صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۴۹۸۹
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۱
با حضور محمد لگن هاوزن و حسن میانداری؛

گروه اندیشه: نشست علمی «چالش‌های علم جدید برای ادیان» به همت گروه ادیان و عرفان با حضور محمدلگن هاوزن و حسن میانداری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، نشست علمی «چالش‌های علم جدید برای ادیان» به همت گروه ادیان و عرفان با حضور محمدلگن هاوزن و حسن میانداری، دوشنبه 28 بهمن‌ماه از ساعت 15 تا 18 در سالن نشست‌های مؤسسه برگزار می‌شود.
بر اساس این گزارش، علم (تجربی) و دین کارا‌ترین نیروهای مؤثر بر انسان هستند. با تأمل در اهمیت علم و دین برای بشر، گزاف نیست اگر بگوییم سیر آینده تاریخ بستگی به تعامل‌ نسل معاصر با روابط فی‌مابین آن دو دارد. امروزه علم شیوة مقبول و محترم شناخت جهان به شمار می‌رود و باید با تبیین دیدگاه علم و دین، از تعارض‌های احتمالی عقاید دینی با مسائل علمی بکاهیم.
امروزه طرفداران الحاد با دلایل ایجابی و با دست به دامان علم زدن، دیدگاه خود را تبیین و توجیه می‌کنند. به همین سبب نمی‌توان این بحث را حاشیه‌ای پنداشت و کنار نهاد.
این گزارش می‌افزاید: منازعات قرون معاصر میان علم و دین، اهمیت این بحث را جدی ساخته است. هرچند بسیاری از نزاع‌ها دامن‌گیر دین مسیحیت و کتاب مقدس است، ولی پاره‌ای از دستاوردهای علمی، باورهای مشترک ادیان را به چالش کشیده است، نظیر بحث خلقت انسان و نظریه تکامل داروین، نظریه روانکاوی فروید که دین را عامل سرکوب امیال دانسته و حقانیت دین را مخدوش می‌سازد، نظریه کیهان‌شناختی نیوتن، ماکس پلانک و نسبیت انیشتین، با تلقی جدید از علیّت و زمان، که نحوة ارتباط خداوند با جهان را متحول می‌سازد و نیز پیشرفت‌های جدید رایانه‌ای، هوش مصنوعی، یا کشف مولکول‌های DNA که نگرش انسان‌شناسی دینی را دچار مخاطره کرده است.
بررسی نحوه مواجهه ادیان با این چالش‌ها، یا حتی برشمردن چالش‌های پیش‌روی ادیان از سوی علم جدید، امری قابل توجه و بایسته پژوهش است.