صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۷۹۹۱۹
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۸
قره‌شیخ‌لو:

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن اظهار کرد: برای کیفیت‌بخشی به مسابقات قرآن «تسنیم» ویژه کارکنان و مدیران دستگاه‌های فرهنگی، آماده ارائه برنامه آموزشی از سوی سازمان دارالقرآن برای شرکت‌کنندگان هستیم.

مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به دومین دوره مسابقات قرآن «تسنیم» که اواخر هفته گذشته در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در برگزاری مسابقات قرآن «تسنیم» که ویژه کارکنان و مدیران دستگاه‌های فرهنگی است؛ اگر تنها به برگزاری رقابت‌ها اکتفا کنیم، تأثیرگذاری چندانی نخواهد داشت.
رئیس سازمان دارالقرآن افزود: برای اینکه مسابقات قرآن «تسنیم» تأثیرگذاری بیشتری بر روی شرکت‌کنندگان، قاریان و حافظان داشته باشد، باید بتوانیم در طول سال یک برنامه آموزشی مستمر برای شرکت‌کنندگان داشته باشیم و با برگزاری دوره‌های آموزشی برای قاریان و حافظان قرآن کریم، سطح توانمندی آنها را در حوزه‌های تخصصی ارتقاء دهیم.

هیچ دستگاهی برنامه‌ آموزشی مسابقات «تسنیم» را جدی نگرفت
وی با یادآوری اینکه در طول برگزاری نخستین دوره مسابقات قرآن «تسنیم» اعلام کردیم که می‌توانیم برای دستگاه‌ها‌ و نهادهای فرهنگی، برنامه آموزشی مستمر داشته باشیم، عنوان کرد: متأسفانه نه سال گذشته و نه امسال، هیچ یک از دستگاه‌های فرهنگی بحث برنامه آموزشی برای کارکنان و مدیران را جدی نگرفتند و امسال نیز طرح آموزشی و بسته آموزشی برای دستگاه‌های فرهنگی ارسال شد تا بین شرکت‌کنندگان توزیع کنند که باز هم توجهی به این امر صورت نگرفت.

بحث آموزش در مسابقات قرآن «تسنیم» باید جدی گرفته شود
قره‌شیخ‌لو با تأکید بر لزوم جدی گرفتن بحث آموزش در مسابقات قرآن «تسنیم» عنوان کرد: از دستگاه‌های فرهنگی مختلف خواسته‌ایم تا موضوع آموزش را در مسابقات قرآن «تسنیم» جدی بگیرند تا زمینه رشد قرآنیان فراهم شود و افراد جدید به این مسابقات اضافه شوند، البته برای سومین دوره مسابقات «تسنیم» از هم‌اکنون اعلام آمادگی می‌کنیم که امکان ارائه برنامه‌ آموزشی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای دستگاه‌های فرهنگی وجود دارد و اجرایی شدن آن منوط به این است که سازمان‌ها و دستگاه‌های فرهنگی از ما تقاضا کنند.

بخش عمده‌ کار سازمان دارالقرآن صرف آموزش قرآن می‌شود
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین کارهای سازمان دارالقرآن بحث آموزش است، افزود: دارالقرآن‌های سازمان تبلیغات اسلامی در استان‌ها به کار آموزشی در حوزه قرآن معروف هستند و به طور کلی بخش عمده‌ای از کار ما صرف آموزش می‌شود و بر این اساس 50 دوره آموزشی از پایه تا تخصصی داریم که تمامی این دوره‌های آموزشی را می‌توانیم برای دستگاه‌های فرهنگی که اعلام آمادگی کنند، برگزار کنیم.

قره‌شیخ‌لو با اشاره به دوره‌های تربیت داور که از سوی این سازمان در استان‌های مختلف برگزار می‌شود، گفت: از دو سال پیش دوره‌های تربیت داور را برای بانوان و آقایان در استان‌ها برگزار می‌کنیم و افرادی که این دوره‌های آموزشی را با موفقیت پشت سر بگذارند، مدرک داوری مسابقات قرآن را از سازمان دارالقرآن‌الکریم دریافت می‌کنند.
وی به داوری بانوان در مسابقات قرآن که همواره از سوی برخی شرکت‌کنندگان مسابقات مورد نقد قرار می‌گیرد، اظهار کرد: بانوان داور قرآن که مدرک داوری دارند از داوران قوی هستند و این انتقاد که این داوران، قضاوت ضعیفی هستند، نمی‌پذیرم.

بانوان داور پس از آغاز داوری در مسابقات قرآن درجا می‌زنند
قره‌شیخ‌لو افزود: تنها اشکالی که به بانوان داور وارد است، این است که این داوران پس از آغاز کار داوری، درجا می‌زنند و به قدری برای کار داوری وقت می‌گذارند که دیگر از خودشان غافل می‌شوند و در نتیجه سطح مهارتی و علمی آنها، اُفت پیدا می‌کند؛ البته طی سال‌های اخیر این اُفت هم دیده شده است و به این دلیل که تعداد بانوان داور محدود است و این داوران باید تمام وقت خود را برای داوری بگذارند، دچار اُفت می‌شوند.
رئیس سازمان دارالقرآن در ادامه یادآور شد: ما در سازمان دارالقرآن آمادگی آن را داریم که برای بانوان داور، کلاس‌های به‌روزرسانی و آمادگی برگزار کنیم تا این داوران به دلیل مشغله کاری بالا، دچار اُفت نشوند.
باید بیش از 100 داور بانو برای مسابقات قرآن داشته باشیم
وی با بیان اینکه دایره بانوان داور بسیار بسته است، گفت: برای سال آینده باید بتوانیم دایره را بازتر کنیم و در این زمینه نباید محدودیت داشته باشیم؛ به طور مثال در حال حاضر زمانی که می‌خواهیم بانوان داور را بشماریم ممکن است بتوانیم از یک تا 15 را بشماریم، اما باید به جایی برسیم که بیش از 100 داور خوب داشته باشیم تا هر زمان که احتیاج شد از این داوران استفاده کنیم و داوری مسابقات بانوان نباید در انحصار تعداد محدودی از داوران باشد.