به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته، 29 آذرماه با حضور امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، محمدرضا واعظ مهدوی، رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت، ایرج حریرچی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رسول خضری، دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به بررسی بودجه سلامت لایحه سال 93 پرداخت.
در طی سالیان اخیر بر خلاف مسیر قانون برنامه توسعه حرکت کردهایم
ایرج حریرچی در بخش ابتدای این برنامه با تاکید بر اینکه در طی سالیان اخیر بر خلاف مسیر قانون برنامه توسعه حرکت کردهایم و پرداختی از جیب مردم را از 54 درصد به بیش از 65 درصد رساندهایم، عنوان کرد: اگر به قانون برنامه نگاهی بیندازیم بودجه سال 93 اهداف برنامه را تامین نخواهد کرد.
تصویب طرح تحول سلامت دولت تدبیر و امید در آذرماه
وی یادآور شد: در اوج درآمدهای نفتی، بودجه ما در 8 سال گذشته بیش از چهار برابر شده ولی حوزه سلامت از این موضوع تبعیت نکرده و سهمش کاهش پیدا کرده است، ولی این دولت برنامه مفصلی برای حوزه سلامت در نظر گرفته است که قسمت نخست آن در بودجه خود را نشان داده، اگر چه این افزایش کفاف هزینههای حوزه سلامت را نمیدهد ولی طرح تحول سلامت دولت تدبیر و امید در آذر تصویب شده و قرار است بودجهای به اندازه بودجه فعلی حوزه سلامت به آن تزریق شود.
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: اینکه در سال چهارم قانون پنجم برنامه توسعه میتوانیم به اهداف زمان بندی شده برسیم مسلما این گونه نخواهد بود ولی نسبت به سال 92 پیشرفت جزئی تا متوسط خواهیم داشت که آن هم ایدهال نیست مگر اینکه بودجه طرح تحول سلامت به این بخش اختصاص پیدا کند.
حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: کشورهای در حال توسعه بیش از آنکه که ثروتی بیندوزند پیر میشوند که ما در این مرحله قرار داریم، جمعیت جوان ما در 8 سال گذشته دچار خدشه شدهاند و با تورم هم روبه رو هستیم که پاسخ نظام سلامت به این تغییرات عظیم ناکارآمد بوده است.
اختصاص تنها 7 درصد از منابع حوزه سلامت به مراقبتهای اولیه
وی با تاکید بر اینکه ما تنها بیمارستانهای محور بودهایم، بیان کرد: در طی این سالها بیمارستانهای کوچکی را به اسم خدمت به محرومان ایجاد کردهایم که حتی خود محرومان هم از آنها استفاده نمیکنند و فقط هفت درصد از منابع خود را به مراقبتهای اولیه اختصاص دادهایم؛ ولی به طور کلی دولت، مجلس و مردم باید دست به دست هم بدهند تا اصلاحات جدید در حوزه سلامت ایجاد کنیم.