به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره مسابقات قرآن نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز، 26 آذرماه برگزار شد. این مراسم با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات و جمعی از مسئولان سپاه در سالن ولایت ستاد فرماندهی این نیرو برگزار شد.
در بخشی از این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابیفرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی گفت: افرادی که توفیق خدمت در سپاه را دارند باید مفتخر باشند که مهمترین و اولین رسالتشان پاسداری از نظامی باشد که خود پاسدار اسلام است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: یکی دیگر از خصیصههای خدمت در سپاه و به ویژه افرادی که در این محفل حضور دارند این است که در دریافت گوشهای از کتاب آسمانی پیشگام هستند. در واقع این یک انتخاب از سوی خداوند متعال است که از بین افراد بسیار زیادی شما را برای انس و الفت با کتاب خود برگزیده.
وی در ادامه، پیامبر(ص) و قرآن را یک حقیقت محض در قالب دو لباس عنوان و تصریح کرد: از معصومین(ع) روایت شده است که «اگر میخواهید با خدا سخن بگویید نماز بخوانید و اگر میخواهید خدا با شما سخن بگوید قرآن بخوانید.» انس بیشتر با کتاب آسمانی یکی از با ارزشترین نعمتهای خداوند متعال است که به بندگان خود عطا فرموده. بدون تردید بعد از نعمت حیات انسانی، بالاترین نعمتی که از جانب خداوند به انسان عطا شده، وجود پیامبر اعظم(ص) و قرآن کریم است. امامان و پیشوایان دین، همه حقیقت قرآن هستند؛ حضرت علی(ع) و سایر امامان معصوم(ع) نیز همان قرآن هستند، اما قرآنی که ناطق است.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد در ادامه با طرح این سؤال که برای ارتباط با قرآن از چه راه و مسیری باید حرکت کرد، گفت: خداوند متعال میفرماید که «إِنَّهُ لَقُرْآنٌ کَرِیمٌ فِی کِتَابٍ مَّکْنُونٍ لَّا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»، ارتباط و پیوند با قرآن در سایه طهارت به دست میآید و هر قدر این طهارت فکری، اعتقادی و رفتاری بالاتر باشد، ارتباط نزدیکتر است؛ بنابراین باید تلاش کنیم تا به سطح بالاتری از طهارت دست یابیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: آنان که در اوج طهارت هستند با حقایق معارف قرآن ارتباط کامل پیدا کردهاند و مقدر به یک حقیقت ناب شدهاند. فخر رازی از مفسران بزرگ قرآن در کتاب «تفسیر کبیر» است که میگوید، «زمانی که پیامبر(ص) در مباهله، اهل بیت(ع) خود را جمع کرد، پارچه پشمین سیاهرنگی که در زمان نزول آیه تطهیر بر سر کشیده بود را بر سرشان کشید و فرمود «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا»، فخر رازی در ادامه میگوید که این روایت که پیامبر(ص) تلاوت کردند، در حد روایتهای قطعی اجماعی است.
وی تصریح کرد: بنابراین اهل بیت(ع) وامامان معصوم(ع) چهرههای درخشانی هستند که حقیقت قرآن را دریافت کردهاند و مردم اگر میخواهند قرآنشناس شوند، باید امامان خود را که حقیقت محض قرآن هستند به خوبی بشناسند. امام صادق(ع) در همین زمینه میفرماید که «اگر روایتی از ائمه(ع) نقل شد، آن را قبول نکنید، مگر اینکه موافق روح قرآن و پیامبر(ص) باشد.» یکی از مواردی که بر اساس آن روایتها مورد نقد قرار میگیرد، عرضه کردن آنها به قرآن است و به همین دلیل امام ششم شیعیان(ع)، ملاک شناخت روایات را براساس قرآن و پیامبر(ص) میداند.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد همچنین اظهار کرد: باید افتخار کنیم تا از این ابوابی که قرآن و پیامبر(ص) معرفی کردهاند، با قرآن در ارتباط هستیم؛ بنابراین باید از همه توان برای فهم معارف قرآن و کلام پیشوایان دین بهره جست و در سایه آراستگی، به طهارت حقیقت قرآن دست یافت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، خطاب به قاریان و حافظان در مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره مسابقات قرآن سپاه گفت: شما باید در طهارت نفس، اخلاق و کردار، گوی سبقت را از همه بربایید. مردم قبل از اینکه از تلاوت قاریان، انس آنها را با قرآن کریم تشخیص دهند، باید از رفتار، اخلاق، کردار و عقیده آنها به این ارتباط پی ببرند.