ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: بحث اسلامی کردن دانشگاهها از زمان امام خمینی(ره) مطرح و از سفارشات ایشان بوده است و طبق فرمایش ایشان منظور از دانشگاه اسلامی فیزیک و شیمی و هندسه اسلامی نیست بلکه دانشگاه اسلامی یعنی در کنار علوم روز، از آموزههای اسلامی به نحو شایسته استفاده شود.
وی افزود: دانشگاه اسلامی باید دانشآموختگان علوم را به نحوی پرورش و تربیت کند که این افراد با در نظر داشتن آموزههای دینی نسبت به همنوعان خود متعهد بوده و درصدد حل مشکلات جامعه به صورت دینی برآیند.
اعتلای فرهنگ دینی و اجتماعی در کنار کسب علم
واشقانی خاطر نشان کرد: دانشجویی که از دانشگاه اسلامی خارج میشود باید برای ارزشهای ملی و دینی خود ارزش قائل شده و با اعتلای فرهنگ دینی و اجتماعی در کنار کسب علم به دنبال توسعه فرهنگ دینی جامعه باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نگاه کمالگرایی دانشآموختگان را از محصولات دانشگاه اسلامی معرفی کرد و گفت: تمام حرکتهای فارغالتحصیلان دانشگاههای اسلامی باید به سمت و سوی کمال که همان معبود و دستورات اوست باشد.
رشد و تعالی جامعه بشری از نظر اخلاقی
وی گفت: ما باید دانشگاه را یک مکان مقدس برای کسب علم بدانیم و این علم را در خدمت رشد و تعالی جامعه بشری از نظر اخلاقی فرهنگی مادی بکار بگیریم اگر غیر از این باشد این دانشگاه دانشگاه اسلامی نیست.
واشقانی تأکید کرد: دانشگاه اسلامی باید با توجه قرار دادن جنبه اسلامی علوم که همان معنویت است در خدمت اعتلای بشریت قدم برداشته و علوم و دانشآموختگان را طوری تربیت کند که با تکیه بر آموزههای دینی و معنوی تلاش خود را در راستای رشد علم و خدمت به بشریت بکار گیرند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: برای رسیدن به این جایگاه نیازمند فرهنگسازی هستیم و قبل از ورود به دانشگاه ابتدا باید در مدارس و بین خانواده و رسانه ملی این انگیزه را بهوجود بیاوریم که افراد را با آموزههای دینی و کسب علم اسلامی آشنا کند.
تلویزیون هم حکم یک دانشگاه را دارد
وی ابراز کرد: تلویزیون هم حکم یک دانشگاه را دارد که حتی پوشش بیشتری نسبت به هر دانشگاهی داشته و مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده است و با توجه به فرمایش امام راحل که دانشگاه مبدع تحول است، تلویزیون هم باید افکار و عقاید مردم و مخاطبان را به سمت نگاه اسلامی و دینی متحول کند.
واشقانی تصریح کرد: اگر دانشجو با در نظر داشتن این مؤلفات به دنبال کسب علم باشد میتوان گفت آن دانشگاه دانشگاه اسلامی است.
گسترش علم اسلامی به دنبال توسعه جامعه
وی گفت: اگر دانشمندی مسلمان، صاحبنظر در علمی باشد خود این دانشمند تبلیغی برای اسلام محسوب میشود و با توجه با تأکیدات دین مبین اسلام که علم سلطان همه امور است باید با گسترش علم اسلامی به دنبال توسعه جامعه و بشریت در راه رسیدن به کمال باشیم.