به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، این همایش صبح امروز دوشنبه 28 بهمنماه با پیام آیتاللهالعظمی سبحانی به این همایش در دانشکده الهیات، ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبائی آغاز به کار کرد.
بنابر این گزارش، در بخشی از پیام آیتاللهالعظمی سبحانی آمده است: «سخن گفتن در مورد ابعاد وجودی حضرت آیتالله استاد علامه طباطبائی بسیار مشکل است. با توجه به خدمات ارزنده و جاودانهای که حضرت ایشان انجام دادهاند، میتوان او را یک امت توصیف نمود؛ به ویژه خدمات ایشان در حوزه تفسیر قرآن، تحقیق مفاهیم و معارف، تنظیم مسائل فلسفی و پیریزی قواعد و تربیت متخصصان محققان در علوم اسلامی و پرورش افراد پاکدل که توانایی عروج به مقامات معنوی را دارند».
در ادامه این پیام آمده است «حضرت ایشان میتواند به عنوان یک الگو در جامعه علمی و دانشگاهی مطرح شود، زیرا تجلی تام و تمام اخلاص بود و هیچگاه تظاهر به علم و دانش نمیکرد. ایشان که در یک خانواده اصیل و عریق و پرافتخار و عظمت که به جهان گشوده، در نزد اساتید مبرز و عارفان بنام تحصیل نمود و مورد عنایت ویژهای حضرت حق قرار گرفت».
آیتاللهالعظمی سبحانی در توصیف برخی ویژگیهای علامه طباطبائی آورده است «از ویژگیهای دیگر{ ایشان} عشق و علاقه وافر به اهل بیت عصمت و طهارات(ع) بود و حتی روش تفسیری قرآن به قرآن از روش ائمه اطهار(ع) برگرفته است که نمونههای زیادی از آن روش در روایات معتبر وجود دارد. او در تفسیر آیات قرآن نسبت به احادیث پیامبر و ائمه اطهار(ع) اهتمام جدی داشت و علاوه بر آن موشکافیهای عالمانه در باب مسائل فلسفی، کلامی، منطقی و اجتماعی، سیاسی، اخلاقی و تربیتی و لغوی و ادبی داشت».
جزئیات همایش
این همایش به همت گروه معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی و به منظور بررسی و ارائه دیدگاههای فیلسوف معاصر علامه طباطبائی و در راستای توسعه و تعمیق معارف اسلامی طراحی و اجرا شده است.
به گزارش ایکنا، طی این همایش پس از ارائه گزارش عبدالمطلب عبدالله دبیر همایش و پس از قرائت پیام آیتالله سبحانی، حجتالاسلام و المسلمین احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسین سلیمی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی، غلامرضا اعوانی، رئیس انجمن حکمت و فلسفه و غلامحسین ابراهیمی دینانی، استاد فلسفه و حکمت دانشگاه تهران سخنرانی خواهند کرد.
در این همایش، تنی چند از محققان و پژوهشگران به ارائه مقالات خود حول نظرات علما طباطبائی خواهند پرداخت که از آن جمله مقاله «نگاهی به عرفان و ولایت از دیدگاه علامه طباطبائی» است. «امکان راه یابی به مقام ولایت از دیدگاه علامه طباطبائی» از محمد جواد رودگر دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مقاله «ولایت تکوینی امام از منظر علامه طباطبائی» از محمد صدقی، استادیار دانشگاه علامه طباطبائی است که در نوبت صبح این همایش ارائه خواهد شد.
در نوبت بعد از ظهر همایش نیز حسامالدین خلعتبری، استاد گروه معارف دانشگاه علامه طباطبائی، حسن ملکی، دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی و رضا سلیمانحشمت، استادیار دانشگاه علامه طباطبائی به ترتیب مقالات «مسئله خلافت انسان با تاکید بر دیدگاه علامه طباطبائی»، «امامت و تربیت» و «وَلایت به مثابه باطن و بنیاد ولایت و امامت» را ارائه خواهند کرد.
در پایان این همایش و در اختتامیه آن نیز حجتالاسلام صالح حسنزاده، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی سخنرانی خواهد کرد و از اساتید و پژوهشگران حاضر در این همایش تقدیر به عمل خواهد آمد.