صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۴۳۸۱۱
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۴
حجت‌الاسلام ولی‌زاده:

گروه اجتماعی: مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی گفت: راهکار وحدت‌بخشی حوزه و دانشگاه ایجاد هم‌گرایی و هدف بین این دو نهاد علمی است، یعنی این دو نهاد علمی در گام نخست باید هدف و انگیزه دینی برای ساختن جامعه داشته باشند.


حجت‌الاسلام مهدی ولی‌زاده، مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، در رابطه با وحدت حوزه و دانشگاه گفت: راهکار وحدت‌بخشی بین حوزه و دانشگاه ایجاد هم‌گرایی و هدف بین این دو نهاد علمی است یعنی این دو نهاد علمی در گام نخست باید هدف و انگیزه آرمانی و دینی برای ساختن جامعه علمی و اسلامی داشته باشند.



وی افزود: حوزه و دانشگاه در عمل باید با یکدیگر همکاری و هماهنگی داشته باشند یعنی نخبگان حوزوی و دانشگاهی باید تعامل مثبت و همکاری سازنده در تمامی شئون علمی و اجرایی داشته و با زبان ادبیات مشترک و قابل فهم، تعامل و گفت‌وگوی فیمابین بین خود برقرار کنند.



مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه حوزه و دانشگاه همانند سی سال گذشته نیستند پس باید با انجام برنامه‌های کارشناسی شده گام بردارند و صرف این نباشد که در ایامی مثل 27 آذر با اجرای برنامه‌های نمایشی رفع تکلیف کنند.



حوزه و دانشگاه از اجرای برنامه‌های کلیشه‌ای دوری جویند



حجت‌الاسلام ولی‌زاده تأکید کرد: حوزه و دانشگاه باید از اجرای برنامه‌های تکراری و کلیشه‌ای دوری جویند و هر سال برای نزدیکی و تعامل میان خود تجدید نظر کنند و این فرمایش امام خمینی(ره) را به یاد داشته باشند که فرمود، نه دانشگاه و نه حوزه می‌توانند بدون یکدیگر به استقلال برسند.



مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی یکی از موانع اصلی در وحدت بین حوزه و دانشگاه را افراط و تفریط دانست و اظهار کرد: دیدگاه تجهدگرایانه و سکولاریسمی بسیار خطرناک است و اگر با این دو دیدگاه پیش رویم نمی‌توان به وحدت دست یافت و در این راستا امروز به برکت خون شهدا خوشبختانه این دو دیدگاه اشتباه در جامعه کاربرد ندارد و نهایت اینکه حوزه و دانشگاه با یکدیگر بیگانه نیستند.



حجت‌الاسلام ولی‌زاده ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از دانشجویان به فراگیری علوم اسلامی در حوزه‌‌ها روی آورده‌اند و بسیاری از طلاب نیز به کسب علم در سنگر دانشگاه مشغول هستند.



وضعیت وحدت حوزه و دانشگاه



وی با اشاره به وضعیت وحدت حوزه و دانشگاه افزود: وضعیت وحدت این دو نهاد علمی چندان مطلوب نیست اما بد هم نیست و با توجه به اینکه در کشور اسلامی ایران رشته‌های تخصصی اقتصاد مثل مدیریت و حقوق که در اداره جامعه نقش اساسی دارند، باید براساس ارزش‌های اسلامی تربیت شوند، پس اگر اقتصاد کشور صرفاً علمی باشد اما اسلامی نباشد نتیجه آن رباخواری می‌شود چون در اسلام علم و دین با یکدیگر عجین شده‌اند.



وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان کشور را بدون تخصص و تعهد اداره کرد چون اگر تخصص بدون تعهد باشد انحراف در جامعه ایجاد می‌شود و اگر تعهد باشد اما تخصص نباشد پیشرفتی حاصل نمی‌شود پس وضعیت فعلی دانشگاهیان مناسب است.



مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی گفت: هم‌اکنون رویکردی که به‌وجود آمده این است که حوزویان در دانشگاه و دانشگاهیان در حوزه حضور چشمگیر دارند؛ بنابراین این دو نهاد علمی با یکدیگر عجین هستند اما قدم‌های اساسی و مهم برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داشته و باید با برنامه‌ریزی و نظرت کارشناسی دقیق سعی کنند به آن نقطه مطلوب برسند.