صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۶۶۵۲۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۷
مولاوردی:

گروه اجتماعی: رئیس کمیته زنان دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به عملکرد حضرت امام(ره) در خصوص مشارکت بانوان در اجتماع از عدم درک پیام امام در خصوص زنان سخن گفت و از برگزاری 50 هزار برنامه ویژه بانوان طی دهه فجر خبر داد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری و رئیس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری که اکنون سمت ریاست کمیته زنان دهه فجر انقلاب اسلامی را نیز برعهده دارد، برای اولین بار پس از تصدی سمت خود در جمع خبرنگاران حاضر و به تشریح برنامه‌های  کمیته زنان دهه فجر انقلاب اسلامی پرداخت.



عملکرد امام راحل در خصوص زنان پیام آشکاری دارد که هنوز درک نشده است



در این نشست خبری که صبح امروز در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، وی با اشاره به حضور زنان طی تحولات سیاسی قبل و بعد از انقلاب و تأکیدات امام راحل مبنی بر حضور زنان در ترکیب هیئت اعزامی به کشور شوروی سابق و مجلس خبرگان قانون اساسی تصریح کرد: این عملکرد امام راحل پیام آشکاری برای آیندگان داشت که متأسفانه این پیام هنوز درک نشده است.  



وی وارد شدن کشور به سی‌وپنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را فرصت مغتنمی برای آسیب‌شناسی آنچه بر زنان ایرانی طی این سال‌ها رفته است، دانست و گفت: باید پاسخی برای این سؤال خود پیدا کنیم که طی سال‌های گذشته و اکنون زن ایرانی چه چیزهای را پشت سر گذاشته و پیش روی خود چه دارد.



مولاوردی با تأکید بر اینکه نگاهی به وضعیت موجود زن ایرانی ما را در این بازخوانی یاری خواهد کرد، گفت: امام(ره) در مقابل بزرگانی از علما که در آن زمان حتی با اصل شرکت زنان در راهپیمایی‌ها مسئله داشتند، ایستاد.



وی با اشاره بر اینکه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان رئیس کمیته زنان دهه فجر برنامه‌ریزی برای حضور هر چه بیشتر زنان در برنامه‌های دهه فجر را در دستور کار خود دارد، اظهار کرد: برنامه‌های دهه فجر فرصت مغتنمی است برای تبیین نقش زنان در انقلاب اسلامی و تجلیل از زنان تأثیرگذار در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... .



معاون رئیس ‌جمهور ادامه داد: باید از این فرصت برای بازخوانی و آسیب‌شناسی وضعیت موجود زنان و خانواده و میزان فاصله‌ای که از سند چشم‌انداز 20 ساله داریم استفاده کنیم.



رئیس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در خصوص برنامه‌های کمیته زنان دهه فجر گفت: این برنامه‌ها حول دو محور اجتماعی و فرهنگی است که از 21 دستگاه‌ و 23 استان‌ پیشنهادهای مربوط به برنامه‌های زنان در دهه فجر دریافت شده و شامل مراسم تقدیر، مراسم تجلیل، برگزاری نشست، برپایی نمایشگاه، افتتاحیه‌، دیدار، مسابقات، بازدید و خدمات رفاهی ـ تفریحی است که در اختیار زنان قرار می‌گیرد.



هشتم بهمن؛ تجدید میثاق با آرمان‌های امام(ره)



وی در خصوص اهم برنامه‌های معاونت امور زنان نیز اعلام کرد: روز هشتم بهمن ماه با حضور همسر رئیس‌جمهور، اعضای خانواده امام، اعضای فراکسیون زنان مجلس، فعالان سیاسی ـ اجتماعی حوزه زنان و ... با حضور در مرقد امام راحل با آرمان‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی تجدید بیعت می‌کنیم.



