حجتالاسلام روحالله بیگی، نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، عنوان کرد: مشورت خواستن از مردم از خصوصیات یک مدیر اسلامی است چون یک مدیر نباید بدون مشورت کردن، تصمیم بگیرد.
وی افزود: اما مدیر اسلامی باید به این نکته توجه داشته باشد که با افراد جاهل، دروغگو، بخیل، ترسو، حریص، منافق و دورو، تنبل و ناتوان و کسیکه راز نگهدار نیست مشورت نداشته باشد.
حجتالاسلام بیگی با اشاره به اینکه یک مدیر الهی باید امر به معروف و نهی از منکر داشته باشد، ابراز کرد: یک مدیر اسلامی باید نیروهای خود را به نیکیها و شایستگیها امر کرده و از بدیها و ناشایستگیها نهی کند چون که بقا و حیات اسلام و تشکیلات اسلامی که او مدیر آن است بستگی به این دو فریضه دارد.
نماینده مردم در مجلس، مردمداری را از سایر ویژگیهای یک مدیر اسلامی برشمرد و گفت: یک مدیر اسلامی باید دارای اخلاق اجتماعی باشد چون حضرت علی(ع) میفرمایند: یک مدیر اسلامی باید با مردم فروتن، نرمخو و مهربان و گشادهرو و خندان باشد و با مردم به تساوی رفتار کند.
اخلاق مدیریتی؛ از ویژگیهای یک مدیر اسلامی
اخلاق مدیریتی از دیگر خصوصیات یک مدیر اسلامی است که حجتالاسلام بیگی به آن اشاره کرد و گفت: حضرت علی(ع) در این مورد میفرمایند «با مردم، به هنگام دیدار و در مجالس رسمی و در مقام داوری، گشادهرو باش و از خشم بپرهیز، که سبک مغزی به تحریک شیطان است، و بدان! آنچه تو را به خدا نزدیک میسازد از آتش جهنم دور و آنچه تو را از خدا دور میسازد به جهنم نزدیک میکند».
وی اظهار کرد: مدیر اسلامی اگر عدالت را در جامعه اجرایی کند، نگاه مردم به نظام خوشبین شده و باعث بقای نظام میشود؛ هر چند این عدالت برای عدهای ناخوشایند است اما برای عموم مردم مطلوب و خوشایند است.
این نماینده مجلس گفت: امام علی(ع) در نهجالبلاغه میفرمایند: «در اجرای عدالت گشایش است و اگر کسی از عدل به تنگ آید، ستم را سختتر یابد» و در بیانی دیگر میفرمایند: آنچه دیده والیان بدان روشن است، برقراری عدالت در شهرها و روستاها است.