شایسته پزشکیان، پژوهشگر و مدرس ممتاز علوم و معارف قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با فعالیت پژوهشی خود در حوزه قرآن گفت: بنده متولد سال 1341 در اراک و دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث و صاحب سه فرزند هستم.
این بانوی قرآنپژوه در ادامه با اشاره به اینکه سالهای 1361 تا 1387 در مدارس اراک به تدریس پرداخته است، بیان کرد: در سالهای تحصیل در دبیرستان تحصیلات حوزوی خود را هم انجام دادم.
وی که دارای 50 مقاله علمی ـ پژوهشی در حوزه تعلیم و تربیت بهویژه خانواده است، افزود: در سالهای تدریسم در مدارس اراک سه بار بهعنوان معلم نمونه استان مرکزی انتخاب شدم.
انتخاب کتاب «دین و جوان» بهعنوان پژوهش برتر سال 80
پزشکیان در ادامه اظهار کرد: کتاب «دین و جوان» که یکی از پژوهشهای بنده در حوزه جوانان است، پیش از چاپ توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان طرح پژوهش برتر سال 80 انتخاب شد.
وی بهعنوان مؤلف کتاب «دین و جوان»، افزود: این کتاب تا کنون دوبار به چاپ رسیده و در سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب برتر انتخاب و در کتابخانههای کشور توزیع شد.
پزشکیان در رابطه با این کتاب گفت: در این کتاب با بهرهگیری از منابع شیعی همچون تفسیر نمونه، غررالحکم و دررالکلم، بحارالانوار و تفسیر المیزان، میزان تأثیر توصیههای دینی و اخلاقی قرآن و روایات در نوجوانان و جوانان بهویژه دختران بررسی شده است.
پزشکیان در ادامه تصریح کرد: از آنجا که نیمی از اعضای جامعه اسلامی را زنان تشکیل میدهند و اینکه از دامن زن، مرد به معراج میرود، تأثیرات عمیق وجود زن بر مرد و جامعه بیش از پیش معین میشود و این امر نشانگر ضرورت پرداختن به تعلیم و تربیت دختران و زنان است.
تعالی بانوان قرآنی و تعامل تجربیات پژوهشی؛ ثمره برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه
این مدرس دانشگاه افزود: با توجه به اینکه ضرورت توجه به تربیت دختران از جهات گوناگونی اعم از بهرهمندی جامعه از نیروهای کارآمد و نقش زنان در تسریع روند رشد و توسعه جوامع مشخص شده است، باید توجه کرد که مفهوم زن در مقابل مفهوم مرد و مفهوم دختر در مقابل مفهوم پسر قرار دارد.
وی اظهار کرد: این دو در مقابل یکدیگر مفهوم پیدا میکنند و لذا امر تعلیم و تربیت دختران زمانی به نتیجه مطلوب میرسد که بهموازات آن تعلیم و تربیت پسران نیز مورد توجه قرار گیرد.
این مدرس ممتاز علوم و معارف قرآن کریم در رابطه با همایش بانوان قرآنپژوه، اظهار کرد: این همای هر ساله در کشور برگزار میشود، جای تقدیر از برگزارکنندگان دارد، زیرا تقدیر از پژوهشها باعث ارتقای دانش قرآنی در خانوادهها میشود و این امر تأثیر مستقیم در ارتقای فرهنگ قرآنی و پیشرفت و اصلاح جامعه را دارد.
همایش بانوان قرآنپژوه گامی جهت ارتقای دانش قرآنی در خانوادهها
وی در ادامه تصریح کرد: این همایشها مجالی برای بازکردن راه رشد و تعالی بانوان قرآنی و تبادل و تعامل تجربیات پژوهشی بانوان در ایران است و میتواند ایران را به عنوان الگو در سطح سایر کشورها مطرح کند.
پزشکیان بیان کرد: هر دوره که از برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه میگذرد، ضعفها نیز کمتر میشود، اما با توجه به خروجی خوبی که دارد، امیداورم گستردگی آن بیشتر شود و فراخوان و اطلاعرسانی آن به تمامی زنان انجام شود.
وی با تأکید بر توجه به جوانان و نوجوان گفت: با توجه به روندی که فعالیتهای پژوهشی در کشور دارد، رشد و ارتقای قرآنی بانوان روبه پیشرفت است.
این پژوهشگر قرآن در پایان با تأکید بر توجه اولیاء و مربیان مدارس به تربیت نسل جوان تصریح کرد: بیش از 32 سال است که بنده در حوزه آموزههای قرآنی و پیاده کردن آن در جامعه بهویژه در بین نسل نوجوان و دختران، فعالیت دارم و توجه به این قشر که تربیت کننده نسل هستند برایم دارای اهمیت ویژهای است و امیدوارم توجه مسئولان به پژوهشهایی که در این حوزه صورت میگیرد نیز بیشتر شود.