صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۱۳۵۴
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۳
هنر در هفته جاری/

گروه هنر: عرصه فرهنگ و هنر کشور در هفته‌ای که گذشته به دلیل تقارن با ایام‌الله دهه‌فجر انقلاب اسلامی صحنه هیاهو و شور و اشتیاق جامعه هنری در پی اختتامیه سی و دومین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» و افتتاحیه سی و دومین جشنواره بین‌المللی «فیلم فجر» بود.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آغازین روز هفته‌ای که آن را پشت سر گذاشتیم 12 بهمن و شروع دهه فجر انقلاب اسلامی بود، روزی که سی و دومین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» پس از نزدیک به 20 روز فعالیت در عرصه‌های گوناگون، اجراهای صحنه در بخش‌های مختلف بین‌الملل، تئاتر ایران، رادیو تئاتر و تئاتر خیابانی، با برگزاری مراسم اختتامیه در تالار وحدت و معرفی برگزیدگان و تقدیر از آنها و همچنین تجلیل از 4 چهره عرصه هنرهای نمایشی به کار خود پایان داد.

سخنان امیدوارکننده وزیر ارشاد

در این مراسم که با حضور پرشور هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر برگزار شد، علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مهمان ویژه این مراسم نیز حضور داشت که در سخنانی امیدوارکننده، با این بیان که تئاتراز اصالت خاصی برخوردار است و به عنوان پایه و پیش‌زمینه هنر پرطرفدار سینما مطرح است قول‌ها و وعده‌هایی به فعالان تئاتری در مورد بهبود شرایط حرفه‌ای این عرصه هنری داد.

به هر حال جشنواره سی و دوم «تئاتر فجر» که بخش قابل توجهی از روند مدیریتی و اجرایی خود را در دوره معاون هنری دولت دهم پشت سر گذاشته بود با اجرای بیش از 120 اثر نمایشی در بخش‌هایی که به آن اشاره شد، با حرف و حدیث‌ها و اظهار نظرهای ضد و نقیضی به کار خود پایان داد و باید دید که بر طبق وعده‌های شخص وزیر چه آینده‌ای در انتظار فعالان و هنرمندان این هنر فاخر است.

اما مراسم اختتامیه «تئاتر فجر» در حالی شامگاه روز شنبه 12 بهمن در تالار وحدت برگزار می‌شد که شب قبل از آن این تالار میزبان مراسم افتتاحیه سی و دومین جشنواره بین‌المللی «فیلم فجر» بود، جشنواره‌ای که به دلیل پرطرفدار بودن آن در میان مخاطبان و همچنین تنوع در عرصه‌های حرفه‌ای به نسبت سایر جشنواره‌های فرهنگی و هنری فجر از مرغوبیت و اعتبار بیشتری برخوردار است.

پس از برگزاری افتتاحیه این جشنواره، مقر اصلی آن برج میلاد که از خیلی پیشتر به عنوان کاخ جشنواره از سوی دبیرخانه و بنیاد سینمایی فارابی به عنوان متولی اصلی آن معین شده بود، از شنبه 12 بهمن، شاهد حضور پرشور سینماگران و چهره‌های معتبر عرصه فیلمسازی و همچنین خیل عظیمی از خبرنگاران بود که در اطلاع‌رسانی به موقع حواشی و متن برگزاری برنامه‌های این جشنواره کوشا بوده و همچنان تا 22 بهمن و زمان برگزاری مراسم اختتامیه آن نیز ساعی خواهند بود.

حضور کارگردانان صاحب سک در جشنواره فیلم فجر

از جمله ویژگی‌های بارز این دوره از جشنواره «فیلم فجر» می‌توان به حضور پررنگ بسیاری از کارگردانان صاحب سبک سینما همچون رخشان بنی‌اعتماد، مسعود کیمیایی، احمدرضا درویش، ابراهیم حاتمی‌کیا، مهرشاد کارخانی، بهرام توکلی، بهروز افخمی و... اشاره کرد که مدتی کم کار بودند و حالا با کارگردانی فیلم‌های خود در بخش سودای سیمرغ این جشنواره حضور داشته و دارند که البته این میان دو فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و «روز رساخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش از جمله فیلم‌های حاضر در جشنواره بودند که تاکنون توانسته‌اند تحسین منتقدان و مخاطبان حرفه‌ای سینما را برانگیزند.

