به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) پیروزی انقلاب اسلامی راهی یک شبه و کوتاه مدت نبوده است، برای رسیدن به این هدف بزرگ و الهی اقشار مختلفی پای کار آمده و نقش مهمی را در پیروزی انقلاب داشتهاند.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران شروع عصر تازه ای در تاریخ ایران به شمار می رود کشوری که چندین هزار سال تحت سلطه شاهان و استعمارگران قرار داشت از بند زنجیر اسارت رها شده و سرنوشت آن را مردم مسلمان و انقلابی رقم زدند.
در یک کلام، ظهور انقلاب اسلامی ایران حاصل زحمتهای اولیای دین وهمکاری و یاری همه آحاد مردم برای اجرای قوانین اسلام برپایی حکومت عدل الهی بود.
در این میان، روستاییان و عشایر که در همه امور با دلی رئوف و با قلبی آکنده از ایمان و با تکیه بر آموزههای دینی پا در عرصه مقاومت گذاشته و خود را در صف اول مخالفان رژیم طاغوت قرار دادند، توانستند با ایثار و مقاومت برگ زرینی بر پیکره نظام اسلامی بیفزایند.
در همین راستا نظرات تنی چند از مسئولان نظام و جامعه عشایری را جویا شده تا بتوانیم بیشتر به جایگاه عشایر در پیروزی انقلاب دست یابیم.
تبیین خدمات نظام به اقشار مختلف مردم
علیاصغر هدایتنژاد، مشاور و مدیر کل دفتر نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با ایکنا با بیان این مطلب اظهار کرد: دهه فجر فرصت مناسبی برای تبیین خدمات نظام به اقشار مختلف مردم بهویژه روستاییان و عشایر کشور است و نباید از این موضوع غافل شد که این قشر زحمتکش و بیریا از جامعه نقش موثری در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی داشتند.
وی افزود: این قشر مولد جامعه در عرصههای مختلف کشور بهویژه دوران انقلاب و دفاع مقدس حماسه آفرینیها و رشادتهای زیادی داشتهاند و با حضور خود در همه صحنهها وفاداری خود به نظام را ثابت کردهاند.
هدایتنژاد خاطر نشان کرد: نظام اسلامی ایران به عنوان مردمیترین نظام هیچگاه از خدمترسانی به اقشار مختلف غافل نبوده و باید حمایتهای خود را از عشایر دریغ نکرده و آنان را مورد توجه قرار دهد.
گفتنی است ظلم ستیزی، وطن پرستی و بیگانه ستیزی خصیصه ذاتی عشایر در طول تاریخ بوده و بدون تردید، تاریخ هر کدام از ایلات و قبایل عشایری ایران را ورق بزنیم، حکایتهای بسیاری از ظلم ستیزی و عدالت خواهی آنها قابل مشاهده است؛ به همین دلیل رژیم پهلوی دشمن شماره یک خود را عشایر می دانست و از هیچ کاری برای ضربه به این جامعه فروگذار نکرد. عشایر با کمترین امکانات و در شرایط سخت با تکیه بر ایمان و سختکوشی تلاش میکنند خودکفا بوده و همه امورات خود را دست در دست یکدیگر حل کنند.
عشایر قشر تاثیرگذار و وفادار به انقلاب
جهانشاه صدیق، رئیس سازمان عشایری کشور به ایکنا گفت: روستاییان و عشایر قشر تاثیرگذار و وفادار به انقلاب در صحنههای مختلف دفاع از ارزشها بودهاند و این افراد ثابت کردهاند همواره مدافع ارزشهای والای انقلاب اسلامی هستند.
وی افزود: روستاییان و عشایر با الهام گیری از تفکر بسیجی زیباترین و شورانگیزترین حماسه ایثار و فداکاری را در دوران انقلاب و دفاع مقدس خلق کردند و امروز نیز با پیروزی محض از ولایت فقیه از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی حراست خواهند کرد.
تامین امنیت کشور به ویژه در مناطق مرزی
صدیق خاطر نشان کرد: اهمیت عشایر در پیروزیهای انقلاب و نظام اسلامی و نقش مهم آنها در تأمین امنیت کشور به ویژه در مناطق مرزی و دور افتاده انکارناپذیر است و با این وجود، این جامعه با جایگاه ارزشمند، کمترین بهره را از خدمات و امکانات موجود در کشور داشته و با کمترین توقع، بیشترین خدمت را به کشور عرضه میکنند.
بر اساس گزارش ایکنا جامعه عشایری عشایر با بیش از 212 هزار خانوار که 32 میلیون هکتار از مراتع و 28% دام کشور را در اختیار داشته و 35% صنایع دستی و 20% پروتئین موردنیاز کشور را تولید میکنند و حامل بخش مهمی از سنتها و خرده فرهنگهای ایرانی هستند و نقشی بسیار مهم و ارزشمند را در تولید و حمایت از مسائل اجتماعی ایفا می کند و به عنوان یکی از جوامع سه گانه کشور در کنار جوامع شهری و روستایی، با کمترین برخورداری از خدمات جامعه، زندگی کرده و صبر را پیشه فعالیت خود کرده و جامعه اسلامی ایران را یاری میکنند.
