صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۵۱۲۸۳
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲
یادداشت روز/

گروه سیاسی: امروز به وضوح می‌توان دست عربستان را در جای جای منطقه مشاهده کرد؛ دستی که تنها حامل سیلی و اسلحه در کشورهای اسلامی است و در این میان سنی، شیعه، مسیحی و ... نمی‌شناسد و می‌خواهد همه منطقه را در خشم منزوی شدن خود بسوزاند.


این روزها جهان اسلام روزهای پرتب و تابی را از سر می‌گذراند؛ از سویی شمال آفریقا به ویژه مصر و لیبی همچنان در بی ثباتی به سر می‌برد و از طرفی سوریه، لبنان و عراق در مواج‌هه با تروریست‌های سلفی روزگار می‌گذرانند.



عملیات تروریستی اخیر در لبنان و عراق در واقع امتداد بی‌ثباتی ایجاد شده در سوریه است که نه به سبب بحران داخلی بلکه بیشتر حاصل دست‌کاری‌های خارجی و دخالت‌های عربستان از طریق تجهیز گروه‌های تروریستی در این کشورهاست. این اقدامات  تروریستی مورد حمایت عربستان حتی به روسیه نیز رسید و موجب شد ولادیمیر پوتین در واکنش به اقدامات عربستان این کشور را رژیمی تروریست بنامد.



بیداری اسلامی؛ سرآغاز مداخلات تروریستی عربستان در منطقه



اما دلیل مداخلات روزافزون این روزهای عربستان در منطقه چیست؟ اگر بخواهیم ریشه اصلی مداخلات شدید عربستان در این روزها را بررسی کنیم باید به تحولات رخ داده در کشورهای عربی، یعنی بیداری اسلامی بازگردیم که روند تحولات به هیچ وجه مطابق خواست رژیم آل سعود نبود به نحوی که حتی این تحولات به داخل خاک عربستان نیز کشیده شد. اما نقطه عطف افزایش دخالت‌های عربستان از طریق آموزش و تجهیز مالی و تسلیحاتی گروه‌های تروریستی در گام اول سوریه را نشانه گرفت تا عربستان بتواند توازنی در منطقه با از دست دادن متحدان سابق خود از جمله مصر ایجاد کند.



اما روند تحولات در سوریه، امروز، نه تنها به سقوط بشار اسد نینجامیده است بلکه تنش و درگیری میان گروه‌های تروریستی مختلف مخالف بشار اسد افزایش یافته است و جنگ قدرت میان انها به شکلی خونین درجریان است.



سیاست خارجی جدید ایران و خشم عربستان از غرب



در این میان انتخابات 24 خرداد در ایران و پیروزی حجت الاسلام روحانی در انتخابات و شکل‌گیری سیاست خارجی جدید مبنی بر تعامل سازنده با جهان به ویژه غرب و توافق اولیه ایران و 5+1 در مذاکرات ژنو3، عربستان را بیش از پیش در انزوا قرار داد. زیرا عربستان از طریق فشارهای غرب امیدوار به کاهش نقش منطقه‌ای ایران به ویژه در سوریه و عراق بود اما سیاست خارجی جدید جمهوری اسلامی ایران، به نوعی بر رابطه عربستان با غرب نیز تاثیرگذار شد و از سوی دیگر روند فرسایشی تحولات سوریه موجب کمتر شدن اتحاد قطر و ترکیه با عربستان گردید به نحوی که امروز عملا می‌توان گفت عربستان، در کنار رژیم صهیونیستی، طرف اصلی و تنهای خط ضد مقاومت در سوریه و در مقابل روابط ایران وترکیه در حال بهبود است.



انزوای منطقه‌ای عربستان، عامل اقدامات تروریستی اخیر



براین اساس به نظر می رسد اقدامات تروریستی اخیر در لبنان، عراق و روسیه که با حمایت و دخالت مستقیم عربستان صورت گرفته است در نتیجه انزوای این کشور در منطقه است که می خواهد با انجام چنین اقداماتی به نوعی غرب و آمریکا را وادار به نزدیکی و اتحاد سابق از طریق بی‌ثبات‌سازی در منطقه بنماید و از طرفی مخالفت شدید عربستان با حضور ایران در مذاکرات حل بحران سوریه در ژنو3 نشان دهنده نگرانی شدید آنها از افزایش نقش منطقه‌ای ایران به ویژه در مسئله سوریه است.



تروریسم و افراطی‌گری؛ سوغات عربستان برای کشورهای اسلامی



بر این اساس می‌توان گفت برخلاف تبلیغات ضد ایرانی عربستان مبنی بر بر هم زدن وحدت میان کشورهای اسلامی از سوی ایران، امروز به وضوح می توان دست عربستان را در جای جای منطقه مشاهده کرد؛ دستی که تنها حامل سیلی و اسلحه در کشورهای اسلامی است و در این میان سنی، شیعه، مسیحی و ... نمی شناسد و می‌خواهد همه منطقه را در خشم منزوی شدن خود بسوزاند.