البته بخش بین‌الملل جشنواره شب گذشته سه‌شنبه 15 بهمن در تالار پذیرایی هتل اسپیناس تهران برگزار شد و جمعی از بهترین‌های سینمای جهان که در این جشنواره حضور داشتند نیز معرفی و با اهدای سیمرغ بلوین جشنواره بدرقه شدند و البته انتخاب احمدرضا درویش و ابراهیم حاتمی‌کیا نیز به عنوان فیلمسازان برتر این بخش ادعای خاص بودن فیلم‌های آنها در جشنواره را به اثبات رساند.

برگزاری افتتاحیه جشنواره هنرهای تجسمی فجر در مهجوریت کامل

در کنار هیاهوی اختتامیه «تئاتر فجر» و افتتاحیه «فیلم فجر» اما دو جشنواره دیگر فرهنگی و هنری که آنها نیز پسوند فجر را به یدک می‌کشند در این هفته تکاپویی داشتند و این میان می‌توان به افتتاحیه ششمین جشنواره بین‌المللی هنرهای «تجسمی فجر» اشاره کرد که در فضایی محقر و مهجور سالن ایران مؤسسه فرهنگی و هنری صبا برگزار شد.

با وجود آنکه حضور علی مرادخانی، معاون هنری ارشاد در این مراسم و وعده و وعیدهای او در حضور قشر مظلوم و کم توقع تجسمی کشور دلگرمی خوبی برای فعالان این عرصه بود اما علیرغم تمام اهمیت و اعتباری که عرصه تجسمی در کشور دارد و ردپای آن را در سایر عرصه‌های هنری همچون تئاتر و سینما نیز می‌توان دید، این توقع می‌رود که نه به اندازه تئاتر و فیلم فجر بلکه در حد خور شأن هنرمند تجسمی به این عرصه نیز توجه و اهتمام صورت گیرد.

به هر حال ششمین جشنواره بین‌المللی «تجسمی فجر» دوشنبه 14 بهمن به طور رسمی در نگارخانه‌های مؤسسه فرهنگی و هنری صبا، فرهنگسرای نیاوران و همزمان در 20 استان کشور به طور رسمی آغاز به کار کرد که تا 4 اسفند و برگزاری مراسم اختتامیه آن ادامه خواهد داشت.

اما از دیگر رویدادهای مهم این هفته عرصه فرهنگ و هنر می‌توان به برگزاری نخستین نشست خبری بیست و نهمین جشنواره «موسیقی فجر» در روز دوشنبه 14 بهمن اشاره کرد که در آن مسئولان برگزاری و دبیرخانه جشنواره به روند برگزاری این جشنواره و تشریح بخش‌های گوناگون آن پرداختند.

این نشست که نخستین نشست رسمی اهالی موسیقی پس از انتصاب پیروز ارجمند به عنوان مدیر دفتر موسیقی ارشاد دولت یازدهم محسوب می‌شد، با ابراز امیدها و نقدهایی دوسویه از سوی خبرنگاران و مسئولان همراه بود که مهمترین آنها ضرورت ایجاد بخش موسیقی نواحی و مناطق پس از چند سال حذف شدن از جشنواره بود که ارجمند قول مساعد داد نسبت به این موضوع در جشنواره‌های آتی موسیقی فجر پرداختی درخور به انجام رسد.

به هر حال مسئولان بخش‌های بین‌الملل، نسل دیگر، استعدادهای درخشان به ارائه گزارشی از بخش‌های تخصصی خود در روزگار جشنواره پرداختند و این میان توضیحات حسن ریاحی، دبیر جشنواره و علی ترابی، دبیر اجرایی جشنواره تا اندازه زیادی خیال خبرنگاران و علاقه‌مندان به موسیقی را از نحوه برگزاری مطلوب این جشنواره که از 24 بهمن تا اول اسفند در تهران و 5 استان کشور صورت می‌گیرد جمع کرد.