ولی صفرزاده، جانشین سازمان عشایری کشور در گفتوگویی که با ایکنا داشت، افزود: حضور جامعه عشایری در زمان مقاومت قبل از انقلاب و همچنین هشت سال دفاع مقدس، باعث شد تا پیروزیها از آن مردمان با ایمان کشور شود.
فعالیتها با کمترین امکانات و بیشترین خدمت
وی اظهار کرد: عشایر بعد از این رشادتها در بخشهای تولید، کشاورزی و خدمات با کمترین امکانات بیشترین خدمت را به مردم ارایه کردهاند.
صفرزاده تاکید کرد: اگر قرار بر این باشد که عدالت در جایجای کشور گسترده شود این اقشار نیز باید مورد توجه و حمایت ویژه قرار گیرند زیرا این قشر باید بتوانند با حفظ روحیه عشایری، بدون هیچ دغدغهای به زندگی خود ادامه دهند.
جامعه عشایری مایه افتخار و غرور نظام اسلامی است
جانشین سازمان عشایری ایران خاطر نشان کرد: جامعه عشایری مایه افتخار، غرور و برکت نظام اسلامی است، نظام ستمشاهی توجهی به خواستههای عشایر نداشت ولی انقلاب اسلامی عزت را به این قشر پر تلاش بازگرداند.
وی در پایان وضعیت نامناسب جادههای مناطق عشایری، آلودگی محیطهای زندگی عشایری، مشکلات اراضی منابع طبیعی و مشکلات صدور مجوز حفر چاههای کشاورزی را به عنوان مهمترین مشکلات عشایری عنوان کرد و از مسئولان خواست به پاس فداکاری و تلاش این عزیزان برای حل این مشکلات تلاش کنند.
نباید فراموش کرد که هر قشری از جامعه اگر بر ایمان و توکل بر خالق یکتا به امورات خود رسیدگی کند قطعا موفقیت را از آن خود خواهد کرد.
در همین خصوص هدایتنژاد، مدیر کل دفتر نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ایمان و توکل به خدا، رهبریهای حضرت امام(ره) و وحدت کلمه از عواملی بود که عشایر و روستاییان با پیروی از این موارد توانستند گامهایی بزرگ در پیروزی انقلاب بردارند.
به گفته این مقام مسئول عشایر بنا به فرموده امام خمینی(ره) ذخایر انقلاب و پشتیبان همیشگی این نظام و مسئولان آن بودهاند و روستاییان وعشایر از ابتدای انقلاب تاکنون نشان دادند که اگر دشمن قصد حمله به این نظام را داشته باشد، نه تنها به او اجازه نداده بلکه با تمام وجود در مقابل دشمن ایستادهاند.
وی ابراز داشت: پرداختن به ایثار و نقش این افراد در پیروزیهای انقلاب اسلامی گامی برای شناسایی نقش عشایر در دفاع مقدس برای مردم و مسئولین باشد زیرا عشایر در طول تاریخ دارای تاثیرات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی بودهاند.
وحدت و یکپارچگی مردم ایران اسلامی
هدایتنژاد اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب عشایر برای استقرار امنیت نیز وارد صحنه شدند در واقع می توان گفت اقوام مختلف و عشایر از اقشاری هستند که به اعتقادات مذهبی توجه خاصی داشته و با توکل به خدا و پیروی از آیین و آموزههای مذهبی در همه امور یار و یاور نظام اسلامی بودهاند.
توقف و تأمل بر پتانسیل عشایر
حسن مصطفینژاد، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران در ادامه این گزارش چنین گفت: حضور و مشارکت همه اقشار مخصوصا برادران و خواهران عشایری در پیروزی انقلاب نویدبخش وحدت و یکپارچگی مردم ایران اسلامی است و نباید از این پتانسیل و همدلی مردم به سادگی گذشت زیرا همه مشکلات در سایه وحدت مرتفع خواهد شد.
ضرورت برنامهریزی و ارائه خدمات به عشایر
لازم به ذکر است ضرورت برنامهریزی و ارائه خدمات مناسب و متناسب با شأن و منزلت و نیازهای عشایر، کمترین کاری است که میتوان در قبال آنها انجام داد. لذا مسئولان نظام و دولت باید با برنامهریزی مدون ضمن ارائه خدمات لازم به عشایر، سیاستگذاری، تصمیم سازی و تصمیم گیریهای مناسب را با هدف ساماندهی به این قشر از جامعه انجام دهند.