صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۵۹۲۱۱
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۰
محسن پرویز:

گروه جهاد و حماسه: صورتگری شهدای اسلام از سیره نبوی(ص) چنان ماهرانه بود که با گذشت زمان، خلأ وجود این رفتار بیشتر احساس می‌شود.آنچه در رفتار شهیدان به ویژه شهید همت تجلی بیشتری داشت، تلاش آنها برای رسیدن به مکارم اخلاق بود.


محسن پرویز، معاون فرهنگی اسبق وزیر ارشاد و همرزم شهید همت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: تلاش برای الگوگیری از سیره نبوی(ص) و 14 معصوم(ع) و تبعیت از ولایت و رهبری، یکی از صفات بارز شهیدان طی هشت سال دفاع مقدس بود که نمود بارز آن را می‌توان در رفتار و کردار شهید همت مشاهده کرد.



وی با اشاره به تأسی کردن شهدا از جمله شهید همت به سیره نبوی(ص) گفت: یکی از نکات برجسته‌ای که در زندگی‌ شهید همت مشاهده می‌کنیم و فکر می‌کنم تمام کسانی که در جبهه با وی آشنا بودند و او را از نزدیک می‌دیدند می‌توانند این موضوع را تصدیق کنند، عشق «همت» به بسیجیان و رسیدگی به امور آنان بود.



سخنگوی انجمن قلم افزود: شهید همت، بسیجیان را مثل برادران کوچکتر خود دوست داشت و اگر جایی احساس می‌کرد این رویه خدشه‌‌دار می‌شود و کسی برخورد نامناسب با بسیجی‌ها دارد، تلاش می‌کرد تا شرایط را بهبود ببخشد و با این موضوع برخورد قاطع می‌کرد.



تلاش خستگی‌ناپذیر شهید همت مثال‌زدنی است



پرویز بیان کرد: نکته مشهود دیگر در رفتار این شهید والامقام، تلاش خستگی‌ناپذیر وی بود. البته فرماندهان جنگ، حتی آنها که در رده‌های پایین‌تر مشغول کار و فعالیت بودند نیز تلاش خستگی‌ناپذیری در انجام عملیات داشتند، اما الگوی اصلی آنها نیز شهید همت بود.



وی ادامه داد: این سردار خدمت‌گذار اسلام، با دقت به همه جزئیات رسیدگی می‌کرد و لحظه‌ای هم از پا نمی‌نشست؛ دائم به دنبال روزآمد کردن اطلاعات نظامی مناطق عملیاتی بود و این موضوع را پیگیری می‌کرد. همچنین آموزش نیروها و بررسی طرح‌های عملیاتی را به طور کامل پیگیری می‌کرد.



توجه ویژه به مسائل روحی و معنوی رزمندگان



همرزم شهید همت گفت: نکته دیگری که فرماندهان جنگ را متمایز می‌کرد و شهید همت نیز به آن اهتمام ویژه داشت، مسائل روحی و فرهنگی نیروهای رزمنده بود. همت دست‌کم چند بار این جمله را گفت که «من خودم کار فرهنگی انجام  دادم و با این اوضاع  آشنا هستم.»



عضو هیئت مرکزی کرسی‌های آزاداندیشی وزارت بهداشت تصریح کرد: اولین حضور شهید همت در کردستان به عنوان مسئول روابط عمومی و تبلیغات بود که پس از آن وارد عملیات نظامی شد و خود وی نیز همیشه روی این موضوع تأکید داشت و علاقه‌مند بود که  برای بالا بردن سطح روحیه نیروها اقدامات معنوی انجام دهند.



وی با اشاره به خُلق نبوی(ص) رزمندگان تأکید کرد: رسیدگی به وضعیت نیروها و متخلق بودن به اخلاق حسنه از جمله رفتارهای بارز فرماندهان ارشد بود و در واقع اگر فرماندهان ما خودشان جلوتر از نیروهایشان در منطقه حضور پیدا می‌کردند، این موضوع نشئت گرفته از رفتاری بود که پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) در میدان‌های نبرد از خود نشان داده بودند.



تلاش برای الگو گرفتن از سیره نبوی(ص) بارزترین صفت شهید همت بود



پرویز تصریح کرد: اگر بخواهم درباره شهید همت در یک جمله صحبت کنم، می‌گویم که تلاش وی برای انجام کارهای حسنه و الگوگیری از ائمه اطهار(ع) و پیامبر اکرم(ص) و پیروی از حضرت امام(ره)، شاخص‌ترین ویژگی این شهید بود.



وی گفت: نکته مهم این است که همه افراد، نقاط ضعفی در بخش‌های مختلف زندگی خود دارند، اما مهم آن تلاشی است که برای انجام امور خیر انجام می‌دهند؛ در واقع سعی انسان‌ها برای رسیدن به اخلاق حسنه و حفظ تقوی و ایمان، بسیار ارزشمند است.



مشغول شدن به امور روزمره برای شهدا سخت بود



معاون فرهنگی اسبق وزیر ارشاد ادامه داد: رزمندگان مخلص، فضایی را که در آن یادی از خدا نبود و مردم  مشغول امور روزمره بودند، شرایط  دشوار و سخت می‌دیدند و بعد از رفتن به شهر و دیدن این فضا، دچار سختی می‌شدند و دوباره به جبهه‌ها برمی‌گشتند.



وی با ذکر یک مثال افزود: به شهید علی جزمانی قبل از عملیات کربلای 5 خبر دادند که سقف منزل‌تان به علت برف سنگین تهران دچار خرابی شده و مشکلاتی برای خانواده‌تان پیش آمده است، وی برای رسیدگی به تهران رفت، ولی برگشتن او بیش از 36 ساعت بیشتر طول نکشید؛ وقتی آمد از او پرسیدم  چرا زود برگشتی، گفت: «حضور در تهران برای من سخت است و من نمی‌توانم از رزمندگان دور باشم.» برای او حضور در محلی که مردم مشغول زندگی روزمره خود بودند، سخت بود.



پرویز گفت: برداشت من از منش و سیره شهدا این نبود که تلاش کنند با سختی جسمانی به جایی برسند. بیشتر آنچه من دیدم، ادای تکلیف بود که ممکن است با سختی جسمانی همراه باشد یا نباشد. تأسی به سیره پیغمبر اکرم(ص) و ولایت‌پذیری برای کسی که بخواهد راه شهدا را ادامه دهد، یکی از نکات کلیدی بود.



وی در پایان اظهار کرد: آن‌قدر رفتار شهدا به ویژه شهید همت مخلصانه بود که تمام خاطرات آنان در ذهن و جان من حک شده و برای من به یاد ماندنی است و سعی کرده‌ام بعضی از آنها را در کتاب «ستاره‌ای در زمین» بیان کنم.