صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۴۷۶۳۹
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۳

گروه اجتماعی: قائم‌ مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برای رسیدن به مؤلفه‌های سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی راهی جز فهم مفاهیم عمیق فرهنگ ملی وجود ندارد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، مهدی حجت، قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صبح امروز شنبه، 7 دی در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با بیان اینکه میراث فرهنگی هر کشوری هویت فرهنگی و هویتی مردمان آن سرزمین را مشخص می‌کند، گفت: میراث فرهنگی ما ریشه در درخت فرهنگ ملی دارد و اگر این مفاهیم به‌طور جدی مورد فهم و تبیین قرار نگیرد هیچ راهی برای رسیدن به سبک زندگی ایرانی اسلامی وجود نخواهد داشت.



وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات قابل توجه در سند توسعه کشور توجه به میراث فرهنگی و تبیین نقش و جایگاه آن در سند توسعه است که امروز به شدت مورد غفلت واقع شده است.



غفلت از میراث فرهنگی در تدوین سند مهندسی فرهنگی



حجت با اشاره به اینکه ردپایی از میراث فرهنگی در تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: همه بودن یک انسان وابسته به گذشته و هویت فرهنگی است.



این مقام مسئول عنوان کرد: تنوع اقوام، ادیان، مذاهب، زبان‌ها و قدمت تاریخی یک سرزمین است که می‌تواند غنا و ارزش فرهنگی و هویتی یک ملت را گستردگی جهانی ببخشد.



قائم‌ مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی محل اتصال شرق و غرب، شمال و جنوب هستی است، گفت: این گذرگاه مهم شناسنامه بودن و میراث فرهنگی سند هویت ماست.



پژوهش؛ عنصر حیاتی عرضه جهانی ارزش‌های فرهنگی



وی با بیان اینکه عدم درک صحیح از مفاهیم فرهنگی مؤلفه‌های سبک زندگی اسلامی را در سطح فضلا و ادیشمندان دانشگاهی و حوزوی راکد کرده است، گفت: متأسفانه این مفاهیم به سبب قرار گرفتن جامعه در مسیر شتا‌ب‌زده توسعه در سطح عامه جامعه تبیین شده است.



حجت، پژوهش، حفظ و احیا و معرفی و آموزش را سه رکن اصلی حفظ میراث فرهنگی و هویت ملی دانست و افزود: اگر از موضوع پژوهش در حوزه میراث فرهنگی غفلت شود نمی‌توانیم ارزش‌های آثار فرهنگی خود را آن‌چنان که باید و شاید در عرصه جهانی عرضه کنیم.



قائم‌ مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: تضعیف حوزه پژوهش در عرصه میراث فرهنگی اقدامات عرصه معرفی و حفاظت آثار فرهنگی و گردشگری را ابتر می‌کند.



یادآور می‌شود، در پایان از خدمات ذوالفقاری مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اهدای لوح یادبود تجلیل و مظفر عباس‌زاده به‌عنوان مدیرکل جدید این سازمان در آذربایجان غربی معرفی شد.