صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۵۰۹۵
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۲
توپچی بیان کرد:

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: فرهنگسرای قرآن در تمام برنامه‌های بخش شهری از مؤسسات قرآنی استفاده کرده و می‌کند؛ به‌عنوان مثال در برگزاری مجمع قرآنیان شهر تهران هر ماه مدیر یک مؤسسه به‌عنوان مدیر فعال شناسایی و در مجمع تجلیل می‌‌شود.

علی‌اکبر توپچی، مدیر فرهنگسرای قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه تعامل مؤسسات قرآنی و فرهنگسرای قرآن گفت: فرهنگسرای قرآن در تهران تحت نظر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری فعالیت می‌کند و در هر منطقه دارای کارشناسان قرآن مرتبط با این مجموعه است.
وی تصریح کرد: این کارشناسان از نظر اداری زیر مجموعه مدیریت‌های مناطق 22 گانه عمل می‌کنند، اما با توجه به اینکه موضوع فعالیتشان قرآنی است، با فرهنگسرای قرآن هم در ارتباط هستند.
توپچی افزود: تعامل فرهنگسرای قرآن با مؤسسات قرآنی زیاد است و فرهنگسرای قرآن در تمام برنامه‌های بخش شهری از مؤسسات استفاده کرده و می‌کند؛ به‌عنوان مثال در برگزاری مجمع قرآنیان شهر تهران که در مناطق تهران اجرا می‌شود، در هر منطقه با توجه به تعامل مؤسسات قرآنی، هر ماه مدیر یک مؤسسه به‌عنوان مدیر فعال شناسایی و در مجمع تجلیل می‌‌شود.
وی بیان کرد: در اجرای برنامه‌های قرآنی و همایش‌های مختلف از توانایی مؤسسات استفاده شده و در خود مجموعه فرهنگسرای قرآن نیز برخی از مؤسسات برای اجرای برنامه‌های خود از امکانات و مکان فرهنگسرا بهره‌ می‌برند.
استفاده مؤسسات و مدیریت فرهنگی، هنری مناطق تهران از توانمندی یکدیگر
مدیر فرهنگسرای قرآن اظهار کرد: برخی از مواقع نیز مؤسسات قصد انجام برنامه و اجرای طرحی را در مناطق مختلف تهران دارند، که فرهنگسرا ارتباط و تعاملی را بین مؤسسات و مدیریت‌های فرهنگی، هنری مناطق ایجاد می‌کند تا این مراکز بتوانند از توانمندی‌های یکدیگر بهره ببرند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مؤسسات از نظام آموزشی سازمان دارالقرآن بهره می‌برند، افزود: از یک سو فرهنگسرا دارای کارگروهی است که تمامی برنامه‌های آموزش قرآن شهر تهران زیر نظر این کارگروه ساماندهی می‌شود و از سویی دیگر اعضایی از این کارگروه مدیریت‌های سازمان دارالقرآن هستند، لذا جزوات و هم مربیان از کسانی هستند که هم مورد تأیید سازمان دارالقرآن و فرهنگسرای هستند و این تعامل محتوایی بین مؤسسات و مدیریت‌های فرهنگی فرهنگسراها در سطح تهران در حال رخ دادن است و این مراکز از توانمندی‌های یکدیگر در حوزه محتوایی و آموزشی استفاده می‌کنند.
توپچی افزود: در رابطه با مشکل مکانی مؤسسات نیز فرهنگسرای قرآن با مدیریت‌های مناطق وارد تعامل شده است و در این حوزه در جغرافیای کاری سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران اگر مواردی با فرهنگسرای قرآن مطرح شود، این مؤسسات به این مراکز ارجاع داده می‌شوند و در صورت امکان این تعامل صورت می‌گیرد.
نیاز فرهنگسرای قرآن به همکاری مؤسسات در ایفای نقش قرآنی خود در جامعه
وی در ادامه بیان کرد: فرهنگسرای قرآن با این توانمندی و بودجه در ایفای نقش قرآنی خود در جامعه نیاز به‌همکاری مؤسسات قرآنی دارد؛ متأسفانه فرهنگسرای قرآن مورد بی‌مهری قرار گرفته و بودجه مناسبی در اختیار این مجموعه قرار داده نشده است و طی چند سال اخیر فعالیت‌های این مجموعه رکود داشته و بخشی مهمی از برنامه‌ها متوقف شده است.
توپچی تصریح کرد: شهرداری با توجه به اینکه یک نهاد مرتبط با عموم مردم است و در ارتباط مستقیم با مردم قرار دارد، امروزه با توجه به ضرورت کاری‌های قرآنی و دینی و رویکردهای شهرداری به‌سوی این کارها و از طرفی وجود این پتانسیل در سرای محله، فرهنگسراها، خانه‌های فرهنگ و ... قطعا در بحث قرآن می‌تواند، بسیار موفق عمل کند، مشروط به اینکه مدیریت شهری شهر تهران اعم از خود شهرداری و تمامی سازمان‌های شهری و ... اهتمامشان نسبت به موضوع قرآنی بیش از گذشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با چند مسابقه قرآن نیاز قرآن جامعه برطرف نمی‌شود و اگر بخواهیم توانمندی شهرداری تهران را با فعالیت‌های قرآنی آشتی دهیم باید کاری مبنایی‌تر و دقیق‌تررا در حوزه‌های آموزشی و تبلیغی قرآن انجام دهیم و در حال حاضر نیز با موقعیت مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد.
اخبار مرتبط
..................
فرهنگسراها با حمایت مؤسسات قرآنی مؤثرترین گام را در تقویت تشکل‌های مردم‌نهاد بردارند
بهره‌گیری از ظرفیت پنج‌هزار مدرسه در رفع مشکل مکان مؤسسات قرآن
استفاده فرهنگسراها از ظرفیت‌های قرآنی موجود در مؤسسات
مؤسسات قرآنی تهران امور قرآنی 374 محله‌ را بدست گیرند
تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری