مسعود اطیابی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگیهای جشنواره پیامبر اعظم (ص) اظهار کرد: اگر این جشنواره از نوع دینی و به خصوص درباره پیامبر(ص) باشد به نظر من از چند جنبه سخت و پرکار است؛ اول اینکه معرفی اشخاص که شخصیت چند بعدی دارند، مانند پیامبر(ص) حقیقتاً کار سختی است. شخصیت پیامبر(ص) آنقدر چند بُعدی است که به این راحتی نمیتوان تمامی ابعاد آن را مورد بحث و بررسی قرار داد. دوم اینکه پیامبر(ص) دارای اخلاق خاصی بوده که شاید در ذهن امروزی بشر نگنجد. آن لطافت، مهربانی، صبوری و تحمل بههیچ وجه در ذهن بشر امروزی نمیگنجد.
وی افزود: سوم اینکه پیامبر(ص) را باید تجزیه و تحلیل کرد، چون پیامبر(ص) تنها کسی بود که میتوانست براساس شخص مقابلش نوع رفتارش را تنظیم کند. در کلامی دیگر ما امروزه با همه آن برخوردی را میکنیم که هستیم، اما پیامبر(ص) رفتارش را با طرف مقابلش تنظیم میکرد و این خصوصیت کمی نیست. در اصل این بزرگواری پیامبر(ص) است.
پرداختن به تمامی ابعاد زندگی پیامبر (ص)
وی ادامه داد: با توجه به گفته فوق ساختن فیلم برای پیامبر اعظم (ص) هم باید دارای جنبهها و ابعاد تعریف شدهای باشد. در این فیلمها باید نحوه برخورد و بزرگواری پیامبر(ص) را با دشمنانش، دوستانش، یاران نزدیکش، خانوادهاش و کسانیکه با ایشان در مدینه میزیستند به درستی ترسیم شود.
اطیابی به توضیح فوق اضافه کرد: به عبارت دیگر باید هر فیلمی به یکی از این ابعاد اشاره کند. نه تنها به یکی از این ابعاد، بلکه خود این ابعاد هم باید تقسیم شوند تا با دقت خصوصیات و حسنات پیامبر(ص) برای جهانیان نمایش داده شود. پس اگر این شرایط را با دقت بررسی کنیم درمییابیم به راحتی نمیشود درباره پیامبر(ص) فیلم ساخت.
ورود به زندگی حضرت رسول (ص) در سینما نیازمند تحقیقات کامل است
کارگردان «خاک و مرجان» با اشاره به رسالت جهانی پیامبر(ص) تصریح کرد: ما مسلمانان معتقدیم که پیامبر اسلام (ص) پیامی جهانی دارند، پس پیامبری با این عظمت را نمیشود به سادگی و راحتی به جهانیان معرفی کرد، البته منظور این نیست که با توجه به بزرگی شخصیت حضرت رسول (ص) در این حوزه فیلمهای پیچیده بسازیم، بلکه منظور دقت و عمق بیشتر در ساختها فیلمهاست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دقت در محتوا، دقت در زیباشناختی، دقت در استفاده از منابع و دیالوگهایی که میخواهیم استفاده کنیم، ضروری است. در هر صورت به نظرم ساختن یک فیلم کوتاه درباره پیامبر اعظم (ص) از ساختن چندین سریال بیشتر کار میبرد.
یادآور میشود نخستین دوره جشنواره فرهنگی ـ هنری اهل بیت(ع) با عنوان «جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص)» به همت مجمع جهانی اهلبیت(ع) و همکاری نهادهای فرهنگی و هنری برگزار می شود. این جشنواره در سه رشته فیلم کوتاه (در سه شاخه انیمیشن، داستانی و مستند)، فیلمنامه و تألیف و ترجمه کتاب به زبان انگلیسی (در دو شاخه سیره پیامبر و پاسخ به شبهات) برگزار خواهد شد و جوایز ارزنده و بی نظیری به نفرات برتر تعلق خواهد گرفت.