به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محمد فرهادی، رئیس جمعیت هلال احمر، پیش از ظهر امروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه تعدادی از مدیران این جمعیت و در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر اخیر خود به عراق، گفت: به دعوت رئیس جمعیت هلال احمر عراق به آنجا سفر و از مراکز درمانگاههایی هلال احمر در کربلا و نجف که در خدمت زائران هستند بازدید کردیم.
ضرورت ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی به زائران در عراق
وی با اشاره به ضرورت ارتقا و گسترش خدمات بهداشتی و درمانی به زائران در عراق، گفت: به طور متوسط و در موارد عادی روزانه هزار بیمار در درمانگاههای ما در کربلا ویزیت میشوند و در ایام خاصی مثل اربعین تا 4 هزار زائر به این درمانگاهها مراجعه میکنند که فضاهای درمانگاهی با توجه به این شرایط کم و محدود هستند و باید گستردهتر شوند.
ایجاد بیمارستانهایی در نجف و کربلا بر اساس اولویت
فرهادی با اشاره به تفاهمهای زیاد هلال احمر با عراق در گذشته، گفت: بر همین اساس باید درمانگاهی را با هماهنگی هلال احمر عراق در کربلا بسازیم که اداره آن بر عهده جمعیت هلال احمر قرار دارد و بر اساس اولویت بندی بیمارستانهایی ابتدا در کربلا و سپس در نجف با فراهم شدن امکانات و اعتبارات ایجاد میشود.
فرهادی با اشاره به اینکه با جمعیت هلال احمر عراق تعامل خوب و گستردهای داریم، افزود: علاوه بر همسایگی، مسایل اسلامی و آشنایی مردم ما با عراق و مردم آنجا و میل آنان به ویژه در ایام خاصی چون اربعین برای حضور در عتبات، افزایش همکاریها و تعاملات و ادامه همکاریها و توافقات قبلی را لازم و ضروری مینماید.
وی با اشاره به فعالیت دو درمانگاه ثابت در کربلا، دو درمانگاه در نجف و یک درمانگاه در کاظمین، گفت: همزمان با اربعین نیز 5 درمانگاه سیار در مسیری که مردم به سمت کربلا میرفتند دایر کرده بودیم.
فرهادی با اشاره درخواستهای اخیر هلال احمر عراق برای انعقاد تفاهمنامههای دیگری در حوزه آموزش، افزود: آموزشهایی در زمینه امداد و نجات و مدیریت بحران، مسایل انبارداری و تجهیزات امدادی مواردی بوده که خواستار همکاری و انعقاد تفاهمنامه با ما بودند که قرار است یک تیم کارشناسی تخصصی از سوی آنها به ایران بیایند و هزینههای آن را نیز خود آنان پرداخت میکنند.
تشکیل شورای تحول در هلال احمر
وی با اشاره به مأموریتهای وسیع هلال احمر در حوزههای امداد و نجات، اسکان، توانبخشی، درمان اضطراری، افراد در معرض خطر و حادثهدیدگان در بلایای طبیعی، جوانان و داوطلبان و حقوق بشردوستانه بینالمللی و فعالیتهای بینالمللی و ..، گفت: با توجه به حادثه خیز بودن ایران لازم است بازبینی در نحوه ایفای ماموریتها و برنامهریزیها در هر یک از این بخشها انجام شود و به همین دلیل شورای تحول در هلال احمر تشکیل شده است.
وی با اشاره به برخی تحولات در ارتقای نیروی انسانی، و منابع انسانی، گفت: نیرو و منابع انسانی آگاه و آموزشدیده، برنامهریزی برای انجام عملیاتها منطبق با آمایش سرزمینی، توجه و نمایاندن مسایل حقوق بشردوستانه و بینالمللی که هلال احمر در آنها پیشگام و پیشرو است از جمله مسایلی است که با استفاده از نظرات اساتید و افراد مجرب در هر حوزه متحول و بازنگریهای لازم در آنها انجام میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: در مدت 6 ماه آینده ساختارهای مناسب برای این تحولات ایجاد شود و با تجهیز امکانات سختافزاری تمهیدات لازم برای مواجهه با حوادث و مشکلات در کشور فراهم شود.
واردات 3 میلیون دوز واکسن فلج اطفال، امروز یا فردا
وی اظهار کرد: 3 میلیون دوز واکسن فلج اطفال از طریق یونیسف و سازمان بهداشت جهانی امروز یا فردا به کشور وارد میشود و برای وارد کردن انواع دیگر واکسنها با وزارت بهداشت هماهنگی کردهایم تا در دستور کار قرار بگیرد.
قرار گرفتن طب پیشگیری در دایره فعالیت مراکز کلینیکی هلال احمر
فرهادی با اشاره به قرار گرفتن طب پیشگیری و مسایل بهداشتی در دایره فعالیت مراکز کلینیکی و پاراکلینیکی هلال احمر، گفت: با مذاکرات انجام شده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درصدد هستیم فعالیتهای پیشگیرانه و بهداشتی در دایره فعالیت ما قرار گیرد و این مراکز ارتقا یابد.