صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۳۷۲۸۷
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۹
رایزن ایران در سیرالئون:

شعب خارجی: محمدرضاقزلسفلی در مصاحبه با رادیو دموکراسی سیرالئون گفت:اسلام ودموکراسی قابل جمع و تعامل بوده و اسلام دموکراتیک ترین شیوه را برای اداره جامعه دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، محمدرضاقزلسفلی، رایزن فرهنگی ایران در برنامه اسلامی رادیو دموکراسی سیرالئون حضور پیدا کرد و به بررسی  اسلام و دموکراسی با موضوع جمهوری اسلامی ایران و دیدگاه امام خمینی(ره) پرداخت.
قزلسفلی در جواب سؤال مجری برنامه به منظور ارائه تصویری روشن از ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان مردمی‌ترین نظام‌های جهان ضمن تعریفی از دموکراسی گفت: از دیدگاه اسلام ناب مردم حق تعیین سرنوشت خود را داشته و در نظام اسلامی از آزادی های فردی و اجتماعی بهره‌مند هستند.
رایزن فرهنگی ایران با بیان اینکه در اسلام  اگر رأی اکثریت با کرامت انسانی در تضاد باشد از اعتبار و مشروعیت برخوردار نیست، گفت: جلوه‌های دموکراسی در اسلام به مراتب بهتر و زیباتر مطرح شده است.
 وی در بخشی دیگر از برنامه دو ساعته رادیو دموکراسی سیرالئون  نظام جمهوری اسلامی ایران را یکی از مصادیق بارز تعامل اسلام و دموکراسی معرفی کرد.

رایزن فرهنگی ایران درخصوص دیدگاه امام خمینی(ره) نسبت به دموکراسی، گفت: امام خمینی(ره) که بنیان‌گذار یکی از دموکراتیک ترین نظام‌های دنیا در قالب جمهوری اسلامی بودند، با پایه‌گذاری نظام اسلامی در ایران ثابت کرد که اسلام و دموکراسی نه تنها هیچ تباین و تضادی با هم ندارند بلکه این دو با هم قابل جمع و تعامل بوده و ثابت کردند که اسلام دموکراتیک ترین شیوه را برای اداره جامعه دارد.
وی با اشاره به برخی بیانات امام خمینی(ره) راجع به مردم سالاری دینی حکومت مبتنی بر رأی اکثریت، گفت: امام خمینی(ره) بر این باور بود که در اسلام دموکراسی مطرح بوده و مردم در بیان عقاید و اعمال مادامی که توطئه در کار نباشد، آزاد هستند .
قزلسفلی با اشاره به آیات و روایاتی  راجع به تعامل اسلام و مردم سالاری گفت: پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در مسائل سیاسی - اجتماعی همواره با مردم مشورت و آنان را در اداره امور مشارکت می‌دادند.
وی در ادامه این مصاحبه با اشاره به ویژگی دموکراسی و مردم سالاری گفت: احترام به آزادی عقاید، آزادی مطبوعات، آزادی اجتماعات و تکیه‌گاه مردمی داشتن تعارضی با دیدگاه‌های اسلام در زمینه مسائل سیاسی و اجتماعی ندارد.
قزلسفلی با نقد دیدگاه‌های مختلف تباین اساسی دین و دموکراسی،  جدائی دین از سیاست و عدم سازگاری دین و سیاست  با بیان اینکه دموکراسی انواع مختلف دارد، گفت: رابطه اسلام با دموکراسی یک رابطه عام و خاص بوده و نوع دینی آن که تفاوتی با سایر دموکراسی ها ندارد، مورد پذیرش اسلام ناب است .

رایزن فرهنگی ایران با بیان اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی تعامل اسلام و دموکراسی به روشنی مطرح شده است گفت: در نظام مردم سالاری دینی، جمهوری اسلامی ایران حکومت اسلامی دموکراتیک است لذا بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران بر نام گذاری آن به جمهوری اسلامی اصرار می ورزیدند.
وی با اشاره به اصولی از قانون اساسی جمهوری اسلامی تحت عنوان حقوق و حق حاکمیت ملت گفت: دموکراسی در نظام جمهوری اسلامی ایران مورد تأیید آیات، روایات و سیره حکومتی پیامبر(ص) و حضرت علی (ع) است.
قزلسفلی با اشاره به اینکه مشارکت در تصمیم گیری یکی از رئوس برنامه‌ها و سیاست‌های حضرت علی(ع) در اداره کشور بود گفت: از دیدگاه اسلام ناب مردم حق تعیین سرنوشت خود را داشته و از آزادی‌های فردی و اجتماعی بهره‌مند هستند.