صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۶۳۴۸۸
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۴
استاد دانشگاه اگزتر انگلستان:

گروه حوزه‌های علمیه: رابرت گلیو با تأکید بر نقش اندیشه سیاسی تشیع در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تصریح کرد: در تفکر شیعه شاهد ترکیب عقل و دین و ایجاد نظریات نوینی هستیم؛ سنت و اندیشه سیاسی شیعه قادر به پاسخگویی چالش‎های 5 هزارساله و نیازهای فکری بشر است.


به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، رابرت گلیو، استاد شیعه‌شناسی دانشگاه اگزتر انگلیس، پنجشنبه( سوم بهمن ماه) در نخستین جشنواره بین‎‏المللی امام خمینی(ره) ویژه اندیشه سیاسی اسلام گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که پیروزی انقلاب اسلامی مرهون تکیه بر ظرفیت اندیشه‎های ناب شیعی بود و بر این اعتقاد هستم که نظریه‏‎های سیاسی شیعه با این گسترش خود اعجاب محققان غربی را نیز به دنبال داشته است .



وی افزود: یکی از مهمترین و بزرگترین اندیشمندان شیعی در عصر حاضر، آیت‏‌الله سبحانی است که همیشه از کتب و پژوهش‎های ایشان در زمینه‎‏های تحقیقاتی خود استفاده کرده‏ام و حضور جایی که ایشان هم حضور دارد مایه افتخار است.



این محقق انگلیسی یادآور شد: در تاریخ اندیشه غرب تحقیقات بسیاری در حوزه اندیشه اسلامی انجام شده است؛ بیشتر این مطالعات در حوزه اهل تسنن، بوده است ولی گرایش‌های بسیاری برای شیعه‌شناسی در غرب وجود دارد.



وی بیان کرد: محققان غربی دریافته‌اند اندیشه‌های فقه شیعی دارای نظرات سیاسی ارزشمند هستند؛ زیرا شیعیان از عنصر عقل در پژوهش‎ها و فقه خود بسیار استفاده می‏کنند که برای غربی‎ها بسیار جالب توجه است.



گلیو با بیان اینکه در عرصه روشنفکری غربی‌ها به مقابله عقل با دین پرداختند، تصریح کرد: در تفکر شیعه شاهد ترکیب عقل و دین و ایجاد نظریات نوینی هستیم؛ سنت و اندیشه سیاسی شیعه قادر به پاسخگویی چالش‎های 5 هزار ساله و نیازهای فکری بشر است؛ در حالی که بسیاری از اندیشه‎های فلسفی غربی گذشته خود را انکار می‎کنند و رجوع به گذشته در آرای آنها معنا ندارند.



وی افزود: به همین علت است که مشاهده تحولات و گسترش اندیشه‌ای در شیعه، برای آن‌ها مسئله‌ای غیرمعمول بوده است؛ اندیشه‎های سیاسی در اسلام از درون سنت‎های خود منشأ می‏‌گیرد و این در حالی است که تفکرات غربی نشئت گرفته از اندیشه‎های بیرونی است.



استاد دانشگاه اگزتر انگلستان عنوان کرد: تفاوت انقلاب اسلامی و جنبش اخوان این بود که جنبش اخوان المسلمین به تفکرات خارجی وابسته شد ولی انقلاب اسلامی بر ظرفیت‎های اندیشه شیعی تمرکز یافت و دنیا را تغیر دارد.



گلیو افزود: بسیاری از مردم جهان خواستار آگاه شدن از اندیشه‎های پیچیده سیاسی شیعه هستند؛ ما می‎توانیم از این ظرفیت استفاده کرده و و زمینه را برای افزایش اطلاعات مردم در این گونه موارد فراهم کنیم.



وی گفت: روابط ایران و انگلیس دوستانه نبوده و در این زمینه خوب عمل نکرده‎ایم ولی قطعا پس از بهبود این شرایط و روابط مردم بیشتری با ایران و شیعه آشنا خواهند شد.