صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۵۲۰۶۲
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۷
یادداشت روز/

گروه سیاسی: جامعه امروز نیازمند آرامش است و حماسه سیاسی ایجاد شده در کشور بخشی از این آرامش روانی جامعه را تأمین کرده است و بخش دیگری از این آرامش در گرو رقم خوردن حماسه اقتصادی است که آن نیز در گرو تعامل همدلانه مجلس و دولت است


یکی از عوامل اساسی پیروزی راهبرد اعتدال در انتخابات 24 خرداد نارضایتی عمومی از اقدامات و رفتا‌رهای افراطی در صحنه سیاسی بود که مردم را بر آن داشت تا با رای خود به حجت‌الاسلام روحانی ریل حرکت کشور در حوزه‌های مختلف در مسیر اعتدال و میانه‌روی به جریان افتد.



تاکید رئیس جمهور بر قانون‌گرایی، تعامل با مجلس، توجه به نظرات نخبگان و مواردی از این‌گونه گواهی بر همین خواست عمومی در رأس قرار گرفتن مواضع عقلانی به جای مواضع شعاری و احساسی از سوی مسئولان ارشد کشور بود.



در طی این مدت نیز روابط قوا با یکدیگر برخلاف دوره قبل، قابل قبول بوده است و تا حد زیادی از روابط تنش‌زای قوا با یکدیگر به خصوص میان مجلس و دولت کاسته شده است، اما با این وجود در همین مدت کوتاه آغاز به کار دولت شاهد سه کارته شدن دولت از سوی مجلس، سئوالات فراوان نمایندگان از وزرا و ... هستیم.



البته در این میان مشخص است که سئوال و استیضاح و در مجموع نظارت بر عملکرد دولت در کنار تقنین از جمله وظایف اساسی نمایندگان مجلس است، اما از طرفی باید توازن و تعادلی نیز میان مدت زمان طی شده از عمر دولت با حجم سئوالات و احضار وزرا به مجلس از سوی نمایندگان وجود داشته باشد.



جامعه امروز نیازمند آرامش است و حماسه سیاسی ایجاد شده در کشور بخشی از این آرامش روانی جامعه را تأمین کرده است و بخش دیگری از این آرامش در گرو رقم خوردن حماسه اقتصادی است که آن نیز در گرو تعامل همدلانه مجلس و دولت است.



البته تعامل و همدلی مجلس و دولت به هیچ وجه نافی اعمال وظایف قانونی هیچ یک از دو قوه نیست بلکه شیوه اعمال این وظایف قانونی و تاثیرگذاری آن بر آرامش روانی جامعه است که این روزها باید بیش از پیش مدنظر قرار گیرد.



در واقع از نگاه بخشی از افکار عمومی، سه کارت زرد مجلس به وزرای دولت آن هم در ماه‌های آغازین کار، اقدامی زودهنگام بوده است و مجلس می توانست با سعه صدر بیشتر فرصت اجرای برنامه‌های دولت را به وزرا بدهد و در ادامه وارد فضای فعلی شود.



به هر حال انتظار این است که اگر در دوره ای عده‌ای «بر رأس امور نبودن مجلس» اصرار می ورزیدند، این دوره از فرصت تعامل و احترام بوجود آمده میان قوا بیش از پیش استفاده شود و مسائل جزئی اختلافی، روابط مناسب و مطلوب در سطح کلان را تحت‌الشعاع قرار ندهد و جریان‌های سیاسی اختلافات خود را به روابط میان مجلس و دولت تسری نبخشند تا مشکلات جامعه در فضایی آرام و با انجام مباحث کارشناسی و بدون حب و بغض‌های سیاسی میان قوا بررسی شود.