صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۰۱۶۰
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹
وزیر اوقاف مصر خبر داد:

گروه بین‌الملل: دانشنامه «تمدن اسلامی» با همکاری شورای عالی امور اسلامی مصر برای سومین‌بار در قاهره بازچاپ شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه «الدستور» چاپ مصر، این دانشنامه با توجه به اهمیت تاریخی و تمدنی برای مسلمانان بازچاپ و در آن تأکید شده است که انسانیت در هیج زمان و مکانی از آداب و اخلاق بی‌نیاز نبوده است.
محمد مختار جمعه، وزیر اوقاف مصر اظهار کرد: این دانشنامه یکی از بهترین دانشنامه‌های چاپ‌شده توسط شورای عالی امور اسلامی مصر است که در آن به محور فکری مهمی در تاریخ اسلام (تمدن اسلامی) پرداخته شده است.
محمد مختار جمعه در ادامه افزود: تمدن عربی اسلامی ما در طول تاریخ پیشرو بوده و پرتوهای نورانی آن قرن‌های زیادی در جهان روشن بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: اگر فرزندان مسلمان تلاش خود را به کار بگیرند، ما یقین داریم که تمدن اسلامی می‌تواند جایگاه خود را یک بار دیگر بازیابد.
وزیر اوقاف مصر خاطرنشان کرد: در دانشنامه تمدن اسلامی حقوق بشر مورد توجه قرار گرفته و تأکید شده است که اسلام در این عرصه در مقایسه با همه سازمان‌های بین‌المللی پیشگام‌‌ بوده است.
محمد مختار جمعه بیان کرد: توجه اسلام به حقوق بشر توجهی ظاهری یا نژادی نبوده است، بلکه این دین مبین انسان را تنها به خاطر انسان‌بودن گرامی‌ داشته نه بر اساس جنس، زبان، رنگ یا دینش.
وی در پایان یادآور شد: آیه 70 سوره اسراء: «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ؛ و به راستی ما فرزندان آدم را گرامی داشتیم» بر تکریم جایگاه انسان و آیه 32 سوره مائده: «مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا؛ هر کس کسى را جز به قصاص قتل یا [به کیفر] فسادى در زمین بکشد چنان است که گویى همه مردم را کشته باشد و هر کس کسى را زنده بدارد چنان است که گویى تمام مردم را زنده داشته است» نیز بر حفظ جان وی تنها با توجه به انسان‌بودن و بدون توجه به هیچ امتیاز دیگری تأکید دارد.