتی است که می‌تواند با اصلاح سبک زندگی در کنار بهداشت و درمان خوراک مناسبی باشد.



تدوین و تهیه برنامه 12 سال آینده حوزه طب سنتی



وی با تاکید بر اینکه مجموعه در حال تدوین افق 1404 طب سنتی ایرانی و اسلامی است، اظهار کرد: براساس برنامه استراتژیک مجموعه و سند راهبردی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان اسناد بالا دستی، برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مجموعه برای 12 سال آینده حوزه طب سنتی در حال تدوین و تهیه است.



افق 1404 طب سنتی تا دو ماه آینده نهایی و قابلیت ارائه دارد



معاون سنتی طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه کارگروه‌های مربوط به این مقوله هر هفته برگزار و تاکنون بالغ بر 300 نفر ساعت کار در این حوزه انجام شده است، اضافه کرد: در بحث توسعه آکادمیک و علمی طب سنتی براساس اهدافی که در سند دیده شده این برنامه در حال تدوین است که تا دو ماه آینده برنامه نهایی و قابلیت ارائه دارد.



فعالیت‌های صورت گرفته به منظور معرفی طب سنتی در عرصه بین‌الملل



خدادوست در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌های این مجموعه به منظور معرفی هر چه بیشتر طب سنتی ایرانی و اسلامی در عرصه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: هم اکنون برخی کتاب‌ها در حال طراحی و مرحله داوری قرار دارد ولی مهم ترین نوع معرفی از طریق مقالاتی است که از سوی دستیاران دکتری تخصصی در مجلات خارجی به چاپ می‌رسد.



معاون سنتی طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه بهترین راه معرفی به دنیا صحبت کردن به زبان دنیا است، بیان کرد: در طی سه سال گذشته اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده و در حال حاضر نیز تهیه چندین کتاب به زبان انگلیسی برای معرفی این رشته را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و یک کتاب آن نیز آماده و در مرحله داوری است.



وی با بیان اینکه در دنیا طب سنتی ایران را به خوبی می‌شناسند، تصریح کرد: زمانی که سال 2013 به عنوان هزارمین سال چاپ کتاب ابن سینا نام گذاری می‌شود این موضوع نشان می‌دهد که در عرصه بین‌الملل این ظرفیت را به خوبی شناخته‌اند و استفاده می‌کنند ولی ما باید به تعبیری ایرانیزه شده آن را بیشتر مطرح کنیم که با فعالیت‌های تحقیقاتی، پژوهشی و چاپ آن در مجلات معتبر دنیا می‌توان آن را معرفی کرد.



خدادوست در بخش پایانی سخنان خود به آخرین وضعیت دانشگاه طب ایرانی و اسلامی اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی موافقت اصولی به این دانشگاه داده و لازم است که اساسنامه آن نوشته شود و مجددا برای تصویب به شورا ارسال شود.