به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، این کتاب نوشته عزمی بشاره است که نویسنده در این کتاب مروری بر تاریخ کشورهای عربی دارد و آن را به سه دوره تقسیم میکند.
دوره اول، پایان عثمانی تا شروع جنگ جهانی اول، دوره دوم، جنگ جهانی اول و دوم و دوره سوم، تاریخ شکلگیری عصر استقلال بعد از استعمار به حاکمیت دیکتاتورهای کشورهای عربی، فقر و فساد ناشی از سوءتدبیر و وابستگی آنان به بیگانگان شکل گرفته است.
نویسنده در این کتاب از انقلاب تونس به عنوان انقلابی مردمی که پایان دهنده مرحله احتضار ومرگ تدریجی عربی بود نام برده وآن را میستاید و از این انقلاب به عنوان بشارت دهنده امکانات بالقوهای که در بستر تاریخ عربی از یاد رفته بود یاد میکند.
فصلهای این کتاب شامل عناوین موضوعاتی به این شرح است:
اعراب و تونسیها در انقلاب تونس، قبل از انقلاب تونس، تاریخ نهضتها، نقشه احزاب در تونس در هنگامه شعلهورشدن انقلاب، بازخوانی انقلاب تونس از قیام «سیدی بوزید» تا انقلاب تونس و دیدگاههای بینالمللی پیرامون انقلاب تونس.
همچنین،در این کتاب نویسنده اسنادی را جمعآوری و به عنوان ضمیمه آورده است که مهمترین آنها عبارتند از: اولین سخنان بنعلی پس از شکلگیری انقلاب در دسامبر 2010.
پیام محمد الغنوشی؛ اولین نخست وزیر پس از انقلاب بعد از فراربن علی، حکومت باجی السیسی، بیانیههای احزاب و اتحادیه شغل، بیانیههای النهضه، تشکیل شورای عالی تحقق اهداف انقلاب، تأسیس مجلس ملی حمایت از انقلاب.