صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۶۶۷۲
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۸

گروه اجتماعی: مدرس حوزه علمیه قم گفت: افول جوامع به‌دلیل قدر ندانستن نعمت هدایت و مدیریت وحیانی و دوری از قرآن و اهل بیت(ع) توسط مدیران الهی است.

حجت‌الاسلام سجاد دین‌پرستی صالح، مدرس حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، گفت: عرب جاهلی در مجاورت تمدن‌های بزرگی مثل روم، یمن و ایران قرار داشت که این تمدن‌های بزرگ هیچ توجهی به عرب جاهلی نکرده و حتی حاضر نبودند سرزمین آنها را اشغال کنند چراکه آنها را بی‌ارزش می‌دانستند.

وی افزود: اما در اثر مدیریت و تمدن و مهندسی فرهنگی، قرآنی و وحیانی، کار به‌جایی رسید که عرب آن روزگار نه تنها هم ردیف آن تمدن شدند بلکه ملجأ تمدن‌های طول تاریخ بشریت نیز شدند.

حجت‌الاسلام دین‌پرستی عنوان کرد: امروز به عینه مشاهده می‌کنیم که هر جا سخن از فرهنگ و تمدن و تحول فرهنگی به‌میان می‌آید، اسلام در این زمینه با تمامی مشکلات خود پیشتاز است.

مدیریت الهی هرگز اختیار انسان را سلب نکرده است

این مدرس حوزوی تأکید کرد: البته مدیریت الهی هرگز اختیار انسان را سلب نکرده و نگاه مکانیکی نسبت به انسان ندارد و در همین راستا خداوند متعال وعده اخوت با کسی نبسته چون قرآن کریم و پیامبر(ص) تمامی تلاش خود را انجام دادند تا انسان را مدیریت کرده و به یک سازمان و یا تمدن برتر تبدیل کنند که بشر قدر این نعمت را نداست.

وی اظهار کرد: چون خداوند وعده نداده که در هر شرایط این نعمت را برای بشر حفظ می‌کند اما متأسفانه جهان اسلام در عصرهای مختلف و تحت حوادث متعدد دچار این مشکل شده همانطور که هم اکنون بسیاری از مناطق اسلامی مبتلا به این مشکل است چون قدر نعمت هدایت و مدیریت وحیانی را ندانسته و از قرآن و اهل بیت(ع) دوری گزیده‌اند بنابراین با این اوضاع نمی‌توان مدیریت صحیح داشت و در نتیجه جوامع رو به افول می‌گذارند.

این پژوهشگر قرآنی اضافه کرد: قرآن و دین مبین اسلام مدیریتی انجام داد که نه تنها در آن روزگار، بلکه در تمام تاریخ خود را تمدن برتر ساخت بنابراین مسلمانان باید بیشتر قدردان این نعمت باشند.