مولاوردی دیدار با خانواده معظم شهدا و برگزاری اولین نشست تخصصی مرکز امور زنان با سازمان‌های مدنی و غیر دولتی فعال در حوزه زنان را از جمله دیگر برنامه‌های این مرکز عنوان کرد و گفت: هیئت سه‌نفر‌ه‌ای از بانوان هنرمند انتخاب شده‌اند که فیلم‌های جشنواره فجر را از منظر تأثیرگذاری در حوزه زنان و خانواده بررسی و داوری خواهند کرد و یک جایزه به تأثیرگذارترین اثر ارائه خواهد شد اما هنوز مشخص نیست این جایزه به کدام حوزه ارائه خواهد شد، بهترین فیلم، فیلم‌نامه، هنرمند و یا ... .



همایش ملی «همگرایی زنان برای جهانی عاری از خشونت»



وی از برنامه‌ریزی برای برگزاری همایش ملی «همگرایی زنان برای جهانی عاری از خشونت» به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی و با حضور رئیس جمهور خبر داد و گفت: با توجه به تصویب پیشنهاد رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر جهان علیه خشونت و افراطی‌گری این همایش برگزار می‌شود، اما به دلیل فشردگی برنامه‌های رئیس جمهور احتمالاً این همایش یک هفته پس از دهه فجر برگزار خواهد شد.  



50 هزار برنامه ویژه بانوان در دهه فجر



وی افزود: در مجموع 50 هزار برنامه در حوزه زنان طی دهه فجر برگزار می‌شود که از میان دستگا‌ه‌ها آموزش پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد شهید و از میان استان‌ها استان فارس بیشترین برنامه‌ها را اجرا می‌کنند.



مولاوردی در پاسخ به این سؤال که به نظر شما طی 35 سال اخیر چه آسیب‌هایی در حوزه زنان وجود داشته است، گفت: این ایام فرصت مناسبی برای بازخوانی آسیب‌ها است، که ما اکنون در حال انجام آن هستیم.



وی افزود: شاخص‌هایی از جمله بهداشت، امید به زندگی و ... را داریم اما برخی شاخص‌های دیگر باید بررسی و مطرح شود. ما اکنون جایگاه چندگانه‌ای را برای زنان متصور می‌دانیم به نحوی که در برخی شاخص‌ها وضعیت مناسبی را داریم (اگر چه حتی در همین حوزه‌ها هم با سند 20 ساله فاصله داریم) اما در برخی شاخص‌های توسعه انسانی وضعیت مطلوبی را نمی‌بینیم.



در دسترسی زنان به فرصت‌های برابر مشکل اساسی داریم



مولاوردی تصریح کرد: در دسترسی زنان به فرصت‌های برابر مشکل اساسی داریم و هنوز علی‌رغم تمام توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایی که در نیمی از سرمایه انسانی کشور وجود دارد مشارکت زنان در اداره کشور محدود و از این ظرفیت به طور کامل استفاده نشده است؛ البته این وضعیت در آسیب‌ها خود را نشان می‌دهد ما با افزایش روزافزون آمار طلاق، افزایش سن ازدواج و افزایش اعتیاد در میان زنان مواجه هستیم.



وی ادامه داد: بخشی از این آسیب‌ها ریشه در مسائل عمومی جامعه دارد از جمله فقر اقتصادی، فرهنگی و ... که با حل مسائل عمومی جامعه حل می‌شود.



حاشیه‌های نشست



با توجه به عدم حضور مولاوردی در جمع خبرنگاران حوزه زنان، خبرنگاران این حوزه با سؤال‌های متعدد در خصوص سیاست‌ها و برنامه‌های وی مواجه و منتظر پاسخ‌های وی بودند اما با عدم تمایل مولاوردی برای مصاحبه مواجه شدند.



وی تنها در پایان نشست و با اسرار خبرنگاران در خصوص سیاست‌های جمعیتی مرکز امور زنان گفت: کمیته زنان دهه فجر برنامه‌ای در خصوص سیاست‌های جمعیتی نداشت اما مرکز امور زنان با رویکرد جدید نحوه اجرایی کردن مصوبات را بررسی می‌کند.