محمدتقی میرزاجانی، مدیر حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه مهلت ثبت نام در سومین دوره طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم، پیش از این تا 15 بهمنماه اعلام شده بود، گفت: مهلت ثبت نام در این طرح به مدت 10 روز تمدید شده است و بر این اساس قاریان و اساتید قرآن کریم تا 25 بهمنماه فرصت خواهند داشت تا برای شرکت در این طرح ثبت نام کنند.
ثبت نام 220 نفر در طرح اعطای مدرک به قاریان
مدیر حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن افزود: تاکنون بیش از 220 نفر از قاریان و اساتید قرآنی در دومین دوره طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم ثبت نام کردهاند که این رقم منطقی و قابل قبول است و پیشبینی میکنیم این رقم تا 10 روز آینده که مهلت تمدید شده است نیز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.
حضور اساتید قرآنی در طرح اعطای مدرک، ایجاد انگیزه مضاعف میکند
وی با بیان اینکه اعلام آمادگی و شرکت قاریان بینالمللی و اساتید قرآن کریم برای حضور در این طرح میتواند ایجاد انگیزه مضاعفی را به همراه داشته باشد، عنوان کرد: در این دوره از طرح شاهد اعلام حضور برخی از اساتید در حوزه قرائت و تدریس قرآن هستیم که «غلامرضا شاهمیوه»، «علی فربین»، «جهانبخش فرجی»، «امین پویا» و... از جمله این اساتید و قاریان قرآن هستند و همچنین تعداد قابل توجهی از قاریان ممتاز استانها که جزء نفرات برتر استانها هستند نیز در این طرح ثبت نام کردهاند.
میرزاجانی درباره تفاوت آمار ثبت نام کنندگان این دوره با دورههای گذشته گفت: سال گذشته کمتر از 200 نفر در این طرح ثبت نام کرده بودند، اما امسال با توجه به اینکه مهلت ثبت نام تا 10 روز دیگر تمدید شده، شاهد استقبال بیشتری بودیم که به طور یقین این آمار افزایش خواهد داشت.
وی ادامه داد: البته کسانی که در این طرح ثبت نام میکنند، باید آثار و تلاوتهای خود را نیز برای شورای عالی قرآن ارسال کنند که بر این اساس، ممکن است تعدادی از افراد ثبت نام کنند؛ اما به این دلیل که آثار خود را ارسال نکردهاند، نام آنها از طرح حذف شود و در این صورت به طور طبیعی ممکن است ریزش داشته باشیم.
مدیر حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن افزود: هر چند که سال گذشته کمتر از 200 نفر در این طرح ثبت نام کرده بودند، اما در نهایت به دلیل شرط ارسال اثر که برای شرکت کنندگان گذاشته بودیم، کمتر از 60 نفر که آثار خود را برای ما ارسال کرده بودند به شکل جدی وارد این طرح شدند و آثار این افراد ارزیابی شد.
ارائه تسهیلات خاص برای شرکت قاریان و اساتید قرآن
وی با یادآوری اعلام حضور برخی از اساتید و قاریان قرآن در سومین دوره طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم، عنوان کرد: به تازگی اطلاعیهای برای شرکت اساتید قرآن از طریق پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی قرآن اعلام کردهایم که در این اطلاعیه شرایط خاصی برای حضور اساتید قرآنی و قاریان بینالمللی اعلام شده است و بسته به جایگاه و رتبهای که این اساتید در بخش قرائت یا تدریس قرآن دارند، تسهیلاتی برای آنها پیشبینی شده است.
میرزاجانی اظهار کرد: بر اساس اطلاعیه جدیدی که در طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم اعلام شده، شرایط شرکت اساتید قرآنی در این طرح آسانتر شده است؛ البته این بدان معنا نیست که این افراد معاف از آزمونهای طرح نیستند، بلکه به این معنی است که هر یک از این اساتید و قاریان قرآن با توجه به توانمندیها و شرایطی که دارند به صورت مستقل ارزیابی میشوند و در این ارزیابیها درباره توانمندیها و برجستگیهای هر یک از اساتید قرآنی تصمیمگیری میشود و میزان سوابق و توفیقاتی که داشتهاند نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
برگزاری آزمونهای خاص برای اساتید شرکتکننده در طرح
وی یادآور شد: به هر حال نسخه آزمونی برای اساتید و قاریان بینالمللی قرآن که در طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآنی شرکت میکنند، متفاوت خواهد بود که این بررسیها توسط یک کمیته فنی در طرح انجام میشود و برای هر کسی که اعلام آمادگی کند، یک سری آزمونهای خاص در نظر گرفته میشود.
مدیر حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در ادامه عنوان کرد: اگر قاریان ممتاز و بینالمللی و معلمان و مدرسان قرائت قرآن در کشور که تعدادشان هم کم نیست، در این طرح ثبت نام کنند، مطلوب خواهد بود و درخواست همیشگی ما به عنوان مجری طرح اعطای مدرک تخصصی قرائت و استادی قرآن این بوده که قاریان و اساتید قرآنی در این فرآیند حضور داشته باشند؛ به این دلیل که به هر حال این طرح تصویب شده است تا یک ساماندهی در وضعیت قاریان و اساتید قرآن کریم ایجاد کند.
وی با یادآوری اینکه طرح اعطای مدرک تخصصی به قاریان و اساتید قرآن کریم کمک میکند تا جایگاه قاریان و اساتید قرآنی ما در کشور شناخته شود، ادامه داد: این طرح کمک میکند تا رتبهها و درجات قاریان و اساتید قرآنی در کشور مشخص شود و افراد و چهرههای قرآنی از طریق این طرح میتوانند به جامعه معرفی شوند و در نهایت هر کس با توجه به سطحی که دارد، تسهیلات و خدماتی را از نظام جمهوری اسلامی ایران دریافت کند که البته لازمه ساماندهی این امر شرکت قاریان و اساتید قرآن کریم است.