سامان سالور، کارگردان سینما در حاشیه برگزاری سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) درباره جشنواره این دوره اظهار کرد: درباره این جشنواره نواهای خوشایندی به گوش میرسد به این معناکه در این دوره فیلمسازان بزرگی حضور دارند، اما من به شخصه امیدوارم که بیشتر شاهد فیلمهای بزرگی باشیم تا فیلمسازان بزرگ، چون معتقدم الزاما فیلمسازان بزرگ نیستند که فیلمهای بزرگ میسازند، بلکه برخی مواقع فیلمسازان جدید خالق کارهای فاخر هستند.
وی افزود: البته این مهم را باید از یاد نبرد که امیدواری محسوسی در بین سینماگران ایجاد شده است، چون این باور پیش آمده که در دولت تدبیر و امید فضا برای کار کردن بیشتر فراهم است.
سالور درباره کار جدیدش «تمشک» که در جشنواره حضور دارد، گفت: این فیلم سینمایی مضمونی اجتماعی دارد که در آن به بحث انتخاب توجه می شود. در این کار نشان داده میشود که تا چه اندازه تصمیمات غلط میتواند سرنوشت انسانها را دستخوش آسیب کند.
سالور درباره جایگاه مخاطب در فیلم جدیدش گفت: «تمشک» تلفیقی از فیلمهای قبلیم است، البته باید بگویم که این فیلم روایتی به شدت قصهگو دارد، اصلی که در سینما می تواند تاثیر بالایی در جذب مخاطب داشته باشد. در ضمن این فیلم با اینکه ساختاری مدرن دارد به شخصتپردازی نیز توجه ویژه دارد، به نحویکه تماشاگر از دیدن برخی صحنهها تعجب میکند.
کارگردان فیلم «سیزده 59» در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: معتقدم «تمشک» لیاقت این را دارد که برای تماشاگران به نمایش در آید، زیرا در ابتدای هر کاری لازم است که تماشاگر به مخاطبش احترام گذاشته و کاری در خور اعتنا تولید کند.
سالور درباره جایگاه ارزشها در فیلمش گفت: من خیلی مضامین را دستهبندی نمیکنم، چون معتقدم ناخود آگاه کارگردان در پیام فیلمش مستتر است. در این فیلم من سعی کردم به تنهایی آدمها اشاره کنم؛ تنهایی که اگر با پابندی اخلاقی همراه نباشد انسانها را به مسیر صحیحی هدایت خواهد کرد.
وی در پاسخ به سؤال پایانی مبنی بر اینکه آیا مجددا سینما دفاع مقدس را تجربه خواهد کرد؟ خاطرنشان کرد: جواب این سؤال را به روشنی نمیتوانم بدهم، چون حوزه دفاع مقدس در خود سوژههای انسانی بیشماری دارد. در ضمن در این عرصه فیلمسازان خوبی حضور دارند. نکته دیگر اینکه «سیزده 59» کاری اجتماعی بود که در آن به آدمهای جنگ پرداخته میشد.