صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۵۹۴۰۱
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴

گروه ادب: ماهنامه فرهنگ اسلامی در بخش ادبیات خود، سفرنامه شاعران ایرانی به قونیه را همزمان با بزرگداشت روز مولانا مورد بررسی قرار داده است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ماهنامه فرهنگ اسلامی که به صاحب‌ امتیازی دفتر نشر فرهنگ اسلامی و مدیرمسئولی علی‌اکبر اشعری به چاپ می‌رسد، در تازه‌ترین شماره خود به مطالبی با عناوین «گاه‌شمار حوادث سوریه»، «چرایی غالب بودن برداشت مالیه و بانکداری در اقتصاد اسلامی»، «جنگ مذهبی و رشد سلفی‌گری»، «راهبرد جدید غرب»، «شخصیت‌های علمی در جهان اسلام: آشنایی با حسن سبحانی»، «اقتصاد اسلامی چیست؟»، «کودک، مخاطب خاص تلویزیون» و «پرواز به سوی قونیه» اختصاص یافته است.



نخستین بخش این ماهنامه به بحران سوریه اختصاص یافته و روند تحولات نظامی در صحنه درگیری‌ها، نقش آمریکا، رژیم صهیونیستی، اتحادیه اروپا، ترکیه، قطر، عربستان و جهان عرب و از سویی کشورهای حامی سوریه مانند روسیه، چین، ایران و جنبش حزب‌الله در این گفت‌وگو و حتی در مقاله‌های ارائه شده در نشریه فرهنگ اسلامی مورد واکاوی قرار گرفته است.



در بخش فرهنگ و اندیشه نیز مقاله‌ای با عنوان «جنگ مذهبی و رشد سلفی‌گری، راهبرد جدید غرب» منتشر شده و بخش مصاحبه ماه به مطالبی درباره اقتصاد اسلامی اختصاص یافته است و در این رابطه با حسن سبحانی، دارای دکتری علوم اقتصادی مدیر گروه آموزشی اقتصاد اسلامی، پولی و مالی دانشگاه تهران مصاحبه شده و به همین دلیل تصویر وی بر روی جلد ماهنامه نقش بسته است.



این استاد دانشگاه و نماینده سه دوره مجلس شورای اسلامی در این گفت‌وگو، مبحث اقتصاد اسلامی از منظر نظریه، نظام، مکتب و حتی مذهب را مورد واکاوی قرار می‌دهد و در پاسخ به سؤال‌های نشریه، به طرح دیدگاه‌های شهید آیت‌الله محمدباقر صدر در کتاب اقتصاد ما و همچنین دیدگاه‌های شهید آیت‌الله مرتضی مطهری در این حوزه نیز می‌پردازد.



در بخش ادبیات، علاوه بر انتشار سفرنامه‌ای از مسافرت شاعران ایرانی به قونیه همزمان با بزرگداشت روز مولانا، به قلم سیدمصطفی حسینی‌راد، منتخبی از اشعار شاعرانی مانند هوشنگ ابتهاج، سیده‌زهرا صالحی، علیرضا قزوه، عالیه مهرابی، نسرین قربانی، مهدی جهاندار و فریدون مشیری منتشر شده است. در یکی از این سفرنامه‌ها، یکی از شاعران به نشست هم‌اندیشی با شاعران ترکیه پرداخته و در این باره می‌نویسد: «برنامه سومین و آخرین روز ما، حضور در جلسه هم‌اندیشی با شاعران و اهل ادب ترکیه در محل رایزنی فرهنگی ایران در آنکاراست و البته حضور در شب شعری که در دانشکده زبان و ادبیات آنکارا تدارک دیده شده است.»



«در بین میزبانان ترک، چند استاد دانشگاه، چند نماینده مجلس و چند شاعر حضور دارند. برای من بسیار جالب است که ترک‌ها، زبان و ادبیات فارسی را تا این حد جدی می‌گیرند و به آن بها می‌دهند که برترین استادان دانشگاه و تعدادی از نمایندگان فعلی و پیشین پارلمان و نیز مدیران مجله معتبر ادبی «زبان و ادبیات»، مشتاقانه در این نشست حاضر شده‌اند.



رئیس مجله زبان و ادبیات ترکیه به شاعران ایرانی می‌گوید: «ایرانی‌ها، ترک‌ها و عرب‌ها میراث‌دار یک فرهنگ مشترک هستند که زبان در آن نقش مهمی دارد. زبان فارسی آن قدر غنی بوده که در دوره‌های گذشته، زبان دربار سلجوقی بوده است. ما ادیبان و شاعران ایرانی را خوب می‌شناسیم و آثارشان را مطالعه می‌کنیم. پنج شاعر بزرگ فارسی، اینجا بسیار شناخته شده هستند و ما با شعرهایشان آشنا هستیم. مولانا که در کشور خودمان است. بعد از مولانا، حافظ شیرازی که دیوانش ترجمه شده؛ سعدی شیرازی و گلستان و بوستانش، عطار با منطق‌الطیرش و فردوسی که سراینده شاهنامه است.»



گفتنی است که ششمین شماره ماهنامه فرهنگ اسلامی، ویژه دی‌ماه با 236 صفحه و قیمت 50 هزار ریال منتشر شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.