به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)شعبه آفریقا، میزگرد تاریخ کوفه روز جمعه، 22آذرماه، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس برگزار شد.
در این نشست از کتاب« الکوفه نشاه المدینه العربیه الاسلامیه» نوشته هشام جعیط، نیز رونمایی شد و این نویسنده با تشکر از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گفت: این یک تعارف نیست اگر بگوییم ایران اهتمام خاصی بیش از جهان عرب به علم ودانش دارد و این یک واقعیت است که فرهنگ اسلامی در واقع برشانه سرزمین فارس یعنی ایرانیان بنا شده است وآنان نقش مهمی در شکلگیری معرفت دارند.
جعیط با بیان این که یک مورخ حقیقی باید از تمامی منابع مطلع باشد اظهار کرد: متأسفانه امروزه مطالعات تمدنی جنبه علمی ندارد.
در ادامه حجتالاسلام قمی طی سخنانی از هشام جعیط به عنوان اندیشمند ومورخ بزرگی که دارای روشی اخلاقی است تجلیل به عمل آورد واز تلاشهای وی در تعمیق روابط علمی دوجانبه تونس وایران تقدیر کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این جمله که تاریخ کوفه صرفاً یک تاریخ عربی نیست بلکه بخشی از هویت ما ایرانیان در آن شکل گرفته است از کتاب کوفه اثر جعیط به عنوان کتاب بسیار خوب در معرفی تاریخ اسلامی برای نسل جدید نام برد وبا اشاره به بخشی از فرمایش امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه در گذشته ابتدا فرهنگ وتمدن پیریزی میشد وسپس علم ودانش به وجود میآمد ولی امروزه اول باید علم وفناوری شکل گیرد تا در سایه آن فرهنگ وتمدن پایه ریزی شود، تأسیس شواریعالی انقلاب فرهنگی توسط ایشان را گویای عمق نگرش وشناخت حضرت امام(ره) نسبت به تحولات عصر جدید دانست وبه اهمیت حوزه فرهنگ اشاره کرد.
وی در ادامه به نقل از شهید مرتضی مطهری گفت: اگر از نظر اقتصادی وسیاسی پیشرفت کنیم ولی از نظر فرهنگی پیشرفت نداشته باشیم باید یقین کنیم که انقلاب ما پیروز نشده است.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری نقش زنان در انقلاب اسلامی را یادآور شد واظهارکرد: باید تلاش کنیم الگویی از زن مسلمان را به جامعه بشری ارائه کنیم.
حجتالاسلام قمی در پایان سخنان خود پیشنهاد برگزاری همایش بینالمللی بررسی تاریخ طبری را مطرح کرد که مورد استقبال هشام جعیط قرار گرفت.
یادآوری میشود، مورخ برجسته تونسی که با تألیف کتب ارزشمند تاریخی؛ نام پرآوازهای در جهان اسلام دارد و کتاب کوفه وی به همت انتشارات آستان قدس رضوی به فارسی ترجمه شده است.
وی در این کتاب به اهمیت تاریخ عراق قبل از فتح اسلامی ورابطه استراتژیک آن با امپراطوری ساسانی پرداخته است وبه شکل گیری کوفه وتحولات اجتماعی، اقتصادی واهمیت سیاسی آن ازسال 12تا 17هجری با نگاهی عالمانه می پردازد واز کوفه به عنوان نمونه بهترین شهر اسلامی که قبل از بغداد تأسیس شده است نام میبرد.
صادق رمضانی گل افزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به همکاریهای بسیار خوب نمایندگی این رایزنی با شورایعالی فرهنگ وهنر تونس( بیتالحکمه) هدف از برگزاری این برنامه را تکریم از شخصیت برجسته علمی هشام جعیط، ریاست این مؤسسه دانست وابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک زمینههای همکاری علمی دو جانبه با مؤسسات، دانشگاهها ومراکز پژوهشی بیش از پیش گسترش پیدا کند.
در پایان این برنامه سه ساعته لوح سنگ مرقد مطهر امام رضا(ع) به رئیس شورای فرهنگ وهنر تونس اهداء شد همچنین وی نیز مجموعهای از کتابهای خود را به حجتالاسلام قمی هدیه کرد.