صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۴۶۸۶۷
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶
فیض عنوان کرد:

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی هفتمین جهت گیری کلان این معاونت را تقویت تعاملات بین المللی فرهنگی با دانشجویان مسلمان سایر کشورها معرفی کرد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی امروز 4 دی ماه در گردهمایی رؤسای جهاد دانشگاهی به تشریح جهت گیری کلان معاونت فرهنگی در دوره جدید در قالب هفت محور پرداخت.



وی به تبیین ماموریت فرهنگی جهادی دانشگاهی با توجه به سند چشم انداز جهاد، شرایط فعلی دانشگاه‌ها و سند دانشگاه اسلامی اشاره و عنوان کرد: در این راستا تبیین ماموریت فرهنگی جهاد دانشگاهی و تدوین بیانیه ماموریت فرهنگی جهاد، تجدید ساختار ستاد معاونت، سازمانها و مراکز تابعه فرهنگی و همچنین اصلاح و هماهنگ سازی اساسنامه‌های سازمانها، مراکز تابعه و معاونت فرهنگی در دستور کار قرار گرفته است.



ضروت توجه به توانمندی‌های دانشجویان در نقش هفت گانه



وی بر ضروت توجه به توانمندی‌های دانشجویان در نقش هفت گانه با توجه به الگوی فارغ التحصیل شایسته اشاره و عنوان کرد: یک فارغ التحصیل شایسته دانشگاهی باید بنده خداوند در امور عبادی و مناسک، شخصی و فردی، امور خانواده، در تعامل با مردم، اشتغال دانش بنیان، وظایف سیاسی و اجتماعی و در برابر نظام هستی، منابع طبیعی و محیط زیست باشد.



وی دومین راهبرد را حفظ و ارتقای فرهنگی منابع انسانی جهاد دانشگاهی با تاکید بر نیروهای حوزه فرهنگی برشمرد و گفت: این مهم از طریق دانش افزایی معاونان و مدیران فرهنگی جهاد از طریق راه اندازی دوره کارشناسی ارشد مهندسی فرهنگی موسسات و مراکز آموزش عالی میسر می‌شود.



توجه ویژه به امور فرهنگی جهادگران



فیض عنوان کرد: همچنین توجه ویژه به امور فرهنگی جهادگران و تبدیل فعالیت‌ها و مراکز فرهنگی جهاد به اصلیترین مدخل جذب نیروهای کار آمد جهادی برای فعالیت‌های آموزشی، پرورشی، اداری و فرهنگی باید مد نظر قرار گیرد.



وی هدف بعدی را ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی با اجرای طرح درجه بندی معاونت‌های فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی و صدور کارنامه فرهنگی به صورت سالیانه دانست و تصریح کرد: طرح قطب بندی فرهنگی واحدها با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و منطقه‌‌ای اجرا و شورای راهبردی معاونت فرهنگی نیز تشکیل می‌شود.



غنی سازی محتوای فعالیت‌های فرهنگی واحدها



وی بهبود تعامل سازمانی و اداری بین ستاد معاونت فرهنگی با سایر معاونت‌ها، واحدها و سازمان را از دیگر جهت‌گیری‌های کلان در این دوره ارزیابی و عنوان کرد: این امر از طریق غنی سازی محتوای فعالیت‌های فرهنگی واحدها از طریق ایجاد پایگاه اطلاع رسانی اختصاصی و همچنین صرفه جویی خردمندانه و کاهش هزینه‌ها و ضایعات با استفاده از فضای مجازی محقق می‌شود.



وی تقویت منابع مالی را یک ضرورت و هدف کلان عنوان کرد و گفت: با انعقاد تفاهم نامه بین جهاد دانشگاهی و دستگاه‌های فرهنگی مرتبط با دانشگاه و جوانان و افزایش سهم بودجه‌ای حوزه فرهنگی از بودجه کل جهاد می‌توان به این دست یافت.



وی ادامه داد: 7.3 درصد بودجه کل جهاد در سال 91، به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص داشته است که این رقم در سال 92 به 6.7 درصد رسیده است.



فیض بر توجه ویژه به دانشجویان تحت پوشش معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تاکید و تصریح کرد: حمایت از برنامه‌های فرهنگی اختصاصی دانشگاه علم و فرهنگ و موسسات آموزش عالی و موسسه علمی کاربردی جهاد دانشگاه باید در نظر گرفته شود.



وی هفتمین جهت گیری کلان معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در دوره جدید تقویت تعاملات بین المللی فرهنگی با دانشجویان مسلمان سایر کشورها معرفی و بیان کرد: در این راستا باید ارتباط خود را با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به جهت تبادل تجارب فرهنگی تقویت کنیم.



-----------------------



طیبی تأکید کرد: ضرورت تناسب برنامه‌های جهاد دانشگاهی با دهه چهارم انقلاب اسلامی