صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۶۵۲۱
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۱
آقاپور عنوان کرد:

گروه جهاد و حماسه: معاون اسبق هماهنگ‌کننده ستاد مرکزی راهیان‌نور، با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر تشییع پیکر شهدایی که در تفحص پیدا می‌شوند، افزود: راهیان نور و برقراری ارتباط با شهدا، نظام اسلامی را بیمه کرد.

رحیم آقاپور، معاون اسبق هماهنگ‌کننده ستاد مرکزی راهیان نور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تشریح چگونگی برگزاری اردوهای راهیان‌نور پرداخت و گفت: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باید به منویات مقام معظم رهبری توجه کرد.

وی ادامه داد: معظ‌م‌له پایه‌گذار دو رویکرد بسیار متعالی در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و ارج نهادن به مقام شامخ شهدا هستند. مهمترین مطلبی که رهبر معظم انقلاب همیشه بر آن تأکید داشتند، بحث تشییع پیکر شهدایی است که هر از گاهی در تفحص کشف می‌شوند.

آقاپور افزود: این شهدا بعد از کشف، طی مراسمی باشکوه با حضور هزاران عاشق و شیفته عرصه شهادت در سراسر کشور تشییع شده و به خاک سپرده می‌شوند. همچنین برگزاری مراسم متعدد و اختصاص محلی ویژه‌ای برای دفن آنان، خود عاملی اساسی در زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا و ترویج سیره عملی آنان در جامعه است.

زمینه‌ساز بسط سبک زندگی اسلامی

وی، راهیان نور را یکی دیگر از اقدامات شایسته در زمینه ارج نهادن به مقام شامخ شهدا و ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت دانست و افزود: موضوع بعدی که در واقع، نظام اسلامی ما را بیمه کرد، بحث راهیان نور است. اردوهای راهیان‌نور جایگاه ویژه‌ای در زمینه فرهنگ کشور دارند. این اردوها نه تنها عاملی برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا به شمار می‌روند، بلکه خود زمینه‌ساز بسط سبک زندگی اسلامی با بهره‌گیری از خون شهدا هستند.

معاون اسبق هماهنگ‌کننده ستاد مرکزی راهیان‌نور با تأکید بر لزوم بررسی علمی ابعاد مختلف راهیان نور، تصریح کرد: اندیشمندان و متفکران ما به ویژه در زمینه اجتماعی باید به تحلیل و واکاوی ابعاد گسترده راهیان نور پرداخته و تأثیرگذاری آن در جامعه را تشریح کنند. راهیان‌نور عاملی اساسی در ادامه راه شهدا و زنده نگهداشتن یاد و خاطره 8 سال ایستادگی ملت در مقابل استکبار جهانی است.

وی راهیان نور را به معنای اخص، ترویج دهنده ایثار، شهادت و جهاد دانست و افزود: اکنون دیگر راهیان نور مخاطبان خاص خود را پیدا کرده و روز به روز در جامعه گسترش می‌یابد. امروز، دیگر تنها نسل جوان و نوجوان به این اردوها گرایش ندارند، بلکه تمامی اقشار مردم، در مناطق عملیاتی حضور پیدا کرده و با آرمان‌های شهدا تجدید میثاق می‌کنند.

آقاپور اذعان کرد: دین و ایمان تنها به قرآن و نماز خواندن و عبادت نیست، بلکه قطع به یقین، حضور در صحنه‌های حماسی و مناطق عملیاتی این سؤال را در ذهن می‌پروراند که شهدا و ایثارگران چه کسانی بود؟ چگونه توانستند این حماسه را رقم بزنند؟ با چه انگیزه‌ای در جبهه‌های جنگ حضور پیدا کرده و جان خود را در راه‌ آرمان‌هایشان فدا کردند؟

حضور اقشار مختلف مردم در مناطق عملیاتی

وی با بیان اینکه قریب به 30 سال از دفاع مقدس می‌گذرد، اما حماسه‌سازی شهدا و ایثارگران هنوزهم تازگی دارد، گفت: با گذشت سه دهه از جنگ و جبهه، هنوزهم بسیار هستند کسانی که به مناطق عملیاتی می‌روند تا واقعیت‌ها را درک کرده و راه سعادت حقیقی را بیابند؛ کسانی که با حضور در مناطق عملیاتی، سبک زندگی خود را تغییر داده و سیره عملی شهدا را برای دنیا وآخرت خود انتخاب می‌کنند.

آقاپور به موضوع تأثیرگذاری روایت‌گری جنگ و جبهه پرداخت و اظهار کرد: در این میان حضور راویان و رزمندگان دوران دفاع مقدس و تشریح حوادث سال‌های دفاع مقدس و بیان خاطرات شهدا، باعث می‌شود تا ابعاد آشکار و نهان 8 سال ایستادگی مردم در مقابل رژیم بعثی عراق بیش از پیش معلوم شود و خود این امر نیز، بهترین راه برای رواج ارزش‌های ایثار و شهادت در جامعه حال و آینده است.