صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۶۰۸۶۹
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۷

گروه ادب: حقوق کودک در رساله امام سجاد(ع) در فصلنامه آموزش رشد پیش‌دبستانی تبیین و منتشر شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، فصلنامه آموزشی، تحلیلی و اطلاع‌رسانی که زمستان امسال بیست و یکمین شماره آن منتشر شده، دربردارنده مطالبی با عناوین «خواندن قرآن در دوره پیش دبستان»، «حقوق کودک در رساله امام سجاد(ع)»، «کودکستان فکر و اندیشه»، «اصول و ضوابط طراحی بوستان کودک»، «اهمیت دوستی در کودکی» و «برنامه درسی ملی، راهنمای ماست» است.



«خواندن قرآن در دوره پیش‌دبستان»، عنوان مطلبی است که مسعود تهرانی‌فرجاد بر انس کودکان با قرآن تأکید کرده و معتقد است؛ با توجه به درهم تنیدگی آموزش‌ها در دوره پیش دبستانی لازم است محتوای آموزش مانند: آموزه‌ها، سوره‌ها و عبارات قرآنی، همچنین داستان‌های آن و سخنان معصومین(ع) درباره قرآن برای ایجاد آشنایی و انس با قرآن به گونه‌ای باشد که عموم کودکان بتوانند در شرایطی مطلوب و به دور از الزام و اجبارهای پنهان و آشکار با محتوای مورد نظر ارتباط مؤثر برقرار کنند تا زمینه انس آنها با قرآن کریم فراهم شود.



مقاله‌ای با عنوان «حقوق کودک در رساله امام سجاد(ع)»، مهرورزی به کودک، اعتمادورزی و جلب اعتماد متقابل، تعلیم دانش و مهارت، بخشش خطاها، پوشاندن خطاهای خطاکاران از چشم دیگران، همه برای یکی، یکی برای همه، مدارا کردن، معاونت و محو و یا پنهان داشتن آثار ناقص برجای مانده از خطاهای کودک را از حقوق کودک دانسته و در بخشی از آن نوشته است: »مدارا کردن با کودک همان مراقبت از راه دورا است. اشراف داشتن بر همه کارهای او و برخورد غیرمستقیم به جای برخوردهای مستقیم و صدور فرمان‌های بعضاً تند و ناخوشایند است. مسلماً نفس انسانی با این نوع برخورد بهتر و راحت‌تر کنار می‌آید. البته کودک نباید حس کند که کسی او را زیر نظر گرفته است.»



در «اهمیت دوستی در کودکی» نقش پدر و مادر در دوستی‌های فرزندان مورد تأکید قرار گرفته و درشیوه‌های مختلفی برای سوق دادن کودکان به دوستی‌های سالم و سودمند یادشده است؛ به عنوان مثال گفته شده که والدین می‌توانند، موقعیت‌هایی را ترتیب دهند که کودک وقت بیشتری را با گروهی که آنها را برای دوستی با او مناسب می‌دانند، بگذارند تا بتواند آنها را بشناسد و بین آنها دوستی برقرار شود، اما برای این کار به او فشار نیاورند و عقیده خود را به وی تحمیل نکنند.



«صندلی من کجاست»، «مدیران پیش‌دبستانی زیر ذره‌بین نگاه یک مربی»، «با نمایندگان مجلات» و «معرفی کتاب» عناوین دیگری از این فصلنامه آموزشی است که در تازه‌ترین شماره درج شده است.



گفتنی است که فصل‌نامه آموزش رشد پیش دبستان ویژه مربیان مراکز پیش‌دبستانی، دانشجویان، کارشناسان و والدین بوده و امسال پنجمین سال متوالی است که منتشر شده و با قیمت 8000 ریال در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.