به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیست و چهارمین جلد کتاب «و هنوز رمضان»، تألیف نبی حبیبی توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
عملیات رمضان در پنج مرحله از تاریخ 61/4/22 آغاز شد. خط و محدوده منطقه عملیاتی رمضان از کوشک در شمال آغاز میشد و تا رودخانه اروند در جنوب ادامه داشت. از آنجا که در منطقه شرق اروند، عقبه دشمن فقط متکی به چهار پل در نشوه و تنومه بود، پیشبینی میشد که در صورت سرعت عمل و غافلگیری توأم با پیشروی مناسب، نیروهای زیادی از دشمن به اسارت درآیند و در عمل چیزی نظیر شکستن حصر آبادان(عملیات ثامنالائمه(ع) تکرار شود. عملیات رمضان اولین هجوم گسترده رزمندگان اسلام به خاک عراق بود.
مرداد سال 1361، تحتالشعاع ادامه عملیات رمضان قرار داشت. عملیات رمضان که از 22 تیرماه این سال شروع شده بود، تا مرداد ادامه پیدا کرد. ارتش متجاوز بعث عراق با بهرهگیری از وجود مستشاران اسرائیلی، مبادرت به احداث مواضع مثلثیشکل در عمق منطقه عملیاتی رمضان(کربلای 4) کرده و به ویژه در جلوی این مواضع، از موانع پیچیده و با عرض زیاد استفاده کرده بود و در نتیجه رزمندگان جانبرکف و ایثارگر ایران اسلامی با انهدام نیروهای عراقی، وقتی به این مواضع میرسیدند، اجباراً عقبنشینی میکردند؛ بنابراین در طول اجرای عملیات رمضان اصل بر انهدام نیروهای عراقی قرار گرفت.
در عملیات رمضان، تعدادی از یگانهای عمده ارتش بعث عراق، به طور کلی منهدم شدند و به تعدادی از یگانهای عراقی نیز تلفات و ضایعات قابل توجهی وارد آمد. عراق که قبل از شروع عملیات رمضان با عقبنشینی در جبهههای غرب کشور، مقداری از اراضی تصرف شده خود را در داخل خاک مقدس ایران اسلامی تخلیه کرده و مواضع خود را در داخل مرزهای جمهوری اسلامی ایران در ارتفاعات آرایش داده بود و برای مقابله با رزمآوران غیور ما مجبور شد، تعدادی از یگانهای عمده خود را از غرب به منطقه عملیاتی رمضان در جنوب جابجا کند.
حمایتهای بیدریغ غرب و شرق از رژیم بعثی عراق و پشتیبانی مالی کشورهای مرتجع منطقه و برخی کشورهای عربی از عراق باعث شد؛ اولاً ارتش بعثی عراق در حداقل زمان، یگانهای آسیبدیده خود را بازسازی و تجدید سازمان کند؛ ثانیاً با ایجاد مواضع مصنوعی با عمق بسیار زیاد در جلوی مواضع پدافندی خود، تلاش کند، یگانهای خود را در مقابل هجوم بیامان رزمندگان جانبرکف ایران اسلامی در امان نگه دارد.
آخرین مرحله از عملیات رمضان در 8 مرداد اجرا شد که شرح آن در این کتاب به رشته تحریر درآمده است. عملیات رمضان با دستاوردهای زیادی از جمله به اسارت درآوردن 417 نفر از افراد ارتش بعثی عراق به دست رزمندگان ایران، انهدام تعداد قابل توجهی از لشکرها و تیپهای مستقل دشمن و تصرف چندین کیلومتر از خاک عراق به دست پرتوان رزمندگان ما در 25 مرداد به پایان رسید.
در این ماه، ضدانقلاب وابسته به شرق و غرب نیز کماکان در منطقه شمالغرب کشور به فعالیتهای مذبوحانه خود ادامه میداد و علاوه بر اینکه تعدادی از یگانهای عمده ارتش، ژاندارمری و سپاه پاسداران را در منطقه شمالغرب درگیر کرده بود، با اجرای عملیاتهای چریکی، تلفاتی را نیز به نیروهای مسلح وارد میکرد.
انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای ثبت و ضبط تاریخ انقلاب اسلامی و پاسداشت رشادتهای رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس اقدام به چاپ این اثر کرده و آن را در شمارگان 2000 نسخه و 813 صفحه و به قیمت 285 هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.