صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۹۵۰۵
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۶
حجت‌الاسلام فخرزاده:

گروه جهاد و حماسه: رئیس دفتر تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی حوزه هنری با تأکید بر اینکه شهدا والاترین اندیشه را انتخاب و اجرا کردند، گفت: شناسایی، موضوع‌بندی و بسترسازی، لازمه ترویج سبک زندگی شهدا در جامعه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید فخرزاده، رئیس دفتر تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره سبک زندگی شهدا و لزوم اجرای آن در جامعه امروز، گفت: شهدا نمود بارز و عینی سعادتمندی هستند. زندگی شهدا و عملکرد آنها در صحنه‌های نبرد، ارزش‌های فراوانی را در خود نهفته دارد.

شهدا نمود بارز و عینی سعادت هستند

وی ادامه داد: افراد دارای فکر و اندیشه، بسیار هستند، ولی تا زمانی که فکر و اندیشه جامه عمل نپوشد و اجرایی نشود، نمی‌توان فهمید که آیا اندیشه‌ها و فکرها عملیاتی هستند و می‌توانند برخی از دغدغه‌های ذهنی و نیازهای یک جامعه را پاسخگو باشند یا خیر؟ بنابراین باید به مرحله عملیاتی برسند تا بتوان نسبت به کاربردی بودن آن یقین پیدا کرد.

حجت‌الاسلام فخرزاده با تأکید بر اینکه شهدا از کسانی هستند که والاترین فکر و اندیشه را داشتند، گفت: شهدا دارای فکر و اندیشه‌ای والا بودند و این فکر و اندیشه را عملیاتی کردند و در عمل نیز موفق شدند. آنها در سخت‌ترین شرایط، افکار و اعتقادات خود را به اجرا گذاشتند و تا پای جان بر سر افکار خود ایستادند.

سیره عملی شهدا، راهکار خروج از مسائل جامعه

وی اذعان کرد: رفتار و کردار شهدا به عنوان یک سیره اعتقادی است که می‌تواند الگوی ما واقع شود. این ارزش‌ها و نوع عملکردها می‌تواند بسیاری از سؤالات ما را پاسخ گفته و راهکار خروج از مسائل و مشکلات زندگی را به ما نشان دهد.

رئیس دفتر تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی درباره چگونگی دست‌یابی به این الگوها و عملیاتی کردن آن در جامعه، اظهار کرد: رفتار، کردار و خصوصیات شهدا در زندگی، خانواده، اجتماع و صحنه‌های نبرد در جبهه را باید رصد، جمع‌آوری، دسته‌بندی و موضوع‌بندی کرد و به صورت مطالعات علمی، آنها را به عنوان یک تئوری عملی به جامعه ارائه داد.

وی تصریح کرد: بعد از شناسایی دقیق و موضوع‌بندی رفتارها و سیره عملی شهدا، باید این ارزش‌ها تبدیل به مدل‌های اجرایی مطابق با نیازهای روز جامعه شوند. باید با تکیه بر آسیب‌هایی که جامعه را تهدید می‌کند، مدل‌ها به صورت قابل اجرا و براساس ظرفیت‌های داخلی ارائه شود.

حجت‌الاسلام فخرزاده ایجاد بسترهای مناسب برای عملیاتی شدن این الگوها را دیگر نیاز این روند دانست و افزود: بعد از شناخت دقیق و مدل‌سازی، باید زمینه اجرا شدن آنها را در جامعه فراهم کنیم؛ چراکه تنها تبلیغ ارزش‌ها کارساز نیست و در یک مرحله حساس، باید بسترها و زمینه‌های اجرای این الگوها را فراهم کنیم؛ در غیر این صورت نمی‌توان انتظار دقیقی از کاربردی و موفقیت‌آمیز بودن آنها داشت.

عملیاتی شدن ارزش‌ها و فرهنگ‌ها در جامعه نیازمند همتی همگانی است

وی افزود: عملیاتی شدن ارزش‌ها و فرهنگ‌ها در جامعه نیازمند همتی همگانی و استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی است و باید در این زمینه از تمامی توان داخلی بهره برد. نباید به اسباب و ابزارهای قدیمی اکتفا کرد. استفاده از تکنولوژی و ابزارهای نوین می‌تواند راهکاری مناسب برای اجرای این رسالت باشد.

حجت‌الاسلام فخرزاده با اشاره به اینکه دامنه تحقیق ما گسترده نیست، بنابراین بعضاً با محتوای یکسان در تولیدات دفاع مقدسی مواجه می‌شویم، اظهار کرد: جبهه و جنگ دامنه‌ها و صحنه‌های متفاوتی داشت. ارزش‌های بسیاری در پشتیبانی‌های نبرد و جبهه‌ها صورت گرفت. اگر اطلاعات گسترده و مصادیق مختلف را جمع‌آوری کنیم، دیگر با تکراری بودن محتوا مواجه نخواهیم شد.

وی افزود: باید هزینه‌های خود را بر پایه تحقیق قرار دهیم؛ چرا که تاکنون در حوزه تحقیقات به سنگرهای ابتدایی دست یافته‌ایم و نکات بسیاری در 8 سال دفاع مقدس نهفته است که باید استخراج، ساماندهی و نشر داده شوند.