صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۴۲۶۴۴
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۷
مؤمنی شریف:

گروه هنر: رئیس حوزه هنری در آئین تجلیل از حسین عابد، با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی وی گفت: براساس نص صریح قرآن تنها کلام پاک و پاکیزه است است که به سمت خدا عروج می‌کند و هنرمند نباید به دلیل مبتلا شدن به جنجال‌های هنری از پیمودن مسیر قرب الهی منحرف شود.


 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه نخستین مسابقه نمایشنامه‌نویسی شناسایی استعدادهای تازه و همچنین نکوداشت مقام هنری حسین عابد از پیشکسوتان عرصه تئاتر با حضور محسن مؤمنی‌شریف، رئیس حوزه هنری، رحمت امینی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و برخی از مسئولان فرهنگی و هنری این نهاد انقلابی در تماشاخانه مهر برگزار شد.



محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری در این مراسم با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم در تجلیل از مقام هنری حسین عابد گفت: براین اساس تنها کلام پاک و پاکیزه است که به سمت خداوند عروج می‌کند و موجب تقرب بندگان خدا در پیشگاه درگاه الهی می‌شود؛ به نظرم حسین عابد از جمله هنرمندانی است که مصداق این کلام الهی است.



وی گفت: افتخار آشنایی نزدیک به سه دهه با حسین عابد را دارم و به جرئت می‌توانم بگویم که میان کلام و عمل ایشان کوچکترین فاصله‌ای وجود ندارد و لذا هر جا سخن از معلمی و آئین آموزگاری است اسامی افرادی همچون او قطعاً ورد زبان‌ها خواهد بود.



برای تحقق اهداف متعالی در هنر باید به آنچه انجام می‌دهیم اعتقاد داشته باشیم



رئیس حوزه هنری تصریح کرد: فعالیت هنرمندانی همچون او در طی سالیان سال فعالیت افتخارآمیزشان در عرصه‌های گوناگون هنری از جمله تئاتر این مطلب را به اثبات می‌رساند که برای تحقق اهداف متعالی از رهگذر هنر باید به آنچه که در حال انجام آن هستیم اعتقاد راسخ داشت و جنجال‌های هنری همچون کسب شهرت نباید آنها را از راه مستقیم که در افق آن قرب الهی متصور است به دور سازد.



مؤمنی شریف در ادامه گفت: حوزه هنری مهد پرورش هنرمندانی بوده است که در طول بیش از سه دهه فعالیت این نهاد فرهنگی و هنری افتخارآمیز بوده‌اند، کسانی که با عشق و ایمان به دستگیری از جوانان مستعد پرداختند، جوانانی که در برهه‌ای از زمان گمنام بودند اما با صبر و مجاهدت و با راهبری هنرمندان متعهد حوزه هنری، اکنون به چهره‌های نامی و افتخارآمیزی در عرصه فرهنگ و هنر تبدیل شده‌اند.



حسین عابد در گمنامی به تربیت نسلی از هنرمندان متعهد و انقلابی همت گماشت



وی تأکید کرد: حسین عابد از جمله آن هنرمندانی بود که در گمنامی و به دور از جنجال‌هایی همچون شهرت و کسب منافع شخصی، به تربیت نسل مؤثری از هنرمندان متعهد و انقلابی همت گماشتند که تا رسم بزرگداشت و نام نیک بردن از آنها باقی است قطعاً حسین عابد یکی از آن‌هاست که نامش به دفعات بر سر زبان‌ها خواهد بود.



رحمت امینی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری دیگر سخنران این مراسم بود که در سخنان کوتاهی گفت: علاقه‌مندم تا هر جا سخن از تئاتر، معلمی و حوزه هنری برده می‌شود نام حسین عابد بر پیشانی آن برده شود؛ کسی که رسم معلمی و آئین صبر و بردباری را در راه رسیدن به  موفقیت و سعادت به شاگردان خود آموخت.



وی با اشاره به برگزاری موفق نخستین مسابقه نمایشنامه‌نویسی شناسایی استعدادهای تازه ویژه کودک و نوجوان گفت: اگر اکنون مفتخر به برگزاری موفق چنین مسابقه‌ای هستیم که با پشتوانه مطالعاتی و پژوهشی غنی در حال برگزاری است همگی از برکت حضور شخصیت‌هایی همچون حسین عابد است که روزگارانی بدون چشم‌داشت مالی و تنها با عشق به تئاتر و تربیت نسلی مستعد و کارآمد، پای در این راه گذاشتند.



نصرالله قادری، مدیر انتشارت نمایش و حسین پارسایی، مشاور تولید مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از جمله دیگر سخنرانان این مراسم بودند که سخنان کوتاهی را در ستایش مقام هنری و حقیقی حسین عابد ایراد کردند.



نزدیک به سه دهه فعالیت هنری در حوزه هنری برایم شرایط استثنایی به وجود آورد



در ادامه پس از اهدای جوایز از سوی خانه هنرمندان ایران، انتشارات نمایش، کانون بازنشستگان حوزه هنری و حوزه ریاست حوزه هنری در راستای تجلیل از مقام هنری این هنرمند پیشکسوت، حسین عابد نیز سخنان کوتاهی را برای حضار ایراد کرد و گفت: نزدیک به سه دهه فعالیت میان دوستان هنرمند و متعهد در حوزه هنری شرایط استثنایی را برای من و همه فعالان هنری در این نهاد فرهنگی و انقلابی به وجود آورد که فراموش‌ناشدنی است.



وی ادامه داد: در سال‌های آغازین انقلاب اسلامی به موازات خواست و اراده توده مردم، جنبشی نیز در محافل فرهنگی و هنری به وجود آمد که براساس برخی از ضرورت‌های موجود در زمینه پرداختن به هنر متعالی و انقلابی، مؤسسه‌ای به نام حوزه هنری بنیان نهاده شد که در ابتدا بضاعت کمی داشت اما در ادامه با شور و اشتیاق هنرمندان و پشتکاری که آنها از خود نشان دادند تبدیل به سازمانی عریض و طویل شد که اکنون اثرات و برکات روزافزونی در عرصه‌های گوناگون فرهنگ و هنر فاخر و انقلابی در پی دارد.



اتحاد و همبستگی میان هنرمندان زمینه را برای تعالی بیشتر در عرصه هنر ایرانی و اسلامی فراهم می‌کند



عابد در پایان گفت: در این شرایط ویژه و حساس بر هنرمندان مسئول و مسئولان هنرمند فرض است تا به دور از هر انحصارطلبی و تک روی و با توسل به اتحاد و همبستگی میان خود و هنرمندان همکار، زمینه را برای تعالی بیشتر حوزه هنری در پرداختی همه جانبه در عرصه فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی بردارند.



یادآور می‌شود، حسین عابد متولد 1328 از سال 60 فعالیت خود را با گروه تئاتر زنده آغاز و از همان سالهای اولیه تأسیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، به تربیت نسلی از بهترین‌های هنر تئاتر انقلابی همت گمارد که در آئین اختتامیه نخستین مسابقه نمایشنامه‌نویسی شناسایی استعدادهای تازه از او تجلیل به عمل آمد.