صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۶۰۷۶۴
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۵
سعید علامیان:

گروه ادب: نویسنده خاطرات «محسن رفیق‌دوست» با بیان اینکه وجود تخیل در «رمان» مانع پرداختن به معصومین(ع) در این حوزه است، اظهار کرد: سال پیامبر اعظم(ص) بهترین فرصت برای پرداختن به نگارش اثر درباره حضرت رسول بود، اما آن سال هم این موضوع مغفول واقع شد.


سعید علامیان، نویسنده دفاع مقدس کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به بررسی چرایی کمبود آثار درباره شخصیت و سیره پیامبر اسلام، حضرت محمد(ص) به زبان فارسی پرداخت و ضمن بیان اینکه اثر شاخصی را در این حوزه به یاد نمی‌آورد، اظهار کرد: حضرت محمد(ص) خیلی مظلوم و غریب است و کتابی که در شأن ایشان به چاپ رسیده باشد به یاد نمی‌آورم.



وجود تخیل در «رمان» مانع پرداختن به معصومین(ع) در این حوزه است



وی به مهجوریت پیامبر اسلام(ص) در عصر حاضر و میان شیعیان آن حضرت پرداخت و با اشاره به نامگذاری سال پیامبر اعظم(ص) از سوی مقام معظم رهبری، گفت: وقتی عنوان یک سال با نام آن حضرت مزین می‌شود، بهترین فرصت برای پرداختن به نگارش اثر در این باره بود، اما آن سال هم بیشتر به موضوعاتی نظیر پژوهش و احادیث پرداخته شد تا ادبیات و ادیبان در این حوزه دین خود را ادا نکردند.



علامیان با بیان اینکه اگر نگاهی به آثار آن سال بیندازیم، متوجه کم‌کاری فعالان این حوزه می‌شویم، ادامه داد: یکی از اقدامات بسیار مهم که می‌توانست پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) را از مهجوریت خارج کند، انتخاب عنوان پیامبر اعظم(ص) از سوی رهبر معظم انقلاب(مد ظله‌ العالی) برای سال‌ 85 بود که متأسفانه با کم‌کاری نویسندگان و فعالان حوزه ادبیات، آن‌ طور که باید به آن توجه نشد.



فعالیت‌های مبتنی بر مستند در این حوزه بیش از داستان و رمان است



نویسنده کتاب «برای تاریخ می‌گویم» در بخش دیگری از سخنانش ضمن تأیید اینکه با ورود تخیل به حوزه رمان، کار برای نویسنده سخت می‌شود و به همین دلیل نمی‌توان درباره معصومین(ع) رمان نوشت، گفت: رفتن به سراغ شخصیت پیامبر(ص) در این حوزه، موضوع را خیلی حساس می‌کند، اما نویسنده می‌تواند از حواشی زندگی ایشان نهایت استفاده را بکند.



وی در تشریح سخنان خود تصریح کرد: دراین راستا نویسنده باید به جای پرداختن به شخصیت رسول معظم اسلام(ص)، به صحابه و اهل‌بیت(ع) آن بزرگوار بپردازد و از همین روش به شخصیت والای رسول اکرم(ص) که دارای «خلق عظیم» است، رسید.



علامیان در پایان اظهار کرد: با نگاه به زندگی اطرافیان پیامبر اکرم(ص) و توجه به روابط آنها با پیامبر می‌توان به سیره و شیوه زندگی آنان در ادبیات داستانی نیز ورود پیدا کرد.