به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، «مطلع عشق» گزیدهای از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به زوجهای جوان است که انتشارات انقلاب اسلامی آن را به چاپ رسانده و شامل چهار کلام با عناوین «ازدواج؛ ناموس طبیعت، دستور شریعت»، «کانون گرم خانواده»، «غروب عشق و قحطی عاطفه در غرب» و «حقوق متقابل زن و شوهر» و هفت رهنمود است.
«همسفر تا بهشت»، «بالاتر از واقعیت»، «هنر تقسیم کار»، «سازش و سازگاری»، «زندگی شیرین»، «هشدارها و یادآوریها» و «آسانگیری» هفت رهنمود کتاب «مطلع عشق» را شامل میشود که در این رهنمودها، مهارتهای زندگی شیرین در پرتو آموزههای اسلامی را فرا میگیریم.
کلامها در این اثر، در حقیقت رهتوشه نظری بهشمار میروند که در آنها با دانستنیهای ضروری درباره ازدواج و خانواده آشنا میشویم. در آغاز هر کلام و رهنمود، پنجرهای گشوده شده تا به تماشای بهتر این بوستان معانی کمک کند و در انتخاب عنوان برای فرازهای گوناگون نیز کوشیده شده تا در حد امکان منعکسکننده مقصود اصلی متن باشد و در همه حال سعی بر این بوده تا حال و هوای صمیمی جلسات حفظ و منتقل شود.
نکته حائز اهمیت دیگر درباره این اثر، این است که نکتههای حاضر از مجموعه سخنان رهبر عالیقدر در جلسات عقد، طی یک دهه گذشته، فراهم آمده است و گزارشی از این خطبهها به حساب میآید. رهبر معظم انقلاب در این مجالس در مقام بیان همه دیدگاههای خود درباره ازدواج و خانواده نبودهاند، بلکه به مناسبت آغاز زندگی جمعی از فرزندانشان، آنچه را که اسرار کامیابی آنها میدانستهاند، صمیمانه تذکر دادهاند.
اگر چه مخاطب این نکتهها در بیشتر موارد جوانان آغازگر راه زندگی مشترک هستند، در عین حال، برای آنها که سالهایی از شروع زندگیشان میگذرد، نیز سودمند و راهگشاست. در این مجموعه پدران و مادران نیز با نگاه ناب اسلامی درباره ازدواج، بیشتر آشنا میشوند و به ویژه مخاطب رهنمود هفتم، آنها هستند.
مقام معظم رهبری در تاریخ 20 بهمن 75 در خطبه عقد درباره «علت متلاشی شدن بنیان خانواده» میفرماید: «اسلام در داخل خانواده ترتیبی داده که اختلاف درون خانواده به خودی خود حل میشود. به مرد دستور داده که یک ملاحظاتی بکند. به زن هم دستور داده که یک ملاحظاتی بکند. مجموع این ملاحظات اگر انجام بگیرد، هیچ خانوادهای قائدتاً متلاشی نخواهد شد و از بین نخواهد رفت.
«غالباً متلاشی شدن خانوادهها به خاطر این بیملاحظگیهاست. مرد بلد نیست که رعایت کند؛ زن، بلد نیست که عقل به خرج بدهد، او تندی و خشونت بیحد میکند، این بیتحملی به خرج میدهد، همهاش ایراد دارد، خشونت او هم ایراد دارد، سرکشی این هم ایراد دارد. اگر او خشونت نکند، اگر یک وقتی اشتباه کرد، این سرکشی نکند، ملاحظه کنند، با همدیگر بسازند، هیچ خانوادهای تا آخر متلاشی نخواهد شد و خانواده باقی میماند.»