صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۶۹۷۱۰
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳
برگزیده «تئاتر فجر»:

گروه هنر: به دلیل ناباسانی در ساختار اجرایی جشنواره تئاتر فجر و اتخاذ تصمیمات لحظه‌ای و متغیر بودن قوانینی که در هر دوره به نسبت دوره‌های قبل متفاوت است، هنرمند تئاتر برای شرکت در این جشنواره دچار سردرگمی می‌شود و تکلیفش با جشنواره مشخص نیست.

سروش طاهری، برگزیده بازیگری بخش مرور تئاتر ایران جشنواره «تئاتر فجر» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: امسال جشنواره «تئاتر فجر» با حضور پر شور هنرمندان و مخاطبان تئاتر همانند همان چیزی که انتظار می‌رفت برگزار شد اما  شلختگی و سوء‌مدیریت‌ها در نظام اجرایی آن نتوانست توقع به حق هنرمندان تئاتر را برآورده سازد.
وی ادامه داد: قطعاً آثار شرکت‌کننده در جشنواره از کیفیتی به مراتب قابل قبول‌تری به نسبت برنامه‌هایی که دوستان مسئول در دبیرخانه جشنواره تدارک دیده بودند برخوردار بوده و شاهد این مسئله بودیم که مجدد همان مشکلات سال‌های گذشته جشنواره بلکه هم بیشتر از قبل در حال تکرار است.
بازیگر نمایش «سنگ‌بست» که با همین نمایش بازیگر برگزیده جشنواره شد، تصریح کرد: این مسئله ناشی از بی‌برنامگی و نبود یک نقشه راه مشخص و مدون برای سیاستگذاری و برگزاری جشنواره است تا جایی‌که در هر دوره از جشنواره شاهد وضع قوانین و مقرراتی هستیم که هیچ شباهتی با دوره‌های گذشته ندارد.
طاهری در ادامه گفت: در چنین فضا و شرایطی تکلیف هنرمند با جشنواره مشخص نیست و اینکه باید چه رفتاری از خود نشان دهد؛ به طور مثال بخش رقابت و داوری تا دو سال پیش برای آثار بین‌الملل بود اما هم اکنون برای آثار داخلی نیز این عمل انجام می‌شود اما در داوری‌ها با بی‌نظمی و بی‌عدالتی مفرط از سوی مسئولان اجرایی مواجه هستیم که پیامد آن منجر به این نتیجه شد که در هیچ یک از بخش‌های نسل نو و تازه‌های تئاتر ایران و چشم‌انداز، آثاری از شهرستان‌ها و استانی نداشته باشیم.
وی تأکید کرد: درست است که در بخش مناطق شاهد خلاقیت و شکوفایی گروه‌های شهرستانی بودیم اما به نظر من مهم‌ترین بخش جشنواره بخش نسل نو و تازه‌های تئاتر ایران و چشم‌انداز است که باید با مشارکت گروه‌های شهرستانی برگزار شود چرا که افق روشن تئاتر کشور در گرو تلاش و اعتبار‌بخشی به گروه‌های شهرستانی است که با مشقت اما انگیزه بالا کار برای جشنواره مهیا می‌کنند که در کمال تأسف مسئولان از آن صرفنظر می‌کنند و پرسشی که اینجا مطرح می‌شود اینکه اگر نمی‌خواهند تئاتر شهرستان‌ها را ببینند پس چرا جشنواره‌های تئاتر استانی به شکل مستقل با صرف هزینه بالا برگزار می‌کنند؟
طاهری در پایان گفت: این تنها یکی از معضلاتی است که جریان تئاتری و جشنواره‌ای ما را تحت‌الشعاع منفی خود قرار داده است و مواردی از این دست زیاد است که امیدواریم در دوره‌های آتی با ثبت و مکتوب شدن آئین‌نامه اجرایی مشخص عدالت‌محوری پیشه مسئولان جشنواره قرار گیرد.

یادآور می‌شود، سی و دومین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» شب گذشته به کار خود پایان